Odmak od klasike

Seks vam je postao monoton? 'Začinite' stvari uz ovih 7 poza

Tragaš li za novim seks pozama, donosimo ti prijedloge koji bi ti mogli začiniti hladne dane. Opustite se i bacite u istraživanje. Ovi bi vas položaji mogli 'raspametiti'

profimedia-0212536292.jpg
Foto: Profimedia.hr

Čini ti se da vam je seks postao rutina, a mislite da ste sve isprobali? Možda je vrijeme da probate 'začiniti' stvari i odmaknuti se od onih nekoliko poza kojima se stalno vraćate. 'Otkrivanje novih seks poza i onoga što vam odgovara važno je za zdrav seksualni život. Ono što vam je bilo najdraže u mladosti, ne znači da će vam odgovarati u zreloj dobi'', kaže američka seksualna terapeutkinja dr. Donna Oriowo.

U kojoj god da se dobi nalaziš, pravo je vrijeme da počneš ili nastaviš otkrivati nove pozicije i podražaje. Poprilično ih je, no ovog puta izdvajamo neke koje nisu prekomplicirane, a savršene su za zbližavanje s partnerom i imaju puno prednosti. Ne dopustite da vam intimni trenuci postanu monotoni.

Image
Foto: Unsplash

Evo prijedloga za nešto 'luđi' seks.

Stolac

OK, znamo da ti je ova poza možda poznata, no moguće je da si ju smetnula s uma. U ovoj udobnoj poza žena sjedi na partneru, a može mu biti okrenuta leđima ili prsima. Dok penetrira, muškarcu su ruke slobodne što znači da sve može 'začiniti' dodirima ili stimulacijom klitorisa. Unesite malo ludosti pa stolac stavite ispred zrcala - to bi vas moglo dodatno raspametiti. Ova poza pokazuje da klasika nipošto ne mora biti dosadna - samo se trebate opustiti i prepustiti.

Image

Dobar ljubavnik

Ovo je sjajna poza za sve one koji se žele dodatno povezati. I ne samo to - u ovoj poziciji klitorisu ćeš posvetiti pažnju koju zaslužuje, i to svojom rukom dok partner penetrira. Uglavnom, žena treba leći i podići partnerovu desnu nogu preko svoje lijeve, a desnu trebaš staviti na njegovo rame dok je on u sjedećem položaju. Zvuči komplicirano, ali nije, muškarac sjedi i pridržava se rukama, a noge vam čine slovo X. Ako ti je kut prevelik, neka se on lagano nagne iza i prodire.

Image
Foto: Pexels

Bočni kut

Na engleskom se ova poza naziva 'The Pretzel Dip'. U njoj partner penetrira u klečečem položaju. Za to vrijeme ti si u bočnom položaju, a jedna ti je noga prebačena preko njegovih kukova. Ta pozicija jamči jači podražaj i dublju penetraciju, no dobra je stvar što pojačava intimnost. Gledate se očima, a doslovno ste isprepleteni.

Image
Foto: Unsplash

Pauk

U 'pauku' oboje kontrolirate pokrete. Legni i savini noge, a partner neka ih zabaci preko tvojih. Muškarac sjedi i oslanja se rukama, a noge vam se isprepliću. S obzirom na to da je u ovoj pozi potrebno raširiti kukove, 'pauk' zahtijeva određenu fleksibilnost, no super je što se možete ljuljati naprijed-nazad da biste našli ritam koji vam odgovara.

Image
Foto: Unsplash

Ugledni građani

Više je naziva ove poznate poze, a u njoj partner stoji i drži te, dok si ti nogama 'omotana' oko njegovih kukova. Za to je ipak potrebno malo izdržljivosti, no tko kaže da seks treba biti isključivo u ležećem položaju. Čak i ako vam u prvi mah ne krene kako ste planirali, to će uigravanje sve učiniti zanimljivijim.

Image

Na vrhu stola

Kad se umorite od stajaćeg seksa ili samo poželite svemu dati malo spontanosti, isprobajte seks na stolu ili nekoj drugoj podlozi. Naravno, vodite računa o trenutku i čistoći, no intimni trenuci na šanku ili stolu sjajni su za one koji inače nisu kloni eksperimentiranju. Lezi na leđa, a muškarac neka stane ispred tebe. Sami odredite kut, položaj tvojih nogu i tempo, a sve začinite dodatnom stimulacijom klitorisa.

Image

Snježni anđeo

Zagrijte svoje zimski večeri uz snježnog anđala. U ovoj pozi muškarac leži gore, s glavom uz stopala partnera koji leži na krevetu, na leđima. Žena podiže svoje noge da bi joj se podignula zdjelica - jer je time i penetracija olakšana. Radi se o razigranoj pozi koja je savršena za lijene hladne dane kad nisi raspoložena za neke energičnije poze. Ti određuješ brzinu i tempo, a isprobaš li 'snježnog anđela' shvatit ćeš da se radi o kombinaciji misionarske poze i poze 69. Trenje bi vas posebno moglo uzbuditi, a stimulacija klitorisa je zajamčena!

Image
Foto: Pexels