Dobro je znati

Savršeno tijelo i umjetne usne? Stvari koje zapravo odbijaju muškarce

Istraživanja su pokazala da brojne žene imaju posve pogrešne stavove i razmišljanja kad su u pitanju osobine i načini ponašanja koji privlače muškarce

jarritos-mexican-soda-Ie5qlONRWIY-unsplash.jpeg
Foto: Unsplash

Muško-ženski odnosi su komplicirana stvar. Zanimljivo je kako i muškarci i žene imaju određene pretpostavke o suprotnom spolu, a vrlo često te su pretpostavke potpuno pogrešne. To osobito vrijedi kada govorimo tome što nam se sviđa, a što ne kod osobe suprotnog spola.

Image
Jesi li znala?

Ovih 7 stvari najviše privlače muškarce - potvrdila znanost

Ako ti baš i ne ide kad su u pitanju ljubavni odnosi te još uvijek nisi pronašla svog idealnog partnera, možda nešto činiš pogrešno. Što muškarci žele kad su u pitanju žene, a što ih odbija kod pripadnica ljepšeg spola?

Neka su istraživanja pokazala da brojne žene imaju posve pogrešne stavove i razmišljanja kad su u pitanju osobine i načini ponašanja koji privlače muškarce. U nastavku smo izdvojile nekoliko takvih stvari i karakteristika za koje često mislimo da se muškarcima sviđaju, a zapravo ih odbijaju.

Savršeno tijelo

Iako će svaki muškarac 'baciti pogled' na djevojku koja izgleda poput supermodela, kada su u potrazi za ženom s kojom će se skrasiti, fizički izgled pada u drugi plan. Štoviše, prije će odabrati običnu ženu prosječnog izgleda nego onu koja ima savršeno tijelo. To su potvrdila i brojna istraživanja i statistike.

Image
Foto: Pexels

Djevojke koje se prave 'glupe'

Često se priča o tome kako se muškarci boje inteligentnih žena, što djelomično može biti istina, no to ne znači da žele partnericu koja je glupa. Neke žene se ponašanju naivno i pomalo glupavo misleći da to privlači muškarce, no to ih zapravo odbija.

Image
Foto: Pexels

Napumpane usne

Radi vladavine društvenih mreža u svijetu su se počeli pojavljivati razni beauty trendovi pa su tako brojne djevojke i žene postale opsjednute velikim usnama kakve ima Kylie Jenner. Ne samo da pretjerano napumpane ili uvećane usne ne djeluju baš lijepo, već su i potpuno neprirodne i odbijaju muškarce. Brojne su ankete potvrdile kako muškarci smatraju da napumpane usne kod žena djeluju jako ružno i 'fake' te da im je prirodni look puno draži.

Image
Foto: Giphy

Pretjeran seksi look

Postoji granica između 'biti seksi' i 'biti vulgaran'. Pretjerano naglašavanje fizičkih atributa i vulgarno odijevanje još je jedna od posljedica prevelikog utjecaja društvenih mreža i Kardashian klana koji je inspiracija mnogim mladim djevojkama. Ako traže samo seks, onda će ih svakako privući vulgarno odjevene i pretjerano seksi žene. Ipak, kada muškarac traži partnericu za ozbiljan odnos, seksi odjeća i vulgarno ponašanje je nešto što će izbjegavati u širokom luku.

Image
Foto: Unsplash

Glumljenje dame u nevolji

Romantični filmovi usadili su nam brojne pogrešne ideje o muško-ženskim odnosima, a jedna od njih je i ta da bi muškarci trebali biti naši junaci i spašavati nas kad god stignu. Želimo li ravnopravnost, onda trebamo prestati glumiti 'dame u nevolji'. U stvarnosti pripadnike muškog spola privlače samopouzdane žene koje se znaju pobrinuti same za sebe.

Image
Foto: Unsplash

Žene koje su ponašaju poput diva

Muškarci ne vole cure koje vole dramatizirati i koje se ponašaju kao da se cijeli svijet vrti samo oko njih. Pretjerana samozatajnost i nedostupnost ustvari odbija muškarce. Malo misterioznosti nikome ne škodi, no frajeri vole pristupačne cure s kojima mogu normalno razgovarati. Ako je žena pretjerano zahtjevna i nerealna, pobjeći će od nje glavom bez obzira.

Image
Foto: Giphy

Pretvaranje i nedostatak autentičnosti

U pokušaju da osvoje osobu koja im sviđa, mnoge djevojke i žene često glume da su netko tko nisu. Ako si u potrazi za ozbiljnim partnerom, prije ili kasnije ćeš mu morati pokazati svoje pravo lice pa uistinu nema smisla pretvarati se da si netko drugi samo kako bi mu se svidjela. Uostalom, muškarci najviše vole prirodne, spontane i autentične žene pa imaj to na umu na sljedećem spoju.

Image
Foto: Unsplash