Anafrodizijaci

Izbaci je iz kuhinje, ali i iz kreveta: Hrana koja ubija seksualnu želju

Na libido utječu brojni faktori, a jedan od njih je hrana. Za kvalitetniji seksualni život i muškarca koji uvijek može, obrati pažnju na to što imaš po kuhinjskim ormarićima i u hladnjaku

pexels-cottonbro-5146879 (1).jpg
Foto: Pexels

Kao što postoje afrodizijaci - namirnice koje podižu libido, isto tako postoje i one koje ga spuštaju, a zovemo ih anafrodizijaci. Želiš li da te tvoj dragi pojede umjesto deserta, zaboravi na pohano meso i pomfrit, za večeru mu serviraj kamenice (obiluju cinkom koji potiče stvaranje muških spolnih hormona, a osim toga zaista je seksi srkati ih). Sigurne smo da se on ne bi s tobom složio. Reći će, ne postoji muškarac koji će prednost dati kamenicama pred pohanim i pomfritom, no ne slušaj ga. Nije ti cilj da ga oduševiš, već da ga upogoniš.

shimmer fallback
Image
Strast u zajednici

Želite više seksa u braku? Prema znanstvenicima jedna je stvar presudna

Naime, kada se fino "napuca" za večeru i "zabetonira" zasićenim masnoćama (a to su drugim riječima pohano i pomfrit), neće moći podići ni obrvu, a gdje li ono drugo, a bez tog drugog nema ni onog trećeg. U nastavku ti otkrivamo koje namirnice spuštaju libido i bilo bi bolje da ih izbaciš iz kuhinje ili svedeš na minimum kada pripremaš jela, želiš li se osladiti nakon obroka. U krevetu, ne u kuhinji. Ustvari, zašto ne i u kuhinji!

Zasićene masnoće

S obzirom da smo već spomenule pohano meso i pomfrit, red je i da dovršimo što smo htjele reći. Ovo jelo najbolji je primjer obroka koji obiluje zasićenim masnoćama koje višestruko loše djeluju na organizam - začepljuju krvne žile, usporavaju cirkulaciju i vode u pretilost te ono što je najvažnije za našu današnju temu - uzrokuju erektilnu disfunkciju. Ako su ti se već navrh glave popele krušne mrvice, brašno, jaja i prljava kuhinja, reci svom dragom da je glavni uzrok (pretjeraj malo radi drame) toga što mu se ne diže upravo njegovo pohano i pomfrit. Nećeš biti daleko od istine, a oslobodit ćeš se pohanja i podići kvalitetu seksualnog života.

Trans masne kiseline

Želiš li da te baci u trans u krevetu, zabrani mu trans masne kiseline za stolom. Riječ je o podvrsti masnih kiselina i to onoj umjetno stvorenoj (naime postoje i trans masti iz biljnih i životinjskih namirnica). Umjetne trans masne kiseline nalaze se u margarinu, rafiniranom ulju, industrijskim namazima, slasticama, grickalicama, fast foodu… Kao što vidiš, riječ je i hrani koju bi, čak i kad se ne radi o seksu, trebalo izbjegavati želiš li sačuvati zdravlje.

shimmer fallback

Sol

Previše soli u prehrani može izazvati visoki krvni tlak, a on, pak, ubiti libido, pokazala je studija koju je provela Klinika u Clevelandu, piše portal The Healthy. Stoga, makni soljenku sa stola kako biste oboje uživali u seksu kao i prije 20-30 godina.

shimmer fallback

Alkohol

"Prevelika konzumacija alkohola kod muškaraca može dovesti do smanjene razine testosterona u tijelu i povećane razine estrogena. Ova kombinacija hormona ubojica je muškog libida", upozorava dr. Jasmin Brahmbhatt za spomenuti portal. Umjerene količine alkohola, čašica-dvije da vas ohrabri, dozvoljene su, no sve preko toga nije vam potrebno, štoviše, može upropastiti obećvajuću večer.

shimmer fallback

Šećer

Šećer je odavna na crnoj listi nutricionista. Pomaže stvaranju abdominalnog sala koje, osim što ti ugrožava figuru pješčanog sata i skriva tvoj zanosni struk, loše djeluje na vitalne organe i na libido jer uzrokuju skok šećera u krvi i umor. I kod tebe i kod njega. Pritom ne mislimo samo na čokoladu, sladoled i baklavu, već i na tjesteninu od bijelog brašna i slasne pekarske proizvode. Umjesto da nosiš bombonijeru u krevet, ti budi njegov šećer!

shimmer fallback
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.