7 najčešćih seksi snova i njihovo značenje

Stručnjaci otkrili koji su najčešće seksi snovi, kao i što oni znače

7 najčešćih seksi snova i njihovo značenje

Snovi su vrata prema našim nesvjesnim željama, tako je barem prema mišljenju Sigmunda Freuda. Kontroverzni psiholog smatrao je da naši snovi imaju skriveno značenje te da su oni 'kraljevski put u nesvjesno'.

Iako to nije uvijek slučaj, snovi ponekad uistinu mogu imati određeno značenje, osobito kad je u pitanju seks, otkrivaju psiholozi. No, nije uvijek baš lako odrediti što nam to naš nesvjesni um pokušava poručiti tijekom REM faze spavanja.

Stručnjaci su otkrili koji su to najčešći 'prljavi' snovi među većinom ljudi, kao i što oni zapravo znače.


Foto: Unsplash

Seks s bivšim

Najčešći bivši partneri o kojima sanjamo su uglavnom naše prve ljubavi, tvrde stručnjaci koji se bave analizom snova ljudi diljem kugle zemaljske. Snovi o bivšem ne moraju značiti da potajno još uvijek za njim patimo. Zapravo, u većini slučajeva takvi snovi uopće ni nemaju veze s bivšim partnerom, već su oni poveznica sa strašću, uzbuđenjem, čežnjom, prvim ljubavima i svim tim emocijama koje nam pomažu da se osjećamo živo. Često sanjamo o bivšim partnerima tijekom 'sušnog razdoblja' odnosno kada nam fali seksa i malo uzbuđenja u životu. Na taj način, podsvijest nas podsjeća da je vrijeme da malo začinimo svoj život.Image

Seks sa strancem

Seksi snovi koji uključuju misterioznog stranca ne moraju nužno značiti da čeznemo za aferom s nepoznatim muškarcem niti pak da nam je potrebno više seksualnog uzbuđenja. Ono što je važno imati na umu je činjenica da je sve što se pojavljuje u našim snovima, bilo da je riječ o stvarima ili ljudima, zapravo simbolika naših vlastitih karakteristika. Nepoznata osoba u snovima najčešće je odraz kvaliteta koje se povezuju s dotičnim spolom. Muškarci predstavljaju kvalitete kao što su samopouzdanje, dominacija i borbenost, a kod žena su to suosjećanje, kreativnost i senzibilnost.  


Seks sa šefom ili kolegama s posla

Iako se zbog ovakvih snova idući dan na poslu možemo osjećati pomalo neugodno ili posramljeno, oni su zapravo dobra stvar jer najčešće otkrivaju način na koji se možemo poboljšati ili pak ostvariti određeni napredak. Snovi koji uključuju seks sa šefom zapravo nas pokušavaju potaknuti da preuzmemo veći autoritet u svom životu ili pak da donesemo važne odluke. Seksi snovi sa kolegama malo su kompleksniji i teško je točno odrediti njihovo značenje. Sve ovisi i o tome kako ćemo reagirati na takve snove. Ponekad znače da smo potajno zaljubljeni u svoje kolege, a ponekad pak je riječ samo o besmislenim snovima.  Tu isto valja obratiti pažnju na karakteristike naših kolega jer snovi mogu biti povezani i s tim aspektom.  


Image

Afera

Značenje snova o tome da smo prevarili partnera ili pak on nas ovisi o tome da li se takva afera uistinu dogodila u prošlosti ili ne. Ako je u prošlosti bila prisutna nevjera, onda je to znak da i dalje postoje neke nerazriješene stvari po tom pitanju u odnosu između partnera, tvrde psiholozi. Ako pak prevare nije bilo u stvarnosti, već ste o tome samo sanjali, onda je vrlo vjerojatno da u vašem odnosu postoji nešto što vas sprečava da jedno drugom posvetite vrijeme i pažnju. Najčešće je riječ o poslu, djeci i drugim svakodnevnim aktivnostima. Na taj  način podsvijest nam poručuje da moramo pronaći način za provođenje kvalitetnijeg vremena s partnerom.  


Image

Seks sa poznatom zvijezdom

Ako si sanjala glumca kojeg obožavaš, onda ti nije potreban stručnjak za pojašnjenje - samo želiš seks s tom zvijezdom, što se vjerojatno neće dogoditi no mašta radi svašta. Ako pak je riječ o nekakvoj zvijezdi čiji nisi fan, onda ti podsvijest pokušava nešto poručiti, no sama moraš odgonetnuti što. Pokušaj shvatiti koje te asocijacije najviše vezu uz tu dotičnu poznatu osobu koja ti se pojavila u snovima. Možda je povezano s nekakvim filmom, pjesmom ili serijom.  


Image

Seks u javnosti

Slično kao i kad je riječ o snovima s kolegama, ovdje je vrlo bitno obratiti pažnju na to kako ćeš reagirati na takve snove. Ako si uživala u tim snovima, vrlo je vjerojatno da čezneš za pažnjom. Ako pak se zbog tih snova osjećaš posramljeno, možda se bojiš biti 'izložena' očima javnosti.  


Image

Seks sa više ljudi

Kako otkrivaju psiholozi, ovdje je riječ o snovima čije su poruke vrlo jasne. Možda uistinu i u stvarnom životu sanjariš o tome  pa taj san nije simboličan. Ili pak je moguće da želiš iskusiti veću dozu raznolikosti u svom životu.  
Na kraju krajeva, kakve god seksi snove imala, nemoj ih shvaćati previše ozbiljne niti pak njima razbijati glavu jer ponekad oni uistinu nemaju smisla niti pak su poveznica sa stvarnim životom. Ponekad pak nam pomažu da bolje shvatimo svoje skrivene žudnje i da ih pretvorimo u realnost.  Image