Muško-ženski odnosi

Muškarci su izabrali najseksi dijelove ženskog tijela. Znaš li koji su?

Mnoge žene su nesigurne u ljubavnim vezama zbog svog tijela, ali istraživanja pokazuju da muškarci ne vole samo određene dijelove ženskog tijela nego ih puno toga uzbuđuje

profimedia-0253441224.jpg
Foto: Profimedia.hr

Često možemo vidjeti da su žene jako nesigurne u sebe i svoje tijelo; ponekad se skrivaju u slojevima odjeće, a ponekad se jako fokusiraju na vježbanje i prehranu samo kako bi dostigle savršene obline. Veliki utjecaj na takav način razmišljanja ima i to što žene žele biti privlačne suprotnom spolu. No, iako su muškarci, kao i žene, biološki programirani da više obraćaju pažnju na neke dijelove tijela, to ne znači da oni primjećuju samo savršena tijela i da samo to traže. Možda će zbog evolucije prvo primijetiti šire bokove i tanki struk, velike usne i sjajnu kosu jer to povezuju s plodnošću, ali privlačnost i seksualnost nisu tako jednostavne.

Image
Pomoć u kriznim trenucima

Što učiniti ako si se ludo zaljubila, no seks nije dobar?

Muškarci su poput žena vrlo kompleksna bića i njihova seksualnost ima puno slojeva. Iako su mnoga istraživanja pokazala da će većina muškarca kod žena izdvojiti grudi kao jedan od najprivlačnijih dijelova tijela, njih također uzbuđuju i drugi dijelovi ženskog tijela. No, oni ne moraju biti savršeni, a to pokazuje istraživanje koje je proveo Cosmopolitan.

U njemu je otkriveno da su im i senzualni dijelovi tijela na koje vjerojatno nikada ne pomislimo. O čemu se točno radi pogledaj u nastavku:

Stopala

Stopala obično nisu prva stvar koja nam padne na pamet, ali ipak ih mnogi muškarci navode kao vrlo privlačne. Vidjeti ženu na štiklama ili s lijepim lakom za nokte im je vrlo seksi i privlačno. Nježni i vitki gležnjevi također su jako privlačni, a činjenica da su ženska stopala puno manja od muških također je faktor zbog kojih im pridaju pažnju.

Image
Foto: Unsplash

Leđa

Seksi leđa često se pojavljuju na vrućim fotografijama, a haljine bez leđa mogu izludjeti muškarce. Istezanje i savijanje leđa vjerojatno može biti dovoljno da većini muškaraca bude vruće ispod ovratnika. Još ako se doda tetovaža, posebno blizu ramena ili donjeg dijela leđa, bit će još privlačnija.

Image
Foto: Unsplash

Trbuh

Gotovo svaki muškarac u ovoj anketi je trbuh stavio na visoko mjesto i kao jedan od najseksi dijelova tijela. Privlači ih mekana koža, ali većina muškaraca je rekla da im se i sviđaju definirani trbušni mišići, ali ne previše. Snažno izraženi mišići im nisu toliko seksi.

Image
Foto: Unsplash

Bokovi

Mnoge žene su nesretne zbog svojih bokova i često misle da su preširoki ili preuski, ali muškarci vole kretanje koje stvaraju bokovi. Istraživanja su također pokazala da muškarci preferiraju zaobljene bokove, pa možda ne treba stalno misliti kako ih je potrebno smanjivati. Ima još jedna stvar koja muškarce uzbuđuje na bokovima, a to je onaj V koji se pojavljuje zbog redovitih treninga, svakako mjesto kojemu će posvetiti posebnu pažnju.

Image
Foto: Unsplash

Stražnjica

Sada dolazimo do očitih stvari. Nekim muškarcima grudi uopće nisu važne, jedino što vole je zaobljena stražnjica. No često im nije ni važno je li velika ili mala - ovaj dio tijela za njih je jako uzbudljiv. Tijekom seksualnih odnosa muškarci će puno pažnje pridavati ovom dijelu tijela i zbog toga se žene ne trebaju opterećivati oblikom ili težinom, važno je da uživaju u svemu.

Image
Foto: Unsplash

Grudi

Dekolte je nešto što voli većina muškaraca, ali ne smije se zaboraviti da muškarci ne vole samo velike grudi. Istraživanja su pokazala da jači spol voli i lijepo oblikovane dojke koje će stati u šaku. No, najvažnije je od svega da nitko nije isti i da svakoga privlače neke druge stvari pa žene ne bi trebale biti nesigurne već samopouzdane jer i to je jako seksi.

Image
Foto: Unsplash