Budi svoja

Zaboravi na igrice: Pet stvari koje trebaš izbjegavati na prvim spojevima

Izgleda da su toplo-hladne igrice česte na prvim spojevima. Analizira se i kalkulira svaka riječ što nije uvijek dobro. Mnogi se baš zato zapletu u mrežu dvosmislenih poruka i tako si smanje šansu za sreću u ljubavi. Otkrivamo koja je ponašanja bolje izbjegavati

profimedia-0340744864.jpg
Foto: Profimedia

Početni stadij dejtanja može biti zeznuta stvar. Čini se da se tada mnogi žele prikazati samo svoje vrline te da se ni sami ne mogu odlučiti kojem se pristupu zavođenja prikloniti. I dok će jedni reći da otpočetka treba biti direktan i iskren, a ne 'glumiti', drugi će ući u škakljivo polje toplo-hladnih igrica.

Taj bi-ne bi stav i stalna kalkuliranja često se pokažu kao potpuni promašaj jer im jednom mora doći kraj. Zagovornici toplo-hladnih igrica svoje tajnovito ponašanje opravdavaju time da je ljudima zanimljivije ono što im je manje dostupno i da ne treba otpočetka dati sto posto sebe jer će druga strana iskoristiti tu dobrotu i osjećajnost.

Image

Pet super savjeta za savršeni prvi spoj

Ovog puta nećemo donositi sudove jesu li toplo-hladne igre poželjne ili ne. Ta 'taktika' ljude može zaplesti u mrežu dvosmislenih poruka tipa: Nije mi se javio već dva dana, hoće li se javiti ili Što on/ona misli ovom porukom? Baš zato i ti bi se mogla zaplesti toliko da drugoj strani tvoje namjere jednostavno postanu nejasne.

Image
Foto: Unsplash

Pripazi da ti se toplo-hladan stav ne obije o glavu i radije biraj spontani pristup upoznavanju i dejtanju. To ne znači, naravno, da mu na prvom spoju trebaš otkriti svaki detalj iz života, no ipak se čini da emocionalna nedostupnost može uništiti potencijalnu ljubavnu priliku. Stoga razgovaraj, budi svoja i iskrena, a evo što je bolje izbjegavati ako želiš da se vaša priča nastavi.

Stalno spominjanje bivšeg

Ovim si potezom uništavaš priliku za novu ljubav. Svrha prvih spojeva jest upoznati potencijalnog partnera, otkriti njegove interese i stavove te vidjeti ima li uopće potencijala za nešto više. Svede li vam se pola prvog spoja na priče o bivšima (bilo s tvoje, bilo s njegove strane) ne samo da se nećete uspjeti upoznati i početi zbližavati na emocionalnoj razini, već će ispasti kao da vas određuju bivše ljubavi.

U ovom slučaju, on bi mogao pomisliti da svoju bivšeg još nisi preboljela i da nisi spremna za novu romansu. Uz to, onaj tko je i dalje opsjednut bivšom ljubavi sklon je novog partnera uspoređivati s prethodnim iskustvom što nikako nije dobro. Zato - prije nego što odlučiš vratiti dejting svijetu, budi sigurna da si raščistila stvari iz prošlosti i da si spremna okrenuti novi list.

Image
Foto: Unsplash

Činiš ga ljubomornim

Misliš da ćeš mu biti zanimljivija samo zato što se praviš nedostupna ili ga želiš suočiti s konkurencijom? Te taktike bolje je ostaviti u tinejdžerskoj dobi. Radije budi dosljedna i iskrena jer bi ovako od sebe mogla otjerati šansu za sreću u ljubavi. Ako si sklona uopće misliti na ljubomoru, preispitaj prioritete i priušti si pauzu od romansi.

Image
Foto: Profimedia

Ignoriraš ga

Jučer ste izašli, bilo vam je odlično, javila si mu se (ili on tebi), dopisivali ste se, a onda si odjednom prekinula komunikaciju i ostavila ga na pročitanoj poruci. On ti je dao prostora, ali za nekoliko dana šalje poruku i pita te je li sve u redu. Pokušavaš pronaći izgovor i kažeš mu da si bila bolesna, a zapravo si zdrava kao dren, samo eto, čekaš da se on tebi ponovno javi i ne želiš ispasti očajna. Kao što smo već spomenule, toplo-hladne igrice baš nikada nemaju smisla, pa tako ni sada. Koja je poanta? Želiš li mu se javiti ili ne? Posloži stvari kako stoje i jednostavno budi iskrena. Čak i ako si se u međuvremenu predomislila, nema smisla razvlačiti komunikaciju i muškarca držati na rezervi. U svakom slučaju, ignoriranje je nešto ni ti ne bi voljela da on to tebi čini, bez obzira na razlog. Iskrenost i dalje ima cijenu.

Image
Foto: Unsplash

Uvijek čekaš njegovu inicijativu

To da je muškarac taj koji uvijek mora zavoditi, osvajati i plaćati pripada tradicionalnom pogledu na muško-ženske uloge i odnose. Stvari se ipak mijenjaju i mlađim naraštajima sve je manje bitno tko će napraviti prvi korak. Nema smisla uvijek sve čekati na 'pladnju' i ne pokazivati interes iako zapravo ludiš za njim. Dejting konci u rukama su obje strane i nema smisla ako samo on pokazuje inicijativu. Potrudi se i ti, priđi mu i predloži mu izlazak. S druge strane, ako ne pokaže interes, to će ti biti jasno i tada je bolje nastaviti potragu.

Image
Foto: Unsplash

Zoveš ga van samo sa svojim društvom

Suočen s ovakvim pozivom, muškarac bi se mogao pitati smatraš li ga simpa poznanikom, potencijalnim prijateljem ili pak simpatijom. Naravno da nema ništa loše u zajedničkom izlasku, no ako se svaki vaš susret svodi na noćni izlazak s tvojom peteročlanom ekipom, baš i nije najjasnije u kojem smjeru ide vaše poznanstvo. Neke je stvari bolje iskomunicirati na vrijeme, a ono što treba doći spontano ne treba komplicirati kalkuliranjem i analiziranjem svake riječi.

Image
Foto: Unsplash