Jesi li čula za orgazam bradavica? On postoji i svatko ga može postići

Bradavice su jedna od snažnih erogenih zona čija te stimulacija može dovesti do vrhunca, baš kao i stimulacija drugih erogenih zona

Jesi li čula za orgazam bradavica? On postoji i svatko ga može postići

Mnogi ljudi smatraju da se orgazam može postići samo stimulacijom vaginalnog područja, no to nije točno. Postoje i druge erogene zone koje mogu izazvati orgazam, čak i bez ikakvog dodirivanja vagine. Jedna od njih su – bradavice 

Kako je to moguće?

Kada se ti ili tvoj partner igrate s tvojim bradavicama, dovoljno stimulacije može izazvati pravi orgazam. Ovo je moguće zato što svaka bradavica sadrži tisuće završetaka živaca zbog čega su one vrlo osjetljive na dodir. Kada stimuliraš bradavice, one šalju informacije u genitalni osjetilni korteks, isto područje u mozgu koje se aktivira prilikom stimulacije vagine ili klitorisa. 

I kakav je osjećaj?

Mnoge žene orgazam bradavica opisuju kao nešto što im se iznenadno prikrada i eksplodira od nikuda. Javljaju se osjetilne senzacije po cijelom tijelu, a užitak se gradi sporo i postepeno. Za mnoge je žene ovo moćan klimaks koji se javlja u valovima. Ovaj tip orgazma mogao bi biti još jači za vrijeme mjesečnice (a tada je i savršen ako ne voliš stimulaciju vagine kada krvariš). Hormonalne promjene koje se događaju tijekom mjesečnice mogu povećati osjetljivost grudi što dodatno intenzivira užitak.

Može li ga svatko doživjeti?

U teoriji da. No potrebno je malo ispitivanja i istraživanja svoj tijela da shvatiš što točno pali na tebi. Postoje neke žene kojima se stimulacija bradavica čak ni ne sviđa. Jedini način da saznaš je da probaš sama.

Što trebaš raditi?

Pa uglavnom već sve znaš. Ako se igraš s partnerom, možda shvatiš da su ti njegova usta i jezik mnogo ugodniji od prstiju. A ako isprobavaš sama, kreni polagano s prstima. Možeš dodatno prijeći preko drugih erogenih zona za još jače uzbuđenje. Ako ti se ne sviđa dodirivanje prstima, probaj koristiti losion, ulje ili lubrikant. A možeš koristiti i vibracije, mogućnosti su uglavnom iste kao i kod stimulacije klitorisa i vagine.

Možda će te zanimati

Image
ŽENSKO ZDRAVLJE

Najčešći zdravstveni problemi s kojima se suočavaju žene u 40-ima

Image
ZIMSKA BEAUTY RUTINA

Njega stopala važna je i u zimskim mjesecima – ovo su kreme za njegu koje volimo