9 znakova

Misliš da mu nije stalo do tebe koliko tebi do njega? Evo kako znati

Stani korak unatrag i procijeni kamo vodi vaš odnos. Po ovim ćeš znakovima prepoznati jesi li mu važna ili ne

pexels-văn-thắng-1415133.jpg
Foto: Pexels

Svaki odnos, bio dugoročan ili tek na početku, ima svoje dobre i loše trenutke. Nije uvijek sve bajno i posve je uobičajeno da se ponekad nećeš slagati s partnerom ili da nećete imati vremena jedno za drugo.

U nekim trenucima možda ćeš se osjećati kao da svome partneru nisi važna, no imaj na umu da nismo svi isti te da svatko ljubav iskazuje na drugačiji način. Također, partneri bi trebali imati razumijevanja jedno za drugo u onim najtežim trenucima i izazovnim vremenima.

Image
Kako prepoznati prevaru

Misliš da te partner vara? Ovih osam znakova ukazuje na to

Iako te tvoj partner ne može uvijek staviti na prvo mjesto, ako se neprestano osjećaš kao da mu uopće nisi prioritet, možda je vrijeme da napraviš korak unatrag i da malo analiziraš vaš odnos te da procijeniš kamo sve skupa vodi.

Stručnjaci tvrde da postoje određeni znakovi koji otkrivaju da svom partneru nismo prioritet, a neke od onih najvažnijih donosimo u nastavku.

Često zaboravlja na zajedničke dogovore

Stojiš ispred restorana i čekaš svog partnera, a on ti javlja da je posve zaboravio da ste dogovorili ručak. Zvuči poznato? Kada netko zaboravi na dejt vrlo je lako osjetiti se zapostavljeno. Iako uvijek postoje legitimni razlozi zašto netko kasni, ako tvoj partner često zaboravlja na vaše dogovore, iako si mu napomenula da ti to užasno smeta, možda je vrijeme da preispitaš vašu vezu. Je li ti to da dolazi na vrijeme zaista važno ili je to nešto preko čega možeš prijeći? Ako se ne možeš nositi s takvom osobom, možda to nije veza u kojoj bi trebala biti.

Image
Foto: Pexels

Nisu mu važni vaši posebni datumi

Postoje ljudi koji jednostavno zaboravljaju važne stvari ili brkaju datume poput godišnjica i rođendana, no u vezi to može biti i znak da partneru nisi bitna, kao i da mu nije pretjerano stalo do vašeg odnosa. Ako se vaši prioriteti u vezi razlikuju, vrlo je važno uskladiti te različitosti jer bi u protivnom one mogle napraviti probleme u budućnosti.

Image
Foto: Pexels

Osjećaš se usamljeno

Ako si češće sama nego s njim ili pak ti instinkti govore da s vašim odnosom nešto ne valja, možda si u pravu. Primjećuješ li da je partner često odsutan i da uopće ne želi raditi na vašoj vezi, to je jedan od najsigurnijih znakova koji pokazuju da mu uopće nisi važna.

Image
Foto: Pexels

Nisu mu važne tvoje potrebe

Kada smo u zdravoj vezi, partneri poštuju jedno drugog. Potrebe onog drugog su važne, iako je posve normalno da ti partner neće uvijek moći ispuniti sve tvoje želje i potrebe, one bi mu ipak trebale biti prioritet. Vidiš li da njemu uopće nije stalo do tebe i tvojih potreba, vrijeme je da okreneš novu stranicu.

Image
Foto: Pexels

Ponaša se kao da je i dalje single

Svatko od nas je drugačiji i nekome treba više, a nekome manje vremena nasamo. Ipak, vidiš li da se tvoj partner i dalje ponaša kao da je solo, a ne u vezi, to bi mogao biti problem. Muškarci koji se ne žele odreći privilegija samačkog života zapravo i nisu najbolji 'materijal' za vezu i teško će se obvezati na dugoročan odnos. Ipak, prije nego ga ostaviš, porazgovaraj s njim o tome kako biste probali pronaći zajedničko jezik. Muškarcima ponekad treba otvoreno reći i objasniti određene stvari kako bi shvatili što je nama ženama zaista potrebno.

Image
Foto: Pexels

Ne želi priznati da ste u vezi

Pojedini muškarci imaju problema s priznanjem da su u vezi, osobito ako su dugo bili solo. No ako ste zajedno već neko vrijeme, a on još nikome nije rekao da ste zajedno niti te naziva svojom curom, to bi mogao biti problem jer vrlo vjerojatno znači da on traži samo zabavu, a ne i ozbiljnu vezu.

Image
Foto: Pexels

Izbjegava konflikte

Ako se ti i tvoj partner uopće ne svađate, to je razlog za uzbunu – barem prema mišljenju stručnjaka za veze. Naime, povremene rasprave i konflikti dobri su za odnos jer pokazuju da partneri imaju otvorenu i iskrenu komunikaciju, a to je i jedini način za rješavanje bilo kojeg problema u odnosu.

Image
Foto: Pexels

 Sve se svodi samo na seks

Seks je važan dio svake veze, no postoje i druge vrlo važne stvari i određena razina intimnosti koja bi trebala postojati između osoba koje su neko vrijeme u vezi. Imaš li osjećaj kao da je on s tobom samo radi seksa, zapitaj se želiš li zaista biti u takvoj vezi. Primjerice, ako te nikada nije tražio da prespavaš kod njega, to je poprilično uznemirujuće i pokazuje da mu do tebe zapravo i nije stalo.

Image
Foto: Pexels

Nije te predstavio prijateljima niti obitelji

Kako veza napreduje, tako sve više upoznajemo partnera, ali i sve važne ljude iz njegovog života. Ako ste zajedno već neko vrijeme, no on te još uvijek nije predstavio prijateljima niti bilo kome drugom iz svog života, to bi mogao biti dokaz da mu nisi prioritet.

Image
Foto: Pexels

Čak i ako si primijetila u svojoj vezi neke od ovih znakova, to ne mora nužno značiti da je vaš odnos loš. Nemoj ignorirati takve crvene zastavice, već radije iskreno razgovaraj s partnerom o tome što te muči kako bi shvatila jeste li na istoj stranici ili je vrijeme da svatko krene svojim putem.