Odlične namirnice koje će vam poboljšati libido

Snažni afrodizijaci

Odlične namirnice koje će vam poboljšati libido

S obzirom na razinu stresa s kojim se svakodnevno suočavamo i gomilu obaveza koje nas pritišću, nizak je libido problem mnogih žena i muškaraca.

Unatoč tome, seksualni život važan je dio svakog odnosa i ne bismo ga trebali zapostavljati. Na libido mogu utjecati mnogi faktori, od mentalnog zdravlja, statusa u vezi i mnogih drugih čimbenika.

Koliko god se trudili, libido je ponekad nemoguće potaknuti. Ipak, postoje određeni načini koji će vam pomoći da probudite svoju želju za seksom, a riječ je o sasvim prirodnim metodama, i to u obliku hrane.

Ne kaže se uzalud da ljubav ide kroz želudac, a znanstvenici su ustanovili da postoje namirnice, tzv. afrodizijaci, koje uistinu mogu pozitivno utjecati na naš libido.

Pokazalo se da je Mediteranska prehrana vrlo dobra za podizanje seksualne želje jer predviđa neke od namirnica koje imaju snažno afrodizijačko djelovanje.

U nastavku vam otkrivamo neke od namirnica koje bi mogle povoljno utjecati na vašu seksualnu želju.

Kamenice

Kamenice su poznate kao snažan afrodizijak još iz pradavnih vremena, a i istraživanja su pokazala da imaju svojstva koje povećavaju libido. Naime, sadrže cink koji je neophodan za pravilno funkcioniranje muškog reproduktivnog sustava. Osim toga, kamenice i drugi morski plodovi sadrže i aminokiseline koje mogu potaknuti seksualnu funkciju.

Ljute papričice

Ljute papričice sadrže kemikaliju kapsaicin koje stimuliraju rad krvotoka, a smatraju se afrodizijakom jer potiču dobro raspoloženje i strast.
ž


Image


Maca prah

Maca prah poznat je po mnogobrojnim pozitivnim učincima na zdravlje, a pokazalo se da poboljšava raspoloženje i energiju, da smanjuje simptome PMS-a i da poboljšava libido kod žena. Ipak, budite oprezni i nemojte pretjerivati kod uzimanja maca praha. Dovoljno je pola žličice dnevno.

Losos

 Istraživanja su pokazala da unos vitamina D povećava razinu testosterona i pozitivno utječe na raspoloženje, odnosno pomaže onima koji imaju problema s depresijom. Niska razina vitamina D povezuje se i sa smanjenim libidom, osobito kod žena. Losos je izvrstan izvor D vitamina pa ga svakako uvrstite u svoju prehranu.


Image


Tartufi

Ukusna i prilično skupa delikatesa su crni tartufi koji sadrže ženski feromon  androstenol koji pozitivno utječe na seksualnu želju kod muškaraca.

Đumbir

Određene su studije pokazale da đumbir poboljšava seksualne funkcije i libido kod muškaraca. Osim toga, korijen đumbira pomaže i kod brojnih drugih tegoba poput menstrualnih grčeva, boli u mišićima, a smanjuje i rizik od srčanih bolesti, pretilosti i dijabetesa.

Lubenica

Omiljeno ljetno voće mnogih definitivno je lubenica, a ona sadrži nekoliko ključnih fitonutrijenata koji imaju sličan učinak kao i Viagra, što je svakako dobra vijest za muškarce. Osim toga, lubenica je vrlo zdrava i niskokalorična namirnica koje je odličan izbor za vruće ljetne dane.


Image


Foto: Unsplash


Možda će te zanimati

Image
VELIKO UZBUĐENJE

Prve reakcije finalista 'Superstara': Neki nisu očekivali prolazak dalje

Image
VELIKO UZBUĐENJE

Spektakl i suze u studiju 'Superstara': U finale idu Hana, Dino, Toni i Petar!