Vrijeme je za promjenu

Pobjegnite od rutine: Seksi novogodišnje odluke za parove u 2023.

Seks već odavno nije tabu tema, a ako si već neko vrijeme u vezi ili braku i želiš začiniti stvari u spavaćoj sobi, ove će odluke promijeniti život i tebi i tvom partneru kada je seks u pitanju

parovi-odluke.jpg
Foto: Unsplash

Nova godina je pred vratima, a to znači da je vrijeme za neke novogodišnje odluke. Neki odlučuju da će prestati pušiti, drugi da će se početi zdravo hraniti, a treći da će početi redovito trenirati i baviti se sportom. Svatko ima neke svoje preferencije kada su novogodišnje odluke u pitanju, a ako si u vezi, tvoja (ali i partnerova) novogodišnja odluka može biti ona koja će vaš seksualni život dovesti na novu razinu.

Image
Seks i zadovoljstvo

'Orgazmički luk': U šest koraka do najboljeg seksa u životu - evo kako

Često u vezama, a posebno u dugogodišnjim vezama i brakovima, seksualni život postane monoton, nekada i nepostojeći, a Nova godina savršeno je vrijeme za unijeti malo promjene i prodrmati vaš svijet kada je seks u pitanju. Ovo je vrijeme da se ti i tvoj partner posvetite sebi i svojim tijelima, da naučite ponešto o tome što vas uzbuđuje i što želite isprobati, i na kraju krajeva, da uživate jedno u drugome.

Mnogo je načina na koje to možete učiniti, a u nastavku ti donosimo nekoliko prijedloga. Od razgovora o seksu do redovite masturbacije i istraživanja novih i uzbudljivih stvari, evo kakve sve novogodišnje odluke možete donijeti kada su seks i zadovoljstvo u pitanju.

Više razgovarajte o seksu

Jedna od najvećih promjena koje parovi mogu unijeti u svoj seksualni život je da više razgovaraju o seksu. Ako oboje želite dobar seks, onda o tome morate i razgovarati. Za početak stani i razmisli - kada si posljednji put razgovarala sa svojim partnerom o tome što voliš najviše, a što najmanje kada je u pitanju seks? Znaš li koje su njegove najluđe fantazije? Ako niti jedan partner ne zna koja su očekivanja, želje ili potrebe drugog partnera u vezi sa seksom, teško da će vaš seksualni život postati bolji. Parovi koji razgovaraju o seksu imaju bolji i uzbudljiviji seksualni život što su dulje u vezi, a to je upravo suprotno od onoga u što većina nas vjeruje, da seks postaje dosadniji što smo dulje u vezi.

Image

Redovito masturbirajte

Bez obzira na to jesi li u vezi ili ne, poželjno je odvojiti malo vremena za "solo seks" barem jednom tjedno - to je sjajan način da ostaneš u kontaktu sa svojom seksualnom energijom, kao i da naučiš što voliš i što te najviše uzbuđuje. A jednom kada ti sama to naučiš, lakše ćeš to moći prenijeti partneru, pa će te i on znati bolje zadovoljiti. Svatko od nas može imati koristi od redovite masturbacije, uključujući i ljude u dugim vezama, jer nam masturbacija može pomoći da budemo manje ovisni o partneru kada je seks u pitanju. I ne - nema ništa loše u tome da ti ili tvoj partner masturbirate ako ste u vezi. To je sasvim normalno i nemate se čega sramiti.

Image

Naučite kako biti prisutni u trenutku

Bilo da smo toga svjesni ili ne, ono što radimo izvan spavaće sobe može imati veliki utjecaj na to kako se osjećamo za vrijeme seksa. Zato brojni psiholozi i seksualni terapeuti savjetuju da, ako želiš bolji seksualni život, moraš naučiti kako biti svjesna i prisutna u trenutku. Naučiti kako biti prisutan u svom tijelu općenito, uz pomoć meditacije, disanja ili drugih vježbi svjesnosti, može i tebi i tvom partneru pomoći da budete svjesniji ugodnih osjećaja koje vaše tijelo osjeća tijekom seksa. Ukratko, to će vam pomoći da svoj seksualni život i sve što osjećate za vrijeme seksa dovedete na novu razinu.

Image

Istražite stvari koje vas uzbuđuju

Što za vas znači erotika i što sve smatrate uzbuđujućim? Svatko od nas ima drugačije poimanje erotike i svakoga od nas uzbuđuju neke druge stvari, a sada je vrijeme da ti i tvoj partner istražite što je za vas erotika i da to podijelite jedno s drugim. Budite otvoreni i tome pristupite s dozom znatiželje. Na kraju krajeva, to ne znači da morate raditi stvari o kojima maštate, ali možda ćete htjeti razgovarati o tome ili zajedno maštati o tome, što će vas dodatno povezati.

Image

Isprobajte neke nove stvari

Ovo se posebno odnosi na parove koji su u dugoj vezi i čiji je seksualni život upao u rutinu. Vrlo je važno isprobavati neke nove stvari kako vaš seks ne bi postao monoton. Zato, za Novu godinu odlučite da ćete svaki mjesec pronaći nešto novo što ćete zajedno raditi. Možete promijeniti mjesto ili okruženje na kojem vodite ljubav, isprobati neke nove poze ili ostvariti fantazije o kojima već dugo maštate. O čemu god da je riječ, pristupite tome avanturistički, no nikako nemojte raditi ono što ne želite - važno je da se oboje prije svega osjećate ugodno.

Image