Tajni obožavatelj

Čitaj između redaka: 8 sigurnih znakova da se nekome potajno sviđaš

Ponekad možemo predosjetiti da se nekome sviđamo bez konkretnih dokaza. No uvijek se pojavljuje to ali. Što ako je ta osoba samo ljubazna ili što ako se tako odnosi prema svima? Ipak, postoje neki znakovi koji će ti jasno otkriti imaš li tajnog obožavatelja

pexels-cottonbro-10071547.jpg
Foto: Pexels

Širok osmijeh na njegovim usnama, slučajni, ali suptilni dodiri i nježni pogledi koje ti upućuje na prvu bi mogli biti očiti znakovi da se sviđamo drugoj strani, ali isto tako bi mogli biti znakovi da je on jednostavno ljubazna osoba i da potpuno pogrešno tumačimo njegove riječi i djela.

Image
Čitaj između redaka

Kako prepoznati da ti ON šalje signale da ga seksualno privlačiš

Zbog konstantnog preispitivanja vjerojatno se osjećaš pomalo nesigurno u vezi cijele situacije - što je u redu jer potpuno je normalno zapitati se šalje li ti suptilne signale ili si sve samo zamislila u svojoj glavi.

Image
Foto: Pexels

Psihologija tvrdi da bez obzira koliko se netko trudi prikriti svoju naklonost prema nekome, još uvijek postoji nekoliko jasnih znakova koji će ga odati i postoji li 'nešto više' od puke ljubaznosti i pristojnosti s njegove strane.

Daje ti komplimente

To nikako neće biti izravni komplimenti koji ga mogu razotkriti jer ova osoba se ipak trudi sakriti svoje osjećaje. Tajni obožavatelj će ti uputiti male suptilne pohvale i komplimente za sve što radiš.  Pa iako su i isključivo prijateljski odnosi puni pohvala i komplimenata, sama činjenica da ti netko uopće posvećuje tako veliku pozornost dovoljno govori koliko se sviđaš toj osobi.

Image

Uvijek inicira komunikaciju

Zaustavlja li te u prolazu ili ti pošalje poruku, čak i ako zapravo nema ništa konkretno za reći?  Ako je on taj koji stalno započinje razgovor s tobom i traži razne načine samo da možete razgovarati, to je još jedan znak da se ovdje nešto događa.  Želi ti se približiti i provesti što je moguće više vremena s tobom jer mu se ozbiljno sviđaš.

Image

Ne skida pogled s tebe

Način na koji osoba uspostavlja kontakt očima s tobom može ti puno otkriti o osjećajima koje gaji prema tebi. Primjerice, ako te gleda dok ti to ne primjećuješ, to to je znak skrivene privlačnosti ili ako ga uhvatiš kako te gleda, a zatim brzo skrene pogled isto je velik znak da mu se ozbiljno sviđaš.

Image

Želi te što bolje upoznati

Prijatelji postavljaju pitanja, ali netko tko je zaljubljen u tebe bit će vrlo znatiželjan po pitanju cijelog tvog života. U ljudskoj je psihologiji 'zapisano' da kada nam se netko sviđa, nastojimo prikupiti sve više informacija o njemu/njoj. Dakle, ako ti postavlja osobna, duboka pitanja i uvijek želi znati više, onda je to jedan od sigurnih znakova da si ga osvojila.

Image

Želi biti u tvojoj blizini

Još jedan jasan znak da je netko potajno zaljubljen u tebe je ako ti se uvijek pokušava približiti. Uostalom, sasvim je prirodno željeti biti u blizini osobe koja nam se sviđa. Čak i ako im nemamo što reći, volimo ih imati u neposrednoj blizini i promatrati krajičkom oka. Mnogi ponekad daju sve od sebe samo da bi vidjeli tu osobu ili se pretvaraju da su se slučajno našli na istom mjestu gdje i ona, nadajući se da će privući njezinu pozornost i započeti razgovor s njom. Činimo to kako bismo drugoj osobi pokazali svoju naklonost ili jednostavno kako bismo uživali u njenoj blizini.

Image

Uvijek se smije u tvojoj blizini

Ako primijetiš da se netko stalno smiješi u tvojoj blizini, to može biti još jedan dobar pokazatelj njegovih simpatija prema tebi. Biti u blizini nekoga tko nam se sviđa učinit će nas nevjerojatno sretnim što je teško sakriti. To može biti sramežljiv osmijeh, koji pokazuje nervozu, širok osmijeh od uha do uha koji odaje njihovo uzbuđenje ili pak nasmijavanje druge osobe i korištenje humora kao suptilne taktike zavođenja. Obrati pozornost na to smije li se i u kojoj količini kada razgovarate.

Image

Povjerava ti se

Znaš li možda neku tajnu koju ne zna ni njihov najbolji prijatelj? Može ti povjeriti svoje osobne probleme i najdublje tajne jer osjeća emocionalnu bliskost s tobom. Psihologija otkriva da smo skloni dijeliti tajne samo s onima s kojima se osjećamo povezano te na taj nalčin razvijati dublju povezanost.

Image

Pokušava izvući neku reakciju iz tebe

Ako primijetiš da spominje druge osobe koje su zainteresirane za njih ili da se općenito samo čini kao da te pokušava učiniti ljubomornom, to je zato što želi vidjeti tvoju reakciju, odnosno želi znati je li ti uopće stalo do njega, što je jedan od jasnih znakova potajne zaljubljenosti.

Image