Anti-afrodizijaci

Iz njegova ugla: 10 najvećih ubojica strasti u dugim vezama

U spavaćoj sobi, ali i izvan nje - muškarci su otvoreno priznali da postoje situacije i okolnosti koje će ih ohladiti brže od ledenog tuša

profimedia-0616950249.jpg
Foto: Profimedia.hr

Vratili ste se kući s romantične večere, atmosfera se polako zahuktava i sve ide svojim tokom - a trebalo bi završiti u vrućoj igri pod plahtama. No onda se dogodi nešto neočekivano i čini se kao da je netko polio vaš krevet kantom vode s ledom - tvoj je partner naglo izgubio interes. Sve njegovo uzbuđenje je vidno splasnulo, a ti si potpuno zatečena - što se upravo dogodilo?

Image

Čak i ako priča nije ovako dramatična, ubojice strasti u dugim vezama postoje - i vrlo su stvarne. Možda vas je prekinuo poziv njegove mame ili su iscrpljeni baka i djed odlučili ranije vratiti klince kući s čuvanja - kad stvari jednom krenu nizbrdo, teško da ćete se opet vratiti u strastveno raspoloženje. Zato, bolje je spriječiti, što se spriječiti da. Evo kojih su 10 najčešćih turn off situacija u dugim vezama - ako pitamo frajere:

Loš miris

Malo znoja neće škoditi, ali neugodan miris koji se širi ispod tvog pazuha ili iz intimnog područja veliki je i moćni ubojica svake strasti. Ne moraš mirisati kao da si se kupala u parfemu (dapače, radije nemoj), ali poželjan je miris svježine i čistoće. Osobito ako očekuješ predigru koja uključuje oralni seks.

Image

Ti, ja i mobitel

Ako te partner uhvati kako provjeravaš svoj telefon ili čak pišeš poruke usred seksualne igre, njegovo će dobro raspoloženje naglo proći. Za ovaj smo grijeh češće krive nego što možda misliš, a osobito su takvom ponašanju sklone mlađe generacije. Bez obzira na to čekaš li važan poziv ili te silno zanima što ti je prijateljica odgovorila, mobitel može i mora pričekati - stišaj sve zvukove i prepusti se užitku.

Image

Kućni ljubimci

Možda je tvoj obiteljski pas inače dobrodošao u spavaću sobi jer je član obitelji, ali postoje trenuci kad tamo nema što tražiti - a ovo je definitivno jedan od njih. Ljubimci će smetati i prekidati vašu ljubavnu igru, odvlačiti vam pažnju i vrlo vjerojatno učiniti da se osjećate nelagodno, zato neka pričekaju vani.

Image

Zahodske priče

Svi mi znamo da se romantična i idilična slika o tome što je zajednički život prilično razlikuje od stvarnosti. Ipak, neke stvari trebale bi ostati naša intima, čak i kad imamo djecu. Jedna od njih je obavljanje velike nužde dok je naš partner u kupaonici. Mala djeca možda nam neće dati privatnosti, ali to ne znači da je uredu opustiti se do ove mjere i pred svojim partnerom.

Image

Punice

Punice kao da imaju zadatak kritizirati ga i biti nezadovoljne - tako to barem doživljava veliki dio muškaraca. Ona u sve gura svoj nos, stalno zove i satima može razglabati o tome koliko si loš izbor za njezinu kćer ili sipa savjete o odgoj djece za koje ju nitko nije pitao. Naravno, prisutnost takve osobe u životu svakom je frajeru veliki turn off.

Image

Ne podnosiš njegove prijatelje

Prije nego što ste postali par, tvoj je dragi često izlazio sa svojim muškim društvom, igrao je s nogomet s prijateljima i pozivao ih na kartaške partije u svoj stan. No, tebi takva druženja nisu draga i on ih ima sve rjeđe. Dapače, otvoreno si mu dala do znanja kako ne podnosiš njegove prijatelje i za svakog od njih imaš cijelu listu kritika. Muškarac će radi ovog postati frustriran, a frustracija i dobar libido naprosto ne idu ruku pod ruku.

Image

Brige zbog novca

Financijski problemi poznati su hladni tuš svakog seksualnog naboja. Jednostavno, istovremeno brinuti oko neplaćenih računa i rate kredita te biti super uzbuđen nije moguće. Nažalost, više manje svi ponekad imamo takve brige. Problemi vezani uz financije i svađe koje eventualno uzrokuju ne samo da su ubojica strasti, nego su i vrlo čest razlog prekida.

Image

Alkohol

Dok ste bili mlađi, malo alkohola moglo je uzburkati strasti i učiniti da se lakše opustite. S druge strane, nije nepoznato da alkohol ne djeluje najbolje na mušku erektivnu funkciju. Također, žena koja je previše popila pa posrće, nerazumljivo govori, štuca ili se ponaša divlje totalno je anti seksi. Zato, ako je vino nezaobilazan dio vaše romantične večere, pripazi da to ne bude čašica previše.

Image

Posvađana s ogledalom

Naravno, s godinama se naše tijelo mijenja, s 20 više ne možemo izgledati isto kao s 40, osobito ako smo rađale. I u pravoj ljubavi to nikada i ne bi trebalo imati ikakvog utjecaja. No, jedna su stvar prirodni procesi kao što su starenje, a druga svjesno zanemarivanje vlastitog izgleda. Ako ti više uopće nije stalo do toga kako izgledaš i usvojila si nezdrave navike, ne možeš očekivati da će to nekom drugom biti privlačno.

Image

Zatrpani poslom

Ako jedno od vas dvoje -ili oboje, često radite prekovremene sate i kronično ste iscrpljeni, vrlo vjerojatno vam seks neće biti ni na kraju pameti. Umor i stres veliki su ubojice strasti i potrebno je poduzeti svjesne korake kako bi se opet pronašlo mjesta i vremena za zajedničku intimu.

Image