Raj ili pakao?

Prepoznaj znakove: Kako nesigurni frajeri tretiraju žene

Dolazi po tebe, pravi je gospodin, drži te kao kap vode na dlanu, otvara ti vrata, vodi na egzotična mjesta i pritom te obasipa komplimentima, a onda zapuše jugo i ova pažnja se pretvori u opsesiju...

pexels-ron-lach-10213881.jpg
Foto: Pexels

Upoznaš frajera i na prvu je divan. Dolazi po tebe, pravi je gospodin, drži te kao kap vode na dlanu, otvara ti vrata, vodi na egzotična mjesta i pritom te obasipa komplimentima. Tko se uz ovakvog muškarca ne bi osjećao kao princeza? Uz sve to, stalno ti ponavlja kako je nestvarno što te upoznao i što si pristala na ovo vaše zajedničko druženje jer si naprosto predobra da bi bila istinita.

Image
5 ključnih razloga

Zašto muškarci u sretnim vezama varaju žene koje vole?

Vrlo je laskavo kada ti frajer pruža ovoliko pažnje, i pravo je osvježenje osjećati se ovoliko bitan. Ego ti probija plafon, leptirići lete u trbuhu i razmišljaš da li je moguće da je nakon svih onih propalih slučajeva ipak stigao gospodin savršeni? Ali onda zapuše jugo i ona pažnja se pretvori u opsesiju. Osjećaj sreće i ispunjenosti koji je bio tu do jučer sada je zamijenila posesivnost koja sve više guši tvoju slobodu jer ulažeš svu energiju da dokažeš svom muškarcu da ti je stalo do njega, ali ni to nije dovoljno, jer draga, nisi dobila na Eurojackpotu, nego si još jednom fulala brojeve i dobila nesigurnog frajera.

Nesigurni ljudi stalno sumnjaju u svoje postupke i sposobnosti. Kronično im nedostaje samopouzdanja i stalno razmišljaju o tome kako ih drugi doživljavaju, a ovo su znakovi po kojima ćeš prepoznati da si se spetljala s nesigurnim frajerom.

Nema prijatelja ni interesa

Nikada ne spominje prijatelje i ne druži se ni s kim osim s tobom? Odlazak na posao mu je jedina dnevna aktivnost i nisi primijetila da ima nekakav hobi ili interes u nekim stvarima van struke? Na žalost na dobrom si putu da si upoznala frajera kojem nedostaje samopouzdanja. Takvi žele provoditi svaku minutu s tobom, a kada i ostanu sami doma, pilje u prazno i razmišljaju o tebi.

shimmer fallback

Opterećen je tvojim bivšim vezama

Iako mu ne daješ povoda za to, i dalje je uvjeren da nisi preboljela svoju bivšu ljubav unatoč tome što o tom frajeru imaš samo najgora mišljenja. Ali, ni to nije dovoljno jer je tvoj novi muškarac toliko nesiguran da je zaključio da je nemoguće da si ti zaljubljena u njega, pa je jedino logično da još uvijek voliš onog prije njega. Koliko god se trudila da spriječiš ovakve ispade, teško da ćeš uspjeti jer nije problem u tebi nego u njemu.

shimmer fallback

Odmah ti izjavljuje ljubav

Jako je lijepo čuti te dvije magične riječi, ali ne prerano, posebno ne ako ste tek na drugom spoju, a on te zaljubljeno drži za ruku i izjavljuje ti ljubav. Znamo da je teško pomisliti kako to može biti greška, ali ako ti frajer kaže da te voli, a proveo je s tobom ukupno osam sati života, znaš da nešto ne valja. Možeš mu se sviđati, može se i zaljubiti i biti zaluđen, ali osjećaj ljubavi nije nešto što se rađa preko noći. Potrebno je vrijeme provedeno skupa i zajedničko iskustvo kako bi mogli spoznati da volite osobu. Iz tvog frajera progovara nesigurnost i želja za potvrdom da i ti njega voliš, što se naravno neće dogoditi jer je prerano.

shimmer fallback

Govori kako si mu sve na svijetu

Od prvog dana govori ti da si centar njegova svijeta, njegov smisao života i njegova najveća ljubav. Koliko god ovo zvučalo divno u trenutku kada je izgovoreno, razmisli dobro želiš li zaista frajera koji je toliko fokusiran na tebe i možeš li podnijeti tu količinu 'odgovornosti', a pod odgovornost mislimo na činjenicu da će se njegov cijeli svijet raspasti ako vi prekinete. Jer ti si taj svijet.

shimmer fallback

Stalno traži potvrdu

Ako stalno slušaš pitanje: 'Voliš li me?' onda znaš da tvoj frajer traži potvrdu tvoje privrženosti. I jasno, svi vole čuti da su voljeni, lijepi, talentirani, inteligenti i još mnogo drugih komplimenata, ali nesigurni muškarci traže potvrdu za sve i traže je stalno. A to je zato što pate od osjećaja manje vrijednosti, a ovakva prečesta pitanja su siguran znak da ima manjak samopouzdanja.

shimmer fallback

Ljubomoran je

Okej, malo ljubomore je zdravo, ali ako negoduje kada ideš u šoping s frendicom ili na kavu s prijateljem iz djetinjstva, znaš da nešto ne valja. U takvim situacijama manifestira se njegova nesigurnost. Vrlo vjerojatno će te obasipati porukama i pozivima ne bi li ti ušao u trag i bio siguran da ne radiš stvari koje 'ne bi trebala'. Ovakav odnos ne može dugo opstati jer ćeš ubrzo shvatiti da nećeš moći ni iz kuće izaći bez ljubomornih ispada.

shimmer fallback

Prijeti raskidom veze

Ako si iskusila igru u kojoj on prijeti da će prekinuti vezu opravdavajući se da se ne osjeća voljenim i da nije uvjeren u tvoju ljubav prema njemu, ne uzrujavaj se, barem ne zbog prekida jer do njega neće doći. Osoba koja izgovara ove rečenice ne želi zaista prekinuti vezu s tobom nego te izmanipulirati da mu po tko zna koji put dokazuješ da ga voliš i da želiš biti s njim. Ako mu ne daš tu potvrdu povući će sve što je rekao, pokazati svoj krhki ego i učiniti sve da te ne izgubi.

shimmer fallback

Govori o svojim bivšim vezama

Prema njegovim pričama, ni jedna od bivših partnerica nije ga voljela i u svakoj je vezi bio nevina žrtva koju su izigrale i varale. Ovo može biti istina i glavni razlog njegove nesigurnosti ili može biti potpuna izmišljotina zbog toga što je nesiguran i ovakvim pristupom pokušava zadobiti tvoje sažaljenje. Ali pazi, jednako kako sada priča o svojim bivšim djevojkama mogao bi pričati i o tebi.

shimmer fallback
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.