Užitak za nju i njega

Nebeski pogled: poza u kojoj ćete oboje doseći vrhunac pod plahtama

Jeste li ti i tvoj partner ikad istovremeno doživjeli orgazam? Istina, tako nešto događa se rijetko - no u ovoj pozi imate najveće šanse za zajednički zgoditak

profimedia-0395278301.jpg
Foto: www.profimedia.hr

Vjerojatno si primijetila i sama, u krevetu žena i muškarac rijetko u isti čas postižu vrhunac - a razlog tome je, tvrde stručnjaci, to što imaju različite krivulje rasta uzbuđenja. No, uz malo vježbe, strpljenja i u pravom položaju moguće je imati i ovo zajedničko posebno iskustvo koje seks dovodi na novu i višu razinu - tako barem tvrde oni koji su uspjeli istovremeno osvojiti taj vrh. Njemački su seksolozi ovu pozu nazvali 'nebeski pogled', ali naziva se još i The Double-Decker, a evo kako funkcionira:

Image

Kako se izvodi

Muškarac leži na leđima, a žena sjeda na njegovo krilo s pogledom usmjerenim prema njegovim nogama. Dakle, ona zauzima puzu poznatu kao 'obrtnuta cowgirl' ili 'reverse cowgirl'. No, ne ostaje u ovoj pozi nego polako legne leđima na njegova prsa, tako da oboje gledaju prema gore - odnosno, imaju 'pogled u nebo'.

Image
Foto: Unsplash

Prednosti poze

Iako ova poza donekle sputava kretanje i onemogućava brze pokrete i jače zamahe, ali ima nekoliko velikih prednosti: partner može svoju partnericu zagrliti i na taj način oboje će osjetiti veću bliskost, što djeluje uzbuđujuće. Dok se žena i muškarac nježnim ljuljanjem približavaju vrhuncu, on je može pridržavati za kukove kako bi joj olakšao kretanje ili može milovati njezine grudi. Također, slobodnom rukom može masirati partneričin klitoris i na taj je način dodatno stimulirati. S obzirom na to da u pozi 'nebeski pogled' ne može doći do jako duboke i intenzivne penetracije, povećavaju se šanse da će partnerica i partner istovremeno doživjeti orgazam - zato ovu pozu svakako vrijedi isprobati.