Nevjerojatan orgazam koji još niste doživjeli - evo kako ga postići

Uključuje istovremeno klitoris i G-točku, i osjećaj potpune ekstaze

Nevjerojatan orgazam koji još niste doživjeli - evo kako ga postići

U idealnom svijetu postizanje vrhunca u seksu ne bi bilo teško niti naporno. Vaš partner vam priušti "oralku" – vi svršite. Vaš partner se malo više posveti vašim bradavicama? Vi svršite. Podigne vam noge na svoja ramena za vrijeme seksa? Vi...ma, znate već.

Nažalost ako imate vaginu ponekad (ili prilično često) možete imati problema s postizanjem orgazma, osobito vaginalnog orgazma. Znanstvena istraživanja su pokazala kako nevjerojatnih 75 posto žena ne može doživjeti orgazam samo penetracijom, odnosno vaginalni orgazam (a 10 do 15 posto uopće ne doživljava orgazam). U tome vam može pomoći kombinirani orgazam, koji istovremenim podražajem klitorisa i G-točke može dovesti do novog miješanog orgazma – jačeg od svega što ste do sada možda doživjeli. A ovdje otkrivamo i kako ga postići!

Važna činjenica: klitoris i G-točka nisu toliko različiti kao što se misli. Već godinama o njima se raspravlja kao zasebnim dijelovima tijela, od kojih je posebno misteriozna G-točka koja može pomoći doživjeti "tako-nevjerojatan-orgazam-da-nisam-znala-niti-gdje-se nalazim-niti-što-se-zbiva-oko-mene". Uobičajeno, klitoris je okidač za orgazam. No, klitoris je unutarnja struktura koja se proteže duboko u zdjelici i križa se s puno drugih područja u tijelu, a G-točka je dio te široke mreže.

G-točka = klitoris?

G-točka (za koju sada znamo da zaista postoji) je skup živčanih završetaka u vagini koji vode do pudendalnog živca koji pak je u velikoj mjeri odgovoran za ugodne seksualne osjećaje. Znanost to potvrđuje. Važno istraživanje objavljeno u svibnju 2009. godine u Journal of Sexual Medicine otkrilo je da klitoris ima krakove koji su smješteni iza vaginalnih usana. Dakle, ciljajući G-točku u stvari se podražuje unutarnji, produljeni dio klitorisa.

Kod nekih žena stimuliranje različitih područja može rezultirati u različitim orgazmima, dok su najsretnije one koje dožive kombinirani orgazam, dva orgazma spojen u jedan veoma intenzivni. Kako to postići? Prvi korak je otkriti što najviše odgovara vašem klitorisu i G-točki.

Otkrijte što vam najviše paše

Samozadovoljavanjem vjerojatno ste već otkrili što vam najbolje paše po pitanju klitorisa. No što je s tom G-točkom? (Iako je to tehnički isto klitoris, čisto da ponovimo) Kako biste je pronašli stručnjaci savjetuju da sami (ili uz pomoć partnera ili zakrivljenog vibratora) gurnete prst ili dva oko 5 centimetara u vaginu i lagano ih savinite gore prema pupku kao da prstom pokazujete gestu "dođi". Istražujte malo, i u jednom području trebali biste doživjeti drugačiji osjet, koji vam pričinjava više zadovoljstva od ostalih područja. Još jedan znak raspoznavanja:tekstura G-točke je izvana više poput oraha, a ne glatka poput kože oko nje.

Kada je pronađete – isprobavajte i igrajte se s pritiskom, načinom draškanja i dodirivanja. Nekome više odgovara grublje povlačenje, netko voli osjećaj pulsiranja, a druge žene preferiraju kružno glađenje te točke. Ako vam prsti ne pomažu – postoji više vrsta vibratora koji su osmišljeni upravo za stimulaciju G-točke.

Kombiniranje stimulacije klitorisa i G-točke za vrijeme seksa može zahtijevati malo kreativnosti, no to će samo pridonijeti boljem seksu i boljoj zabavi s partnerom.

Kombinacija oralnog seksa i dodira prstima

Oralni seks bit će potpuno novo iskustvo. Partner neka prstima ili vibratorom stimulira G-točku, dok klitoris obrađuje svojim jezikom i usnama.
Za vrijeme vaginalnog seksa pak možete koristiti vlastitu ruku ili vibrator u različitim pozama – samo nemojte krenuti odmah iste sekunde kako ne biste prebrzo doživjeli samo klitoralni orgazam. Najbolje poze su doggy, žena gore (kaubojka), dok je posebno "efikasna" misionarska poza s jastucima ispod stražnjice- U tom slučaju ruku ili vibrator gurnite između partnera i sebe kako bi vršili dodatni pritisak na klitoris (u slučaju vibratora potreban je lagani vibrirajući pritisak – ne mora biti na maksimumu).

Mnogo žena u ovom slučaju, kada se bliže kombiniranom orgazmu, mogu početi osjećati potrebu za mokrenjem. Tamo "dolje" sve je isprepleteno pa puno pritiska na G-točku može potaknuti mjehur. Veoma su male šanse (ali zaista veoma male) da ćete se popiškiti za vrijeme orgazma, već su puno, puno veće šanse da se bližite takozvanoj ženskoj ejakulaciji (skvirting, eng. squirting) koje također sada potvrđena – i ne, nije riječ o mokraći, jer su znanstvenici analizirali njen sastav.

Ako ne uspijete od prvog pokušaja doživjeti kombinirani orgazam nemojte očajavati i odustajati. Pokušajte nekoliko puta, eksperimentirajte i uživajte u svom tijelu. Čak i ako ne uspijete svejedno učite o sebi i o tome što vam najviše odgovara. Orgazam nije cilj dobrog seksa, već uvijek dobrodošli bonus.

Kakav orgazam vi najčešće doživljavate? Imate li kakav trik po pitanju doživljavanja vaginalnog orgazma?


Izvor: self.com
Foto: Piotr Marcinski - Fotolia


Možda će te zanimati

Image
LJUBAV JE PRED VRATIMA

SRETNA 2024.- Horoskopski znakovi koji će pronaći ljubav do kraja ove godine

Image
PROSINAC U KINO DVORANA

Beyoncé, Maria Callas, Orašar i filmski doček nove godine – čarolija ovog prosinca u Cinestaru!