Jače uzbuđenje

Želiš da sve bude savršeno: Namirnice i napici koje treba izbjegavati prije seksa

Dok određene namirnice mogu pojačati libido, postoje i druge koje mogu mogu smanjiti želju za seksom

fahmi-fakhrudin-nzyzAUsbV0M-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Zamisli da ideš na dejt s muškarcem koji te dugo privlači. Spremna si za romantičnu večeru i raspoložena za dobru zabavu, a možda i seks. Međutim tijekom večere tvoj trbuh odlučio je slati potpuno krive signale, umjesto leptirića pojavljuju se grčevi. Možda osjećaš nadutost i sve ode u krivom smjeru - tvoja seksualna želja je potpuno nestala. Možda se pitaš što se dogodilo i zašto je nestalo tvoje uzbuđenje, ali nisi razmišljala da se radi o hrani i napicima koje si konzumirala.

Image
Žensko zdravlje

4 vježbe za zdravu i fleksibilnu zdjelicu, ali i veći libido

Često se govori o hrani koja podiže libido, ali se zaboravlja da postoji i druga strana medalje i da neka hrana smanjuje želju za seksom i stvara nelagodu u tijelu. Zato smo ti odlučile pomoći i navesti namirnice i naptike koje trebaš izbjegavati kada ideš na dejt ili imaš intimnu večer sa svojim suprugom.

Kava

Previše kofeina u tijelu podiže razinu kortizola, hormona stresa. Zbog povišene razine stresa tijelo će se teško opustiti, a smanjit će se i libido. Ovo svakako nije dobro za romantičnu večer pa je najbolje smanjiti unos kave tijekom dana, ali čajeve i sokove koji u sebi sadrže kofein.

shimmer fallback

Slana hrana

Sve namirnice koje u sebi imaju previše soli poput pomfrita ili kokica treba izbjegavati jer zadržavaju vodu i stvaraju nadutost. "Protok krvi omogućava orgazam, ako se u tijelu nalazi previše soli teže će se doći do tog užitka", objašnjava liječnik Robert Kominiare za Goodhousekeeping.com.

shimmer fallback

Voće

Voće treba izbjegavati ako planiraš seksi večer, posebno nakon jela. "Voće se brzo probavlja odnosno prerađuje se u tijelu puno brže nego bilo koja druga hrana", objašnjava Kasal. To može voditi do neugodnih simptoma poput grčeva, plinova, ali i općenite nelagode u tijelu. To nikako nije stanje koje bilo tko želi osjetiti tijekom večeri kada se očekuje seks.

shimmer fallback

Sir

Ako imaš intoleranciju na laktozu onda obavezno trebaš izbjegavati sir. Mozzarella, ricotta, ali i kravlji sir sadrže visoke razinu laktoze i mogu izazvati nelagodu u trbuhu. A sigurni smo da to želiš izbjeći tijekom romantične večeri? Stoga bi bilo dobro izbjegavati pizze s puno sira, tjesteninu, ali čak i hamburgere.

shimmer fallback

Alkohol

Romantična večer i uvod u seksi noć često znači da par uživa u alkoholnim pićima. Nekoliko pića koji će opustiti tijelo i povećati želju, zar ne? No alkohol stvara potpuno drugačiji učinak u tijelu i nikako nije dobar izbor za povećanje libida. Lako bi se moglo dogoditi da jedna osoba vrlo brzo zaspi, a to nikako nije dio plana. Pivo i vino povećavaju razinu melatonina koji je također poznat kao hormon spavanja. "Samo jedna čaša s alkoholom će usporiti tijelo. Također može uzrokovati erektilnu disfunkciju, postizanje orgazma, ali i preranu ejakulaciju", objašnjava Kasal.

shimmer fallback
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.