Može se!

Ne odriči se užitka zbog bolova: Najbolje poze kad te bole leđa

To što te ukliještilo u leđima ne mora značiti da se trebate odreći strastvenih trenutaka. Samo trebate prilagoditi izvedbu

frank-flores-c2jPzQCuBiQ-unsplash.jpg

Dogovorila si spoj ili ste konačno vas dvoje sami kod kuće, a tebe su "uhvatila" leđa? Umjesto od zalegneš, umotanih križa s kojih se širi opojni miris tigrove masti i grize vas oboj za oči, radije pročitaj koje poze su izvedive u tvom stanju i provedite strastvenu večer kakvu ste i planirali. Naravno, mast ne preskači. Možeš i deku zadržati. Tko zna, možda otkrijete da ga više "pali" dok si umotana u deku, nego dok nosiš samostojeće čarape.

Image
Foto: Pexels
Image
Ne budi naivna

Ne nasjedaj: Najčešće laži o seksu koje muškarci govore ženama

Bez obzira zbog čega te leđa bole, opuštanje je ključno kako bi bol popustila. Stres i tjeskoba gotovo uvijek uzrokuju zatezanje mišića i kontrakcije koje pojačavaju, a ne smanjuju bol. Stoga, prvo se dobro opustite (mogao bi te i izmasirati), a onda izaberite neku od poza koje donosimo u nastavku. Ili kombinirajte više njih. Uz nekoliko sitnih trikova poze možeš dodatno prilagoditi tvome stanju.

Misionarska

Dobra stara misonarska nikada te neće izdati. Kod križobolje bi bilo dobro da ispod križa podmetneš jastučić ili zarolani ručnik koji će ih dodatno poduprijeti i spriječiti pritisak na njih. Lagano savijena leđa rastereti će pritisak na križa i olakšati penetraciju.

Image
Foto: Pexels

Sjedeća poza

Bol u križima nećeš osjećati ako sjedneš partneru u krilo. Možeš birati hoćeš li mu se okrenuti licem ili ćeš mu okrenuti guzu. U ovom položaju ti diktiraš intenzitet i tempo penetracije te kut pod kojim ulazi. Ustvari, kut u ovom slučaju diktiraju tvoja leđa. Namjesti se kako im najbolje odgovara.

Image
Foto: Pexels

Na koljenima

Točnije "na sve četiri". U ovom položaju izbjeći ćeš bol, samo budite pažljivi. Bez prenaglih i preintezivnih pokreta. Iskoristite ovo situaciju za nježan i lagan seks i za maženje.

Image
Foto: Pexels

Trbuh

Ležanje na trbuhu automatski će saviti kralježnicu. Veličinu luka možeš odrediti i kontrolirati jastukom ili smotanim ručnikom koji ćeš podmetnuti pod zdjelicu. Na taj način ćeš ga smanjiti, odnosno izravnat ćeš tijelo. Želiš li povećati ekstenziju, jastuk stavi pod prsa ili se podigni na laktove.

Image
Foto: Pexels