Njegovo veličanstvo - vibrator

Kako koristiti najpoželjniju igračku za odrasle? Provjeri 8 savjeta za početnike

Otkrivamo ti sve što trebaš znati o korištenju vibratora prema riječima stručnjaka za seks

pexels-marcelo-chagas-2598179.jpg
Foto: Pexels

Bez obzira na to jesi li single ili u vezi, vibratori su odličan dodatak seksualnom životu, a s tim se slažu i seksualni stručnjaci. Ako se prvi put susrećeš s takvom seksi igračkom, onda za tebe imamo nekoliko sjajnih trikova koji će ti olakšati korištenje vibratora i omogućiti ti da dođeš do seksualnog vrhunca.

Image
Tajne solo seksa

Psst, tajne solo seksa: 10 vrućih savjeta za masturbaciju

Kako ističu stručnjaci, prva kupnja takvog proizvoda je jedno vrlo uzbudljivo i oslobađajuće iskustvo. To je ulaganje u sebe i u svoje zadovoljstvo pa ostavi po strani sve one unaprijed stvorene predodžbe, mitove, tabue, osjećaj srama ili krivnje i pripremi se za malu seksi avanturu.

Ako dosad nikad nisi koristila vibrator, u nastavku ti donosimo savjete stručnjakinja, seksologinje Megan Stubbs i certificirane seksualne edukatorice Kit Richardson, o tome kako ga odabrati i koristiti za maksimalni užitak.  

Kreiraj seksi atmosferu

Ako se prvi put susrećeš sa seksi igračkama pa ti je teško opustiti se, kreiranje seksi romantične atmosfere moglo bi ti pomoći, ističu stručnjaci. Gledaj na to kao da ideš na spoj sama sa sobom. Napravi si kupku, zapali svijeće i pusti neku senzualnu glazbu. Opuštenost i uzbuđenje su ključni za što bolji užitak, a ako je tvoje tijelo spremno, vibrator napunjen i tvoj um opušten, zadovoljstvo će doći spontano.

Image
Foto: Pexels

Provjeri jesu li baterije pune

Ništa ne ubija seksi 'vibe' kao prazne baterije. Stoga, prije nego kreneš u svoju seksi avanturu, provjeri jesu li baterije na vibratoru pune, odnosno, ako je riječ o vibratoru na punjenje, provjeri je li potpuno pun. Sigurno ne želiš da ti se igračka ugasi prije nego dođeš do orgazma.

Image
Foto: Pexels

Uzmi si vremena

Posve je normalno da se osjećaš pomalo nervozno ili tjeskobno prije prve upotrebe vibratora, no uzmi si vremena i nemoj si stvarati pritisak. Prouči uputsva i način kako radi, a potom lagano kreni u avanturu.

Image
Foto: Unsplash

Istraži svoje tijelo

Stručnjaci za seks ističu kako je jako važno poznavati vlastito tijelo jer u protivnom ti vibrator neće biti od koristi. Dakle, istraži svoje tijelo i probaj shvatiti što ti odgovara i što te uzbuđuje. Tek kada to naučiš, moći ćeš odabrati pravi proizvod za sebe.

Image
Foto: Unsplash

Raznolikost je ključna

Nemoj zaboraviti da svaki vibrator dolazi s različitim postavkama i opcijama, a neke od njih mogle bi ti osobito koristiti u određenim kontektstima – no to ćeš znati tek kada ih isprobaš. Stručnjaci savjetuju da se poigraš s različitim mogućnostima, tehnikama i položajima. Budi kreativna i usudi se eksperimentirati.

Image
Foto: Pexels

Nema pogrešnog načina

Dobro je biti fokusiran na cilj, no u ovom slučaju nemoj se pretjerano opterećivati postizanjem orgazma. Uživaj u procesu i usredotoči se na dobar provod. Također, imaj na umu a ne postoji pravi ili pogrešan način da to učiniš. Riječ je o jednom posve novom iskustvu i moglo bi malo potrajati prije nego se navikneš i otkriješ ono što ti najbolje odgovara. Imaj strpljenja i nemoj žuriti. Cilj nije orgazam, cilj je zadovoljstvo, napominju stručnjaci.

Image
Foto: Unsplash

Redovito ga čisti

Uživanje u solo seksu bit će puno zabavnije ako ćeš pravilno održavati i redovito čistiti svoje seksualne igračke. Operi ih svaki put prije i nakon uporabe. Redovito čišćenje vibratora ključno je za njegov dulji životni vijek i sretno i zdravo tijelo. I nemoj držati vibrator ispod kreveta ili u ladici. Važno je pohranjivati ga na neko određeno i čisto mjesto, u nekakvu kutiju gdje će biti zaštićen od svjetla i prašine.

Image
Foto: Pexels

Isprobaj više različitih vibratora

Imaj na umu da tvoj prvi vibrator nije i tvoj posljednji. Ako ga kupuješ prvi put, kupi neku jeftiniju varijantu i isprobaj nekoliko različitih verzija i stilova vibratora prije nego investiraš u malo kvalitetniji proizvod, savjetuju stručnjaci.

Image
Foto: Pexels