Obrati pažnju na 'crvene zastavice'

Obični ego triper: Šest znakova da te muškarac samo iskorištava

Prema mišljenju stručnjaka, postoje određeni znakovi prema kojima već na početku veze možemo prepoznati da li je netko iskren ili ne

pexels-thomas-bird-4624223.jpg
Foto: Pexels

Na početku svake romantične veze, mnoge žene nisu sigurne je li muškarac s kojim su počele izlaziti iskren o svojim emocijama i je li zaista zainteresiran za ozbiljan odnos. I ponekad je uistinu teško procijeniti što on osjeća i da li mu se zaista sviđaš ili te želi iskoristiti samo za zabavu.

Image
Troje u vezi

7 najčešćih znakova koji pokazuju da partner možda ima aferu

Nažalost, iako postoji puno dobrih i iskrenih muškaraca, postoje i oni drugi, koji žele vezu samo radi neke svoje koristi, bilo da je riječ o seksu, novcu ili nečem trećem. Takvi su frajeri na početku odnosa slatki i šarmantni, a kada dobiju ono što žele, tek onda pokazuju svoje pravo lice. No pravo je pitanje – kako razlikovati dobre od loših frajera?

Prema mišljenju stručnjaka, postoje određeni znakovi prema kojima već na početku veze možemo prepoznati je li netko iskren ili ne. Ako imaš neku vrstu sumnje ili ti intuicija govori da nešto nije u redu, vjerojatno si u pravu pa bi trebala poslušati svoj instinkt. Možda je rekao ili učinio nešto što ti se ne sviđa ili je izuzetno nepredvidiv. Dobro otvori oči i obrati pažnju na takve male znakove upozorenja, popularno zvane crvene zastavice.

Neke od najčešćih znakova koji otkrivaju da te frajer zapravo samo iskorištava pročitaj u nastavku.

Izbjegava razgovore o obvezivanju

Ako frajer izbjegava razgovore o budućnosti vaše veze ili si primijetila da nije pretjerano zainteresiran za razvoj vašeg odnosa, onda definitivno nešto nije u redu. Ako ste zajedno već neko vrijeme, normalno je da želiš znati u kojem smjeru se razvija vaša veza. Ako on nije spreman o tome razgovarati, vrlo je vjerojatno da mu nije pretjerano stalo do tebe niti je zainteresiran za ozbiljnu vezu. Muškarac koji te iskorištava uvijek će izbjegavati razgovore o budućnosti pa svakako to imaj na umu.

Image
Foto: Pexels

Uz njega se ne osjećaš ugodno

U vezama bismo se trebali osjećati voljeno i sigurno. Ako se zbog njegovog ponašanja ne osjećaš dobro, to je samo još jedan znak upozorenja koji nipošto ne bi smjela ignorirati. Veze ne bi trebale biti kaotične ili ići iz jedne krajnosti u drugu. Ravnoteža je ključna za održavanje stabilnog odnosa, a ako ona ne postoji te si primijetila da se samo ti trudiš oko vašeg odnosa, možda je vrijeme da se zapitaš ima li smisla nastaviti takvu vezu.

Image
Foto: Pexels

Nije te predstavio prijateljima

Ako izlazite već neko vrijeme, a on te još uvijek nije predstavio prijateljima niti te upoznao s nekim iz svog života, budi oprezna jer je tu nešto sumnjivo. Muškarac koji je zainteresiran za ozbiljnu vezu predstavit će djevojku svojim prijateljima jer mu je stalo do njihovog mišljenja.

Image
Foto: Pexels

Nije ti pretjerano privržen

Privrženost je ključna u vezama jer nam pruža osjećaj sigurnosti i povjerenja. Ako te on samo iskorištava, onda će se prema tebi ponašati hladno i neće ti pokazivati emocije ili bilo kakvu bliskost, čak ni tijekom seksa. Obrati pažnju na to želi li te držati za ruku kada ste u javnosti i ostvaruje li s tobom često kontakt očima ili pak izbjegava takve stvari. Ako to izbjegava, postoji velika šansa da mu do tebe uopće nije stalo.

Image
Foto: Pexels

Ignorira tvoje želje i potrebe

U svakom zdravom odnosu mora postojati neka vrsta reciprociteta. Zašto bi se ti neprestano trudila oko njega i njegovih želja i potreba ako ti on ne uzvraća jednakom mjerom? To naprosto nije pošteno. Ako ignorira tvoje potrebe, vrlo je vjerojatno da te samo iskorištava.

Image
Foto: Pexels

Nije mu stalo do toga da se bolje upoznate

Kada ste zajedno, rijetko kad pričate jedno o drugome. Možda on zna ponešto o tebi, no ti jako malo toga znaš o njemu jer on ne želi razgovarati o svom privatnom životu. Ako te iskorištava, onda vjerojatno smatra da nema potrebe otkrivati ti neke informacije o sebi. Razmisli o tome koliko dobro ga zapravo poznaješ i da li zbjegava razgovore u kojima bi trebao otkriti neke važnije aspekte svoje osobnosti.

Image
Foto: Pexels