Korisni savjeti

Mirisna i zdrava: Kako postići 'ukusnu' vaginu

Vagina ima svoj specifičan miris i okus, a on će biti ugodan ukoliko povedeš računa o stvarima koje donosimo u nastavku

pexels-t-3404200.jpg
Foto: Pexels

Svaka žena barem se jednom u životu zapitala kakva je njezina vagina, odnosno uživa li njezin partner u njoj ili bi radije, da smije, izabrao neki drugi okus. Okus vagine ovisi o puno faktora te je usko povezan sa životnim stilom i zdravim, odnosno nezdravim navikama, kako ćeš vidjeti u nastavku.

Image
Foto: Pexels
Image
Zahvaćaju mnoge

Vaginalni prištići: Sve što te o njima zanimalo, a nisi se usudila pitati

Bitno je zapamtiti da vagina ne bi trebala mirisati po parfemima. Ona ima svoj prirodni miris i okus te je sposobna sama se čistiti. Ne petljaj joj se u posao. U nastavku ti otkivamo što možeš napraviti kako bi tvoja vagina bila "ukusnija" odnosno kako bi spriječila da ima prejak i neugodan miris.

Igračke za odrasle

Izbjegavaj vibratore i ostale igračkice za one iznad 18 napravljene od poroznih materijala, jer se isti nikada ne mogu dobro očistiti pa su leglo bakterija, koje su, pak, zaslužne za neugodne mirise. Stoga, prednost daj seksualnim igračkama od medicinskog silikona, medicinskog nehrđajućeg čelika i borosilikatnog stakla.

Image
Foto: Pexels

Tange

Možda ćeš se u njima osjećati više seksi, ali tange se uvuku… i mogu proširiti bakterije iz analnog u vaginalno područje. Ni malo seksi zar ne?

Image
Foto: Pexels

Umjetni materijali

Poslušaj svoju mamu i nosi pamučno rublje. Vagina će ti biti zahvalna. Umjetni materijali pravi su inkubator za bakterije, a neželjene bakterije znaju stvoriti ne neugodne, nego nepodnošljive mirise. Zaključuješ, najgora kombinacija su uske tange od umjetnih materijala.

Image
Foto: Pexels

Sredstva za pranje

Nikada nije previše za ponoviti da se vagina ne pere nikakvim sredstvima te da ona ima svoje mehanizme čišćenja. Sredstva za intimnu njegu namijenjena su vanjskom dijelu spolovila, nikako unutarnjem jer će narušiti pH.

Image
Foto: Pexels

Alkohol, cigarete

I alkohol i cigarete narušavaju pH vagine čime ona postaje podložna infekcijama koje uvelike mijenjaju njezin okus i miris. To je samo jedan od bezbroj razloga zbog kojih bi trebala prestati pušiti, a alkohol konzumirati samo u određenim prilikama.

Image
Foto: Pexels

Hrana

Zdrava i raznolika prehrana učinit će da tvoja vagina ima blag i ugodan okus. Izbjegavaj šećere, crveno meso i jako začinjenu hranu, osobito kada planiraš spoj. Ni češnjak nije dobrodošao iako je zdrav…

Image
Foto: Pexels

Voda

Dehidracija također pojačava miris vagine, isto kao što utječe na miris mokraće. Želiš li ublažiti okus svoje vagine pij puno vode koja će isprati i osvježiti iznutra. Preporuča se oko dvije litre dnevno, no to ovisi od osobe do osobe. Sama ćeš najbolj eznati koliko ti je tekućine potrebno.

Image
Foto: Pexels