Bez stresa

Upoznat ćeš njegove roditelje? Savjeti kako ostaviti najbolji prvi dojam

Što odijenuti, što donijeti - nepristojno je pojaviti se budućoj svekrvi bez cvijeća i bombonijere, ali hoće li to biti dovoljno, hoćeš li joj se svidjeti ili će biti zaštitnički nastrojena prema svome sinu i ti ćeš pasti u drugi plan

pexels-cleyder-duque-7405002.jpg
Foto: Pexels

Pronašla si ljubav svog života, prekrasno vam je, družite se, izlazite, seks je svemirski i planirate produbiti svoj odnos. Došlo je vrijeme da te ON predstavi svojim roditeljima. Ručak u njegovom roditeljskom domu je organiziran, trebate se samo pojaviti, a tu nastupa sto pitanja. Što odijenuti, što donijeti - nepristojno je pojaviti se budućoj svekrvi bez cvijeća i bombonijere, ali hoće li to biti dovoljno, hoćeš li joj se svidjeti ili će biti zaštitnički nastrojena prema svome sinu i ti ćeš pasti u drugi plan.

Image
Obiteljske drame

Svekrva iz pakla: Može li se odnos poboljšati ili je osuđen na propast?

Milijun je pitanja, a malo odgovora. Ali ne očajavaj, sve smo to prošle, pa ćeš i ti. Donosimo ti pet savjeta kako da ostaviš odličan prvi dojam na njegove roditelje

Svakako dođi

Ako imaš dogovoren ručak kod njegovih roditelja, koliko god da imaš temu i najradije bi slagala da si bolesna samo da to još malo prolongiraš, nemoj! Skupi hrabrosti, spremi se i poštuj dogovor. U suprotnom bi mogli dobiti dojam da si nepouzdana ili da ih ne želiš upoznati a to može djelovati kao da nemaš iskrene namjere prema njihovom sinu. Budi svoja i hrabro se odazovi pozivu njegovih roditelja.

shimmer fallback

Ponudi pomoć

Znaš i sama da je spremanje večere i ospremanje nakon dugotrajan i naporan posao. Ponudi pomoć njegovoj majci. Pomozi dovršiti večeru, postavi stol ili nakon večere pokupi suđe i spremi u perilicu. Važno je pokazati da ti je stalo. Cijenit će tvoj trud.

shimmer fallback

Pokaži interes

Večere s njegovom obitelji znaju biti prepune životnih priča koje ti prvi puta čuješ i jako ih je teško pratiti jer ne poznaješ aktere te priče. Razgovori su prepuni događaja s rođendana, godišnjica i blagdana. U početku će biti konfuzno i to je normalno, ali iz tih razgovora možeš saznati puno korisnih informacija koje će ti kasnije pomoći. Probaj zapamtiti bitne rođendane, interese i želje njegove obitelji. Sigurno ćeš oduševiti njegovu mamu ako joj čestitaš rođendan prije svih i pokloniš baš ono što si je željela.

shimmer fallback

Prihvati savjete

Znaš i sama da roditelji vole davati savjete i znaju što je najbolje za njihovu djecu iako ta djeca imaju četrdeset godina i sposobna su brinuti o sebi. Ali što možemo, najbolje je prihvatiti dobronamjerne savjete (iako su možda malo nerealni). Roditelji ne misle ništa loše, možda samo ne razumiju najbolje vrijeme i sustav u kojem funkcioniramo, ali zasigurno ih nije loše poslušati , jer definitivno imaju više životnog iskustva nego ti.

shimmer fallback

Prihvati različitosti

Ne morate imati isti ukus u knjigama, emisijama, pa ne morate imati ni iste religijske ni političke stavove, ali bitna je tolerancija. Rasprava je poželjna, ali kritika nije. Razgovarati o stvarima u kojima ste potpuno suprotnih stavova je moguće, ali iz takve komunikacije je potrebno izbaciti emocije i ego , te pokušati realno raspravljati o temi.

shimmer fallback
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.