Što žene vole

Veličina ni(je) bitna: Žene otkrile idealnu veličinu muškog 'alata'

Studija je otkrila da je ženama veličina važna kad je u pitanju usputni seks, ali ne i toliko kad su u vezi

profimedia-0168345399.jpg
Foto: Profimedia.hr

Svima nam je poznato ovo vječno pitanje: Je li veličina važna? I svi imamo svoje odgovore. "Nije bitna veličina, bitna je tehnika!" "Nije važno koliko je velik, važno je kako ga koristi" ili "Što veći alat - to veći orgazam."

Image
Dragi ti je XXL?

Ima li istine u onoj staroj 'veličina nije bitna'? Ili ipak je...

Postoji toliko mnogo odgovora, s toliko različitih poruka. Postoje oni koji kažu da veličina nije važna, dok drugi ističu da je veličina drastično važna. Dakle, što je istina?

Pa, prema studiji sa Sveučilišta California, Los Angeles i University of New Mexico, istraživači su napokon utvrdili idealnu veličinu, odnosno veličinu penisa koju žene najviše preferiraju, ali i koja je prosječna veličina penisa u svijetu.

Koju veličinu penisa žene preferiraju?

Znanstvenici su zatražili od 75 žena da odaberu "idealni" penis seksualnog partnera za jednu noć i dugotrajnu vezu, birajući između 33 modela 3D veličine s 3D printom. Modeli penisa bili su varijacije prosječne veličine penisa u erekciji u Americi (oko 15 cm dužine i oko 12 cm opsega).

Studija je otkrila da je veličina najvažnija kad je u pitanju usputni seks, a da u dužem vremenskom razdoblju, odnosno u vezi ova preferencija nije toliko važna. Osim toga, istraživači su zaključili da žene preferiraju penise samo nešto veće od prosjeka.

Za usputni seks, žene su u prosjeku birale penis dugačak 16.25 cm s opsegom od 12.5 cm. No, za dugotrajne veze žene su preferirale prosječnu dužinu od 16 cm i opseg od 12.20 cm.

Kad je riječ o veličini penisa koju žene preferiraju, zašto žene imaju sklonost imati te preferencije u pogledu veličine penisa u ležernom seksu u odnosu na dugotrajnu vezu? Istraživači imaju nekoliko teorija.

"S obzirom na to da žene u dugotrajnim vezama obično doživljavaju ugodniji i orgazmičniji seks, možda preferiraju veći penis za kratkotrajni spolni odnos-djelomično zato da povećani fizički osjećaj kompenzira smanjenu psihološku vezu."

Dakle, žene bi mogle preferirati manji penis kod dugogodišnjih partnera zbog fizičke ugodnosti i manje potrebe za "muškošću" kod svojih muškaraca, dok žene preferiraju veći penis kad je veza isključivo seksualna.

Koja je prosječna veličina penisa?

David Veale, psihijatar iz South London and Maudsley NHS Foundation Trust, utvrdio je odgovor na to konkretno pitanje, a njegovi rezultati objavljeni su u British Journal of Urology International.

Njegova studija iz 2014. godine sintetizirala je podatke iz 17 prethodnih studija i akademskih radova, koji su uključivali mjerenja od ukupno 15.521 muškaraca iz cijelog svijeta.

A rezultati? "Prosječni mlitavi, opušteni penis ima dužinu 9.16 cm, dok je prosječni penis u erekciji dugačak 13.12 cm. Odgovarajuće mjere opsega su 9.31 cm za opušteni penis i 11.66 cm za penis u erekciji."

Dakle, je li veličina doista važna?

Na kraju dana, nisi u vezi s njegovim penisom, već s njim. Ne bi trebalo biti važno što ima manji penis ako se prema tebi odnosi kao prema kraljici. Naravno, sama studija je vrlo zanimljiva, ali ona se ne odnosi na sve žene. Mi smo mišljenja da sveukupno zadovoljstvo ima više veze s osobom s kojom imaš spolne odnose jer veliki penis je dugoročno dosadan ako je tip s kojim spavaš kreten.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.