Može bolje

Izbjegni ih: 7 najčešćih pogrešaka koje velika većina radi u seksu

Da, da, može se griješiti i u krevetu. Pritom ne mislimo u religioznom smislu, već tehničkom, ali i misaonom

pexels-helena-lopes-2055225.jpg
Foto: Pexels

Za sjajan seks ne trebaju ti satenske plahte, halteri, gipkost gimnastičarke i veliki krevet. Možeš ga imati i na stražnjem sjedištu svoga auta, no ono što trebaš, osim snažne kemije između vas dvoje, je izbjeći pogreške na ovom skliskom terenu.

Image
Foto: Pexels

Svi mi griješimo, a u nastavku ti otkrivamo koje su najčešće pogreške kada je riječ o seksu. Neka bude nezaboravan, ali u pozitivnom smislu!

Mora biti kao u filmu

Filmski seks je izmišljotinja, no stvara pritisak da erekcija mora trajati sat vremena ili da žena mora doživjeti vaginalni orgazam. Ako se to ne dogodi, pada vam samopouzdanje što jako loše utječe na seksualni život. "Neka vam očekivanja budu realna. Također, bitno je shvatiti da se najbolji seks događa između partnera koji imaju jaku emocionalnu vezu te da su najjednostavnije poze i pokreti u biti oni koji garantiraju uspjeh", objašnjava za The Healthy klinička psihologinja i seksologinja dr. Alex Chinks.

Image

Sram

Kada je riječ o seksu, sram nije dobrodošao. Barem ne u velikoj mjeri. "Bez dobre komunikacije, parovi se često dovedu do toga da prakticiraju seks koji ne zadovoljava ni jednog ni drugog. Neki se parovi čak dovedu u situaciju da uopće ne vode ljubav, a sve zbogo toga jer ih je sram reći onom drugome što ga uzbuđuje. To je vrlo loše jer seks izgrađuje intimnost, ali i donosi brojen zdravstvene dobrobiti - opušta, oslobađa od stresa, jača imunitet", kaže dr. Chinks.

Pokušaj se osloboditi srama kada sa svojim partnerom razgovaraš o seksu. To može biti prije, poslije ili tijekom samog odnosa. Jednostavno ga u ključnom trenutku uputi u pravom smjeru.

Image
Foto: Pexels

Mora biti po tvom

Svaka od nas je jedinstvena kada je riječ o seksu - ne uzbuđuju nas iste stvari, no to najčešće zaboravljamo pa od partnera očekujemo da će automatski uživati na isti način, ustvari da drugi način ni ne postoji. Ali, umjesto da odmah izvučeš iz ormara kostim francuske sobarice ili bič, ispipaj kod dragog jeste li na istoj valnoj duljini. Čak i ako ste godinama zajedno, mogao bi te izneaditi partnerov "apetit". Iskren, senzualan razgovor puno bi ti toga mogao otkriti, čak i ako si s dragim "sto godina".

Image

On ti treba čitati misli

Ova pretpostavka, odnosno veeeeelika zabluda, može u potpunosti uništiti vaš seks pa i vašu vezu. Ne, muškarci ne čitaju misli. Ni žene nemaju tu moć. Čak i ako se jako volite i snažno ste povezani, to ne znači da imate telepatske moći. Želiš li da ti nešto radi, reci mu to ili mu pokaži. Budi njegov GPS pod plahtama. On će ti biti zahvalan što si mu pokazala put, a i ti njemu jer te odveo do vrhunca. Ne srami se tražiti da ti radi ono što voliš.

Image

Ista poza svaki put

Iako postoji bezbroj poza i varijacija na temu u seksu, puno parova se uvijek drži istog scenarija. Vrijeme je za promjenu. "Iz svog iskustva rada s parovima, rekla bih da žene izbjegavaju tražiti od partnera nešto drugačije u seksu da ne budu krivo shvaćene, odnosno da partner ne pomisli kako nisu zadovoljne trenutnim seksom, što nije istina”, kaže za spomenuti portal seksualna terapeutkinja Bethany Ricciardi te potiče parove da ubace neku novu pozu ili, pak, da vode ljubav na nekom drugom mjestu. I opet se vraćamo na to koliko je bitna komunikacija u krevetu.

Image

On će se pobrinuti za tvoj orgazam

Ovo je još jedna zamka u koju upadaju brojne žene pa na koncu budu razočarane u seks i u partnera. Naivna si, staviš li svoj užitak isključivo u njegove ruke, odnosno očekuješ li od njega da odradi sav posao. Nemoj se oslanjati samo na svog muža ili dečka jer to kod njega izaziva (s razlogom) dodatni, nepotrebni stres, a tebe najvjerojatnije čeka razočaranje, a ne klimaks. Umjesto toga, slobodno uzmi stvar u svoje ruke - figurativno ili doslovno.

Image

Seks je nešto prljavo i sramotno

Ako živiš u ovakvom uvjerenju, vrlo vjerojatno ne uživaš u seksu. I nisi u manjini. "Previše ljudi, posebno žena, odrasta u uvjerenju da je seks prljav i da 'dobre djevojke' ne žele seks - a ta uvjerenja itekako mogu naštetiti u spavaćoj sobi", kaže seksualna terapeutkinja Erica Basso. To jednostavno nije istina, a ako trebaš pomoć kako bi se oslobodila ovakvog stava, potraži savjet terapeuta ili porazgovaraj s nekim čije mišljenje cijeniš.

Image