Cervikalni orgazam navodno je najsnažniji ženski seksualni užitak, a evo kako ga postići

Želiš li proširiti svoje seksualno iskustvo, okreni se sebi i bolje upoznaj svoje tijelo

Cervikalni orgazam navodno je najsnažniji ženski seksualni užitak, a evo kako ga postići

Žensko tijelo puno je erogenih zona pa je i normalno da postoji nekoliko vrsta orgazama koje žena može iskusiti. U seksu je vrlo uzbudljivo doživjeti nešto novo, a želiš li si to priuštiti, probaj postići cervikalni orgazam. Možda još nisi čula za njega, a možda i jesi, ali ti baš nije jasno o čemu se tu radi. Ili si možda jedna od sretnica koja ga redovito prakticira.

Image

Vagina nakon rođenja djeteta: 10 promjena koje možeš očekivati

Ove posljednje tvrde da je to najintenzivniji i najdublji ženski orgazam, a riječ je o uzbuđenju koje žena doživljava stimulirajući grlić maternice. Da ne trošimo vrijeme na puste rečenice, prijeđimo s riječi na djela. Ok, ti ćeš prijeći na djela, mi ćemo se ipak zadržati na riječima kako bismo ti otkrili put do nove vrste sladostrašća. 

Pripremi se

Prije, no što se ti ili partner počnete igrati Indiana Jonesa po tvome tijelu, dovedi se u stanje uzbuđenja. Postizanje orgazma gotovo uvijek je maraton, a ne utrka na kratke staze. To osobito vrijedi za cervikalni orgazam, jer stimuliranje grlića maternice, ako žena nije potpuno opuštena i uzbuđena, može biti bolno, a to sigurno ne vodi klimaksu.   


via Giphy

Prvo probaj sama

Prije, no što partneru daš zeleno svjetlo, istraži svoje tijelo sama kako bi vidjela gdje su ti granice. Kad imaš potpunu kontrolu nad sobom, možeš puno bolje prepoznati i osjetiti što ti paše, a što ne. "Nakon što se dovedeš u stanje opuštenosti i uzbuđenja, prstima uđi duboko u vaginu do grlića maternice, vršeći lagani pritisak ili oponašajući pulsiranje. Obrati pažnju na to kako se osjećaš", kaže za portal Well+Good seksologinja Alicia Sinclair.

Tijekom seksualnog odnosa budi gore

Kada si na partneru, penetracija je puno dublja, no u ostalim pozama, a osim toga možeš kontrolirati kut ulaska penisa, brzinu i ritam. No, prije no što dozvoliš frajeru da uđe toliko duboko, budi sigurna da si skroz uzbuđena. 

shimmer fallback


(FOTO: Pexels)

Posluži se dugom, čvrstom seksualnom igračkom

Stimulacija cerviksa pretpostavlja najdublju moguću penetraciju za koju će ti trebati dulji vibrator od prosječnog ili, ako si te sreće, partnerov penis nešto izdašnijih dimenzija. Naravno, nema mjesta očajavanju, jer postoje poze koje će kompenzirati deficit u hlačama.

Eksperimentiraj u različitim fazama ciklusa

Cerviks mijenja položaj i osjetljivost kroz ciklus, pod utjecajem hormona. Tijekom menstruacije se spušta i tvrd je, a s približavanjem ovulacije se podiže, postaje podatniji, mekši i vlažniji te je tijekom ovulacije potpuno mekan, nabrekao i vlažan. To je vrijeme u kojem je i najosjetljiviji te je najlakše postići cervikalni orgazam. Nakon ovulacije i približavanjem iduće menstruacije, ponovno se spušta i postaje tvrd. 

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.