Bez iznimki: Četiri vrste laži koje će poljuljati povjerenje i uništiti vezu

Svi mi znamo ponekad malo iskriviti istinu, ali neiskrenost u vezi ovih stvari - mogla bi nepovratno uništiti vašu vezu

Bez iznimki: Četiri vrste laži koje će poljuljati povjerenje i uništiti vezu

Sve smo upoznate s malim 'bijelim lažima'. I, ako smo iskrene, sve smo ih ponekad izrekle. Zapravo, istraživanje otkriva da ljudi u prosjeku lažu svojim partnerima tri puta tjedno. Ipak, nemoj nikad pogriješiti misleći da su sve vrste laži jednake.

Image

Znaš li ih prepoznati: 11 upozoravajućih znakova da si u nesretnom braku

Ponekad je iskrivljavanje istine potrebno u vezi - na primjer, kada pokušavaš poštedjeti partnerove osjećaje, ne želiš ga osramotiti ili pokušavaš spriječiti glupu svađu oko nečeg istinski trivijalnog.via Tenor


Ali postoje i druge vrste laži koje su puno zlobnije i daleko štetnije. Čak i kada se istina čini zastrašujućom, ove četiri vrste laži nikada ne bi smjela izreći - jer neiskrenost u vezi ovih stvari mogla bi nepovratno uništiti vaš odnos.

Laganje o varanju

Nimalo iznenađujuće, najčešće laži koji parovi govore vrte se oko afera. Međutim, laganje povrh varanja samo čini sve još gorim. Svakako, osjećaš potrebu da zaštitiš svog partnera, ali zapravo štitiš samu sebe. A time što si neiskrena, ne činiš ništa drugo nego produljuješ prevaru. A zar tvoj partner ne zaslužuje bolje?

Dobra vijest je da nevjera nije uvijek razarač braka. U stvari, studije pokazuju da veze imaju veće šanse za preživljavanje kada partner koji vara to prizna. Dakle, pregrizi jezik, budi iskrena i fer prema partneru i radije zajedno potražite savjet kako biste riješili probleme zbog kojih si na prvom mjestu odlučila biti nevjerna. 


Image


(Foto: Unsplash)


Laganje o osjećajima

Dobar pokušaj. Svi znaju da kad žena kaže: "Dobro sam", da je to jedna velika debela laž. Više nego vjerojatno je da si umorna, ljuta, pod stresom, anksiozna, depresivna ili sve navedeno. Ali potiskivanje osjećaja neće ti pomoći, a laganje o osjećajima može biti itekako problematično za vašu vezu. 

Slušanje ove fraze muškarce posebno frustrira jer ti jednostavno ne mogu čitati misli. Drugim riječima, ako ne kažeš kako se zaista osjećaš, muškarci će najvjerojatnije odustati - a to bi moglo dovesti do nepotrebne svađe i zamjeranja. Vjeruj nam, tvoj partner želi znati što te uznemirava. I želi učiniti sve što je u njegovoj moći da to popravi. Dakle, budi iskrena i reci mu kako se osjećaš - čak i ako zapravo ne želiš razgovarati o tome i sve što trebaš je veliki zagrljaj.


Image


(Foto: Unsplash)

Laganje o seksu

Prema istraživanjima, nevjerojatnih 80 posto žena glumi orgazam tijekom vaginalnog odnosa. Ozbiljno. Nitko ne tvrdi da seks mora cijelo vrijeme biti nevjerojatan, ali laganje o zadovoljenosti tijekom seksa je izvan svake pameti. Jednostavno zato jer ako ne priznaš da nešto (ili sve) što tvoj partner radi ne funkcionira, kako će uopće ikad shvatiti što funkcionira? 

Razumijemo tvoju nevoljkost iskrenosti iz straha da ćeš 'uništiti' ego svo partnera, ali vjeruj nam, on će izvući zadovoljstvo iz tvog zadovoljstva.

Najbolji pristup ovdje je pronaći seksi način komuniciranja svojih želja. Ako napravi nešto što ti jako paše, obavijesti ga, a taj će potez zasigurno postati dio njegovog seksualnog repertoara. A što se tiče poteza koji te jednostavno ne napaljuje? Pokušaj šaputati: "Možemo li pokušati nešto drugačije?" Ili nježno vodi ruku ili usta negdje drugdje i daj mu do znanja da te izluđuje od želje.


Image


(Foto: Unsplash)

Laganje o novcu

One skupe dizajnerske cipele za koje s tvrdila da si ih uhvatila za pola cijene, tajna štednja za koju ne zna, minus na kartici koji skrivaš od njega...

Prema istraživanju koje je provela Nacionalna zaklada za financijsko obrazovanje, jedna od tri odrasle osobe laže u vezi svojih financija. Loša ideja, jer financijska nevjera može uništiti vaš brak. 

U jednoj anketi, 67 posto parova izjavilo je da financijska obmana vodi k svađi, dok 42 posto kaže da uzrokuje i puno manje povjerenja u vezi. Što je još gore, više studija potvrdilo je da je svađa oko financija glavni prediktor razvoda - bez obzira na prihode ili dugovanja para.

Image


(Foto: Depositphotos)