KLJUČEVI VJEČNE LJUBAVI

Ljubav koja traje zauvijek? Moguće je, ali uz ova 3 uvjeta

Kad uđemo u vezu, svi sanjamo o tome da ljubavi nikad neće doći kraj. Vječna ljubav nije samo romantična ideja iz bajke, ona doista postoji, ali treba joj „plodno tlo“ kako bi cvjetala

Ljubav koja traje zauvijek
Foto: shutterstock.com

Možeš mijenjati samo sebe

Vjerojatno si mnogo puta čula onu vrlo istinitu izreku o tome kako druge ne možemo mijenjati. Možemo im ukazati na njihove greške i propuste, ali ne možemo očekivati da ćemo time išta postići – sve do osoba sama ne poželi promijeniti svoje navike ili način ponašanja. Pro tom, partneri u vezi nerijetko vole jedno drugom ukazivati na njihove manjkavosti – i što je najgore tajno se nadaju da će se stvari promijeniti onako kako bi to oni željeli. Ali kad bismo bili sasvim iskreni, morali bismo se pitati kako temelj za vječnu ljubav može biti veza s partnerom s kojim zapravo uopće nismo zadovoljni – nego samo čekamo da postane neka bolje verzija?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Upravo zato na svojim radionicama uvijek izgovaram sljedeću rečenicu: svjetska sila na dva slova je riječ “ja”. VI ste odgovorni da nešto promijenite ako VI to želite. Vi morate promijeniti nešto ako želite stvoriti promjenu. Ako ti nešto odgovara, moraš nešto prilagoditi u sebi i u svom životu kako bi se ponovno osjećala dobro", savjetuje Damian Richter, njemački lifecoach poznat po transformacijskom seminaru "Level Up Your Life".

Dakako, to ne znači da ne treba komunicirati s partnerom o onome s čim nismo zadovoljne, baš naprotiv. No, prema Richteru, ključ je u tome da partneru s ljubavlju objasnimo što nas muči i otvorimo prostor da zajedno pronađemo rješenje.

Image
Foto: Pexels
2/4