Za maksimalni užitak

Najbolje 'lijene' poze za one dane kada vam je vrhunc jedini cilj

Prema mišljenju stručnjaka za seks, ove su poze idealne za one dane kada si lijena te želiš uživati u seksu uz minimalan napor

pexels-vlada-karpovich-4873568.jpg
Foto: Pexels

Isprobavanje novih položaja u seksu idealan je način za rasplamsavanje strasti u spavaćoj sobi, a s tom se tvrdnjom slažu i stručnjaci za seks. Kad je riječ o seks pozama, mogućnosti za eksperimentiranje i istraživanje su gotovo beskrajne.

Image
Seks nakon poroda

Seksualni život nakon dolaska bebe: Najbolje je započeti s ovih pet poza

Međutim, mnoge od seks poza iziskuju jako puno truda (i kondicije), a u nekim nam danima naprosto nije do toga. Ako se želiš samo opustiti i uživati u seksu te svim užicima koje on donosi, onda su 'lijene' seks poze nešto što bi svakako trebala isprobati sa svojim partnerom.

Prednost ovih poza je u tome što se jednostavno izvode i zahtijevaju minimalan fizički napor pa su savršen izbor u svim onima danima kada ti nedostaje energije, a garantirano dovode do orgazma i dobra su prilika za jačanje intimnosti i povezivanje s partnerom.

Prema mišljenju stručnjaka za seks, ovo su najbolje seks poze za one dane kada si lijena te želiš uživati u seksu uz minimalan napor:

Klasična poza žlice

Poza žlice omiljena je mnogim parovima, a stvorena je upravo za lijeni i usporeni seks. U ovom položaju sve što trebate činiti je ležati jedno uz drugo – muškarac je privijen uz ženu te ulazi u nju s leđa. Poza je idealna za usporene pokrete te omogućava bliskost i intimnost uz minimalan trud obiju strana, pojašnjavaju seksolozi.

Privijeni jedno uz drugo

Ova je poza slična kao i prethodno spomenuta poza žlice, samo su kod nje partneri okrenuti jednom prema drugome. Položaj je izvrstan za kontakt očima i ljubljenje, ugodan je i ne iziskuje puno truda, a ostavlja dovoljno prostora i za ručnu stimulaciju klitorisa pa je seksualni vrhunac zajamčen.

Image
Foto: Pexels

Stolica

Ova se poza umjesto na krevetu izvodi na stolcu. Muškarac sjedi na stolici, a žena je na njemu, okrenuti su jedno prema drugome. Tijekom penetracije oba partnera trebaju samo lagano njihati svoja tijela naprijed-natrag. I ženi i muškarcu ovaj položaj dopušta da se opuste dok istovremeno mogu uživati u bliskom kontaktu, kažu seksolozi.

Lotus

Lotus je poznat kao jedna od najintimnijih poza u seksu, a ne zahtijeva puno kretanja niti fizičkog napora, kažu seksualni terapeuti. Upravo iz tog razloga, savršen je izbor za one dane kada vam nedostaje energije. Lotus poza izvodi se tako da muškarac sjedne prekriženih nogu, a žena sjedne na njega i omotava svoje noge oko partnerovih leđa. Tijekom izvođenja poze partneri su u bliskom zagrljaju pa je poza sjajna za jačanje intimnosti.

Image
Foto: Pexels

Lijeni pas

Kako ističu seksolozi, ova je poza 'kultna' iz više razloga. Riječ je o modificiranoj verziji klasične 'doggy-style' poze, samo što je kod ove poze žena u ležećem položaju na krevetu ili kauču, s blago podignutim bokovima. Muškarac kleči ili stoji iza nje tijekom penetracije.

Ravna misionarka

Ako ste ti i tvoj partner zainteresirani za one poze u kojima se možete opustiti i leći, ova je poza za vas idealan izbor. Poza se izvodi jako slično kao i klasična misionarka - partneri leže jedno na drugome. Žena je na leđima, a muškarac je na njoj, ali kod ravne misionarke oba partnera trebala bi ležati u potpuno ravnom položaju kako bi se težina ravnomjerno rasporedila te kako bi ženi (koja je dolje) bilo što ugodnije. Da bi i tebi i tvom partneru bilo ugodno, komunikacija tijekom samog čina je ključna. 

POGLEDAJ VIDEO: JOGA ZA OPUŠTANJE