Ne gubi vrijeme

On bi samo zabavu: Ovo su znakovi da frajer nije kandidat za vezu

Nekad je teško odmah 'pročitati' nekoga i znati kakve su mu namjere. Često se dogodi da su očekivanja od dejtanja različita - jedna strana bi vezu, a druga bi se samo zabavljala. Na vrijeme spoznaj da frajer trenutno nije za vezu kako ne bi gubila vrijeme s pogrešnim.

pexels-andrea-piacquadio-839011.jpg
Foto: Pexels

Svaki početak može biti težak. Posebice ako ste nejednakih očekivanja i u različitim razdobljima života. Da, da, govorimo o dejtanju i jednoj vječnoj temi: upoznala si super tipa, odgovara ti njegov karakter, sigurna si da i njemu tvoj, no postoji problem - nisi sigurna želi li on vezu ili ne. Viđate se već poprilično, ponašate se kao da ste u vezi, ali nikako da definirate vaš odnos i dovedete ga na sljedeću razinu. Recimo da si ti trenutno u fazi kad bi željela stabilan odnos, nekoga tko će biti uz tebe i s kim bi vidjela budućnost. Možda ti je dosta neozbiljnih frajera, možda te nikad nisu ni privlačili, ali i dalje te muči ista stvar kao i ranije: nisi sigurna kako procijeniti nečije namjere.

Image
Laži, laži, laži me

Razotkrij lažljivca: 7 znakova da te frajer mulja

Istina, ima slučajeva kad se 'ozbiljna' veza izrodi iz povremenih druženja i teško je isprva znati u kojem će smjeru krenuti, no neke je stvari bolje iskomunicirati na vrijeme. Tim ćeš izbjeći nesporazume, a uštedjet ćeš vrijeme. Jer, ako si sigurna u ono što želiš, šteta je gubiti vrijeme s nekim tko vjerojatno nije taj. Koliko god nekad bilo teško pročitati frajera, postoje jasni znaci koji bi ga mogli raskrinkati.

Image
Foto: Pexels

Mnoge se žene nažalost zanose idealiziranom slikom ljubavi i dejtanja pa nekad jednostavno misle da će se ON promijeniti ili da će se iz toga ipak nešto izroditi. Da, može se izroditi, ali i ne mora, a njega, kao ni on tebe, ne trebaš pokušavati promijeniti. Razgovor je i dalje najjače oružje koje sprječava nesuglasice. No iskrenost nije svima na listi prioriteta.

Primijetiš li neke od ovih znakova u ponašanju, budi realna i spoznaj da možda on ipak nije kandidat za vezu.

Nisi mu prioritet

Kad nam je do nekoga stalo, dajemo sve od sebe kako bismo s tom osobom provodili vrijeme. U početku ti se činilo da je tvom (potencijalnom) frajeru stalo do svega toga, a sad ti se čini da bi radije otišao s frendovima nego s tobom. Javljanja su sve rjeđa i dojma si da samo ti povlačiš poteze. To ti dovoljno govori - ako se on ne trudi dovoljno, posebice u prvim mjesecima, vjerojatno mu nije stalo do tebe ili ne vidi budućnost u 'ozbiljnoj' vezi. Velike su šanse da bi se on samo zabavljao i da je u nekoj totalno drugačijoj fazi od tebe. A nema smisla forsirati nešto što ne ide. Stoga, ako ti frajer više puta otkaže planove, ako ti zvuči neuvjerljiv ili nepouzdan, ne zavaravaj se time da će od toga ubrzo nešto biti. Očito mu sloboda više odgovara.

Image

Ne zanima ga što ti se događa

Iskustva mnogih žena pokazuju da muškarci koje zanima samo seks rijetko ili nikada pokazuju interes za detalje iz privatnog života druge strane. Ako apsolutno preskače pitanja o onome što voli ili ne voli ili ako se drži rezervirano, velike su šanse da nije dovoljno zagrijan. Kad dvije osobe koračaju prema vezi, obično se žele dobro povezati na emocionalnoj razini. A ako je tvom frajeru važna samo izvedba u krevetu nakon čega se brže-bolje okreće na drugu stranu ili ako se nikad niste dotaknuli ozbiljnijih tema - koje nisu 'što ima, hoćeš doći do mene navečer?', onda ga vjerojatno ni ne zanimaš pretjerano. Možda osjeća da to nije to, a možda mu nonšalantni odnos trenutno odgovara. No, nije dobro ako tebi ne odgovara, a to ne iskomunicirate.

Image

Ne znaš ništa o njemu

Apsolutno ništa. Možda znaš da se dobro ljubi, ali ne govori ti ništa o sebi ili preskače važna pitanja. Jedva da imaš njegov broj - ostalo mu nije važno. To je alarm za uzbunu. Nakon tjedana ili mjeseci dejtanja za očekivati je da želite učiti jedno od drugog te se upoznavati i odlaziti na razna mjesta. Ako njega takav način provođenja vremena ne zanima, onda je jasno da bi se samo zabavljao. Teško da će se to promijeniti. Kad nam je do nekog stalo, želimo biti dijelom njezina/njegova života, pamtiti detalje, spomenuti, a onda se čak i upoznati s prijateljima. Stojite li na mjestu i osjećaš li da niste nigdje, vjerojatno tako i je.

Image

Ne poštuje druge

O osobi možeš dosta saznati samo ako gledaš kako se ponaša i razgovara s drugima. Ako pred konobarom u kafiću radi scene, vrijeđa majku ili bivšu djevojku, gotovo je sigurno da imaš posla s problematičnim tipom. Još je gore ako se osjećaš neugodno tijekom tih ispada. Nije sklon argumentiranim raspravama nego nameće svoj stav te misli da njegova mora biti zadnja - s takvim tipom nemaš budućnost. Misliš da ni tebe ne poštuje dovoljno? Ne očekuj vezu s takvim.

Image

Kaže da nije 'od veza'

OK, može biti da je bio sklon avanturama i da je bio u nekom drugom 'filmu' pa da se sad preobratio, ali kad ti frajer otvoreno kaže da nije za veze, to znači da mu je samo zabava na pameti. Možda se boji emocionalne povezanosti, možda bi se malo 'izludirao', možda ni sam nije raščistio što želi i gdje se vidi…. Može biti sto stvari, no tu trebaš čitati između redaka i ne pristajati na takvu vezu bez obaveza ne želiš li to doista. Kasnije bi se mogao pravdati time da ti je rekao svoje namjere i odjednom se odmaknuti od tebe.

Image

Opsjednut je s bivšom ili se dopisuje s drugima

Kolike su šanse da je frajer koji je prije dva tjedna izašao iz dugogodišnje veze spreman na još jednu? Naravno da ima izuzetaka, no obično nam nakon prekida to nije ni na pameti. Još je gore ako frajer s kojim izlaziš stalno priča o svojoj bivšoj - bilo da ju veliča ili da je (a ima i takvih) ponižava. Granice ipak trebaju postojati i svede li se polovica svakog vašeg razgovora na usporedbe s bivšima, raščisti takve stvari i izađi iz tog odnosa. Očito je da ni sam nije siguran kako želi nastaviti i da za tebe u njegovom dugoročnom planu nema mjesta.

Drugi očiti znak da on s tobom ne želi ništa ozbiljno i da mu to nije to jest situacija u kojoj saznaš da aktivno koristi račune na aplikacijama za upoznavanje ili paralelno izlazi s više njih. OK, možda ćeš mu ti na kraju biti izbor broj jedan ili ti se poželi vratiti, no jasno je da je još u potrazi i da ne planira stati dok ne nađe ono što traži.