Ne treba štedjeti

Put prema ženskom srcu: Komplimenti koje svaka žena voli čuti

Komplimenti su lijepe rečenice i riječi, ali i siguran način da ženine oči dobiju poseban sjaj i da osjeti koliko je važna u partnerovom životu

profimedia-0809861314.jpg
Foto: Profimedia.hr

Riječi zahvalnosti izrečene direktno dok se muškarac i žena gledaju u oči imaju posebno značenje, ali utiru put do sretne i zdrave veze. Ono što se ponekad prelako zaboravlja: nesuglasice među parovima (od beznačajnih do ozbiljnih) gotovo se uvijek mogu prevladati s nekoliko riječi zahvalnosti.

Image
Muška priznanja

Ljubav nema garanciju: Zašto varaju muškarci koji su u dobroj vezi?

No u dubokoj i zdravoj vezi potrebno je puno više od jednostavnih rečenica "ljubavi, lijepa si". Prava ljubav zahtijeva riječi koje pokazuju duboko razumijevanje žene, njezine ljubavi i truda. Sljedeće rečenice upravo pokazuju što žena želi čuti, a radi se o uvažavanju, podršci i prihvaćanju. Radi se o ljubavi koja traje i snažna je, a upravo će sljedeće rečenice pomoći da se to ostvari.

POGLEDAJ VIDEO: Upoznaj Ivu, ženu koja nam svima može biti inspiracija

"Nezamjenjiva si"

Ovo je prava rečenica zbog koje će oči svake žene zasjati. Izgovaranjem ovih riječi (s gledanjem u oči, naravno) muškarac daje ženi do znanja da je posebna u njegovom životu i da je poštuje. Zašto je ovo tako učinkovito? Svi znaju koliko je bolno iskustvo kada se nakon prekida sazna da je došao netko novi i da je partner nastavio dalje. S druge strane, kada žena čuje od sadašnjeg partnera da je poštuje i da je najvažnija je poseban dar.

Image
Foto: Unsplash

"Ti donosiš svjetlo u moj život"

Možda ovo na prvu zvuči malo previše, no ne treba odmah odbaciti ove sjajan kompliment. Ljubavna veza može otići u potpuno krivo smjeru ako jedan ili oba partnera uzimaju odnos zdravo za gotovo i ne shvaćaju koliko im je dobro. Izgovaranje ovakve rečenice pokazuje da muškarac razumije i pamti da je žena izabrala biti s njim i odlučuje mu dati svoju energiju i vrijeme. Pokazuje da cijeni to što ona dijeli život s njim, a to je simfonija za njezine uši. No ako su muškarcu riječi poput "svjetla" malo pretjerane može je zamijeniti sa "srećom, radošću, suncem" ili nekom drugom riječju koja pokazuje pravo poštovanje.

Image
Foto: Unsplash

"Savršena si upravo takva kakva jesi"

Ova rečenica i druge njezine verzije ima posebnu zlatnu zvjezdicu uz svoje značenje. Ovakve rečenice će ženi uljepšati dan, tjedan, mjesec, a možda čak i godinu. Ako muškarac stvarno želi uljepšati partnerici dan i pokaziti joj ljubav onda je ovo svakako rečenica koja je važna za izgovoriti. Ovom rečenicom se pokazuje da je ljubav duboka, trajna i bezuvjetna i naravno ne radi se o banalnom komplimentu.

Image
Foto: Unsplash