Lijepe riječi

Nemaju veze s fizičkim izgledom: 7 komplimenata koje žene obožavaju čuti

Na komplimentima ne treba štedjeti, a ženama najviše znače oni koji nisu na račun njihove ljepote ili izgleda

pexels-evg-kowalievska-1381558.jpg
Foto: Pexels

Svaka žena voli čuti neki lijepi kompliment, a ankete su pokazale da najviše vole one koji uopće nemaju veze s izgledom. Kada nekoj osobi uputimo kompliment, time joj dajemo do znanja da smo ju primijetili, da prepoznajemo njezin trud ili pak talente koje posjeduje.

Image
Muškarac iz snova

Dobar čovjek je i sjajan partner, a ovo su najvažnije osobine 'dobrog čovjeka'

Osoba koja primi kompliment osjećat će se primijećeno i cijenjeno, osobito ako taj kompliment dolazi od nekoga do koga joj je zaista stalo. Upravo radi toga, na komplimentima ne treba štedjeti, a neke od onih koje žene obožavaju čuti otkrivamo u nastavku.

„Sviđa mi se način na koji razmišljaš“

Ovo je odličan način da nekome damo do znanja da je njihov način razmišljanja jedinstven i da nam se sviđa njihov stav i osobnost, stoga nas i ne čudi da većini ženi naprosto laska kada netko pohvali njihov način razmišljanja.

Image

Izvor: Giphy

„Sjajna si majka“

Majčinstvo je posebna kategorija, a kada netko pohvali naš trud oko djece – to posebno volimo. Kada im suprug kaže da su dobre majke, ženama to zaista jako puno znači. Naime, nije lako balansirati između privatnih i poslovnih obaveza i istovremeno odgajati djecu pa je uvijek lijepo čuti ovakve komplimente.

Image
Foto: Pexels

„Ti me nasmijavaš“

Na kraju dana, svi mi pokraj sebe samo želimo imati nekoga tko nas nasmijava i čini nas sretnima. Kada nam partner ili netko drugi kaže da ga nasmijavamo, to je kompliment koji će nam uvijek biti drago čuti.

Image

Izvor: Giphy

„Sviđaš mi se“

Vrlo jednostavan, a zapravo moćan kompliment koji može iznimno pozitivno utjecati na naše samopouzdanje. Lijepo je čuti 'volim te', no kada nam netko kaže da mu se sviđamo, to nam baš uvijek laska jer to znači da posjedujemo određene osobine ili karakter kojima smo nekoga uspjele osvojiti.

Image

Izvor: Giphy

„Od tebe sam naučio/la puno toga“

Kada nam netko da do znanja da je od nas nešto naučio, to nam izuzetno laska i pomaže nam da se osjećamo cijenjeno. Lijepo je čuti od partnera (ili bilo koga drugoga) rečenice poput ove, kojima nam zapravo govori da smo mu pomogle da naraste kao osoba ili da se promijeni na bolje.

Image
Foto: Pexels

„Ti si moja osoba“

Zar nije fantastično biti 'nečija osoba'? Bilo da ovaj kompliment primimo od prijateljice ili partnera, uvijek je sjajno čuti ovu rečenicu kojom nam druga strana daje do znanja koliko joj značimo. Ovo je jedinstven način kojim nam netko pokazuje koliko mu se sviđamo i jedan je od najboljih komplimenata koje zaista obožavamo čuti.  

Image

Izvor: Giphy

„Imaš dobro srce“

Iako je lijepo primati komplimente na račun fizičkog izgleda, svi mi dobro znamo da je najvažnije ono kako izgledamo iznutra. Kada nam netko kaže da imamo dobro srce, time daje kompliment našem karakteru, našem duhu, a to je nešto što nas zaista može dirnuti.

Image
Foto: Pexels