Mmmmmm!

Lakše do vrhunca: Poze u kojima ćeš brže postići užitak

Ako je pravi, njemu je najvažnije da je tebi lijepo. Pa čak i ako nije, to će mu biti važno jer mu 'pumpa' ego. No, nećemo sada o njemu, nego o tebi. Otkirvamo ti kako još više uživati u seksu i postići orgazam u trenu

pexels-photo-3827414.jpeg
Foto: Pexels

Znaš i sama da seks ne znači uvijek i orgazam, osobito ne ženama, a ponekad ni muškarcima. Što ne znači da nije dobar i da ne uživaš u njemu, no zbog čega bi ostala samo na tome, kad možeš s torte pojesti i šlag i trešnju?

Image
Let's talk about sex

Seksi serije: Top 10 naslova za obožavateljice vrućih scena

Kako bi što češće dohvaćala vrhunce, s kojih se ne pruža predivan vidik do mora, već do njegovih leđa, plafona ili ormara u spavaćoj sobi, poslušaj savjete koje ti otkriva seksologinja i terapeutkinja za parove Sarah Riccio te isprobaj neke od poza koje itekako povećavaju šansu da svršiš. Na obostrano zadovoljstvo. Ako je pravi, njemu je najvažnije da je tebi lijepo. Pa čak i ako nije, to će mu biti važno jer mu pumpa ego. No, nećemo sada o njemu, nego o tebi. I kada je riječ o seksualnim užicima, trebaš sama sebi biti na prvom mjestu, želiš li ih postizati svaki put kad si seksualno aktivna. To nije sebično, nego odgovorno. I ponavljamo, kada uživaš ti, uživa i on.

shimmer fallback


Prvi korak bliže klimaksu je da - ne razmišljaš o njemu. "Spoznaja da orgazam nije jedina i najvažnija svrha seksa zapravo će ti pomoći dosegnuti ga. Kada makneš fokus s orgazma i želje da ga doživiš, oslobodit ćeš se pritiska i uživati u trenutku, u seksu koji se upravo događa, nježnosti između vas dvoje. Stoga, prije no što počnete voditi ljubav, odvojite nekoliko trenutaka u kojima ćete se posvetiti tome da se još bolje povežete, umjesto da jurcate ka klimaksu" kaže Riccio za Cosmopolitan. Na koncu, i ovdje je, kao i kod pravog planinarenja (kad već govorimo o vrhuncima), smisao uživanje u putovanju, dolaženju do cilja, a ne sam cilj. U nastavku ti donosimo ostale korake koji te vode bliže nezaboravnim orgazmima.

Ne žuri!

Ponovi još jednom sebi na glas: Ne žuri! Sasvim je u redu da ti treba vremena da doživiš orgazam. I njemu će to biti sasvim u redu, ako je normalan. Zaslužuješ da ti se posveti isto kao što i on zaslužuje da se tii posvetiš njemu. Nemaš se zbog čega osjećati loše, požurivati sebe ili čak odricati se užitka samo zbog toga jer ti je neugodno što dugo traje. Pa vodite ljubav, ne natječete se u sprintu. Kuda ti se žuri? "Više od 80 posto žena ne može postići orgazam samo penetracijom. Toplo preporučam da si date vremena i posvetite se predigiri. Oralni seks, igračke… sve što vas uzbuđuje. Ženi treba od deset do 12 minuta da se uzbudi. Nemoj krivo shvatiti. To ne znači deset do 12 minuta do orgazma, već samo do toga da se dovede u stanje uzbuđenosti", kaže seksologinja Niki Davis Fainbloom za isti portal. Predigra može biti sve što poželiš, od zavođenja, pripremanja večere pa čak i pranja posuđa, do milovanja, ljubljenja, nježnosti… Kad se dovedeš u stanje u kojem žudiš za seksom, isprobajte neke od poza u nastavku.

shimmer fallback

Opkorači ga

Neka tvoj partner sjedne na stolac kako bi imala više prostora za manevar. Sjedni na njega tako da si mu okrenuta licem. U ovom položaju penis prodire duboko, a ti kontroliraš sve - ritam, intenzitet, kut pod kojim ulazi u tebe. U ovom položaju tvoja vagina i klitoris su pristupačniji, a snošaj ugodniji. Osim toga, partner te može maziti gdje god poželiš.

shimmer fallback

Noge u zrak, zavibrirajte


Klitoris, vagina i bradavice puni su nervnih završetaka koji sjajno reagiraju na vibracije. Ako ti penetracija nije dovoljna u ovom položaju (a položaj je takav da ležiš na visokom krevetu ili stolu, partner stoji pred tobom i dignuo ti je noge u zrak pa ih prebacio preko svojih ramena) uzmi u ruke vibrator i poigraj se njime dok on ulazi duboko u tebe.

shimmer fallback

Straga


Postoje brojne varijacije na temu kada je riječ o ovoj pozi. Nasloni se na nešto tek toliko da se lagano nagneš naprijed. Neka ti on dođe straga. Raširi noge toliko da može ući, ali i imati pristup tvom klitorisu. U ruke mu stavi vibrator…. Za intenzivniju penetraciju više se nagni naprijed. Iz stajaćeg položaja možete sespustiti u klečeći i doći ćete u jednu od najpopularnijih poza u seksu - doggy.

shimmer fallback

Žlica


Ovo je još jedna od poza koje ti jamče orgazam jer u njoj možeš diktirati tempo i intenzitet penetracije. Želiš li je dodatno začiniti podigni gornju nogu na rub kauča, a partnerove ruke ili svoje, što ti je draže, stavi na klitoris. Svaki podražaj je dobrodošao. Umjesto prstiju možeš koristiti i vibrator ili neku drugu igračku.

shimmer fallback

Poskoči

Poskakivanje i nabijanje na partnera itekako je senzualno i tebi i njemu. Tu je klasična poza jahačice, no postoji i još jedna u kojoj ležiš na leđima, a tvoj partner kleči pred tobom, naslonjen na svoje tabane. Drži te za bedra ili stražnjicu, ti se nogama odguruješ o madraci ili pod, ovisno na emu ležiš te diktiraš tempo, dubinu i intenzitet penetracije. Pritom su ti ruke slobodne i možeš stimulirati klitorist ili se poigrati vibratorom.

shimmer fallback
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.