Neke su šokantne

Jesi li znala? Tko je izmislio vibrator, ali i koji narod najviše vodi ljubav?

Grci se seksaju najviše, a Japanci najmanje. Vibrator se u 19. stoljeću koristio za liječenje histerije kod žena...

womanizer-toys-1e3-lYkJsfs-unsplash.jpeg
Foto: Unsplash

Seks čini važan dio naših života i o njemu se jako puno priča. Možda si mislila da o seksu znaš baš sve, no neke zanimljivosti koje ti danas otkrivamo sigurno će te iznenaditi.

Image
Da, i žene to rade...

10 zanimljivosti koje možda nisi znala o ženskoj masturbaciji

Istraživanja su pokazala da seks pozitivno utječe na naše zdravlje, a može čak i ublažiti bol jer potiče otpuštanje endorfina. Osim toga, pomaže nam da se oslobodimo od stresa i poboljšava razinu intimnosti između partnera.

No postoje i neke manje poznate, sulude pa čak i malo čudne činjenice o seksu koje sigurno nisi znala. Sedam najzanimljivijih otkrivamo u nastavku.

Hitler je za svoju vojsku naručio seksi lutke

Nacistički vođa Adolf Hitler zapravo je prvi izumio seksi lutke na napuhavanje. Naime, njegovi su vojnici zbog seksa s prostitutkama često obolijevali od spolno prenosivih bolesti stoga je naredio da se naprave lutke koje će vojnici moći nositi u svojim torbama.

shimmer fallback

Vlade nekih država daju stipendije za seks

U nekim zemljama, kao što su Nizozemska, Njemačka i Švicarska, nije neuobičajeno da vlada dijeli stipendije za osobe s tjelesnim invaliditetom kako bi mogli imati snošaj sa seksualnim radnicima.

shimmer fallback

U Indiji su seksi igračke zabranjene

Prema portalu Times of India, prodaja seksualnih igračaka u Indiji je kažnjivo djelo koje podrazumijeva maksimalnu kaznu od dvije godine za prvu osudu i pet godina u slučaju ponavljanja. Čak i kupci takvih proizvoda mogu biti kazneno gonjeni.

shimmer fallback

Dob za seksualni odgoj varira diljem svijeta

Prema studiji koju je provodio Durex, Nijemci seksualni odgoj i prve informacije o spolnim odnosima dobivaju u jedanaestoj godini, dok na drugom kraju svijeta, u Vijetnamu, djeca ostaju posve neinformirana o seksu sve do šesnaeste godine svog života.

shimmer fallback

Grci se najviše seksaju

Barem tako tvrde studije. Prema istraživanju koje je provodio Durex, Grci se u prosjeku seksaju 138 puta godišnje, a Japanci samo 45 puta godišnje.

shimmer fallback

Glazbeni festivali su utočište spontanog seksa

Prema jednoj britanskoj studiji u kojoj je ispitano 2000 ljudi, čak 55 posto sudionika pohađa glazbene festivale radi seksa, droge i alkohola, dok uživanje u glazbi zauzima drugo mjesto.

shimmer fallback

Vibratori su u početku imali drugačiju svrhu

Vibratori su izumljeni krajem 19. stoljeća, a prema najstarijim zapisima, naprava koja je ličila na vibrator zapravo se koristila za liječenje 'histerije' kod žena. Kako tvrde zapisi, rezultati liječenja su bili vrlo uspješni.

shimmer fallback
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.