5 znakova loše veze i kada je vrijeme za prekid

Postoje situacije koje možete riješiti, no postoje i ponašanja koja se nikada neće promijeniti

5 znakova loše veze i kada je vrijeme za prekid

Ljubav djeluje na razne načine. Ona može biti nježna, strpljiva i prekrasna, no nekad na žalost može probuditi ono najgore u nama, poput ljubomore pa čak i potrebe za manipulacijom voljene osobe.

Image

Stručnjaci kažu da je u vezi najvažnije zapamtiti ovih 5 stvari

Kada se to desi, ljubav počinje razarati samu sebe i polako nestaje, a tada je definitivno vrijeme za rastanak. Ovakve situacije često su teške i zbunjujuće, zbog čega nam treba mnogo vremena da si priznamo da je naša veza došla do kraja svog puta.

Nisu svi problemi u vezi razlog za prekid i nekada je bolje riješiti situaciju s partnerom prije nego donesemo konačnu odluku. Razlog za prekid češće leži u vašem odnosu nego u situacijama koje su te povrijedile i navele na negativno ponašanje. Postoje jasni znakovi koji pokazuju da se vaš odnos više ne može popraviti, a tada bi si trebala priznati poraz ljubavi i jednostavno prekinuti vezu.

Tvoj partner je postao posesivan i želi te kontrolirati

Postoji tanka granica između zaštitničkog i posesivnog ponašanja. Lijepo je znati da se netko brine za tebe, pogotovo netko koga voliš. No, ako počne komentirati tvoje prijatelje u negativnom svjetlu bez ikakvog razloga, ovo može biti razlog za uzbunu. Možda ti se u početku čini da te samo želi upozoriti na negativan utjecaj tvoj društva, no ovo je češće znak da te želi zadržati samo za sebe. Upamti da tvoj partner nikada ne bi smio kontrolirati s kime se družiš ili kako provodiš svoje vrijeme.


via Giphy

Postavlja ti životne ciljeve

Život koji vodiš neovisno o partneru jednako je važan kao tvoj život izvan veze. Nekada vam se putevi mogu toliko ispreplesti da počinjete raditi potpuno iste stvari, no češće imamo svoje životne ciljeve koje postižemo same, bez uplitanja našeg partnera. Održavanje fokusa na ciljevima u karijeri koje si postavila i prije nego što si upoznala partnera vrlo je važno za tvoj život i sreću.

Ovo se ne odražava samo na tvoju sreću izvan veze, već je ključno i za održavanje veze sretnom i skladnom. Ako tvoj partner pokušava promijeniti tvoje ciljeve, omalovažava tvoju karijeru, postignuća ili snove, to je definitivno znak za uzbunu i razmišljanje o prekidu.


via Giphy

Tvoj partner pokazuje ljubav na ekstremne načine

Postoji mnogo načina na koje ljudi pokazuju svoju ljubav. Ona se može vidjeti u malim i slatkim znakovima pažnje, i kroz lijepe i romantične geste. No, nekada partneri odlaze u ekstreme zbog kojih njihova ljubav postaje jednostavno previše. Jedna stvar je reći ‘’Ne mogu zamisliti život bez tebe’’, no ako ti partner počne govoriti ‘’Ubit ću se ako me ostaviš’’, to je definitivno loš znak.

Kada partner ne može naći smisao života u ničem osim u vašoj vezi i počinje to pretjerano isticati, veza postaje nezdrava i male su šanse da ćete je popraviti. Ovakve izjave sadrže teške emocionalne ucjene na koje ne bi trebala pristajati.via Giphy

Stalno ti nameće grižnju savjesti

Veze se oslanjanju na neprestanu komunikaciju. Važno je reći partneru gdje si i što radiš kako bi lakše shvatio situacije u kojima jednostavno nemaš vremena posvetiti se njemu. No, kada te on počne nagovarati da otkažeš druge planove zbog njega ili zanemariš svoje obaveze, vaša veza postaje toksična.

Normalno je da će biti tužan ako se ne vidite duži vremenski period jer ste prezauzeti, no nije normalno da te tjera da zapostaviš svoj život samo kako bi provodila više vremena s njim.


via Giphy

Tvoj partner je dominantan u svim područjima tvog života

Iako ponašanje alfa mužjaka ne odbija sve žene, ono može otići u ekstreme. On se može pretjerano hvaliti vašom vezom pred prijateljima, pričati im o najintimnijim aspektima i pokušavati te strastveno ljubiti u javnosti.

Osim toga, on može početi diktirati ostake aspekte tvog života, od izlazaka s prijateljima do načina odijevanja. Sve su ove situacije nelagodne, i ako se tako osjećaš u njima, vrijeme je da počneš preispitivati vašu vezu.


via Giphy

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.