Pročitaj ga na vrijeme

Je li tvoj dragi derište? 5 znakova da si u vezi s nezrelom osobom

Planiraš s njim budućnost, želiš da bude otac tvoje djece, no jesi li sigurna da ćeš, udaš li se za njega, kraj sebe imati staloženu i zrelu osobu ili ćeš se vezati za veliko dijete?

pexels-hamann-la-1205033.jpg
Foto: Pexels

Za ozbiljnu vezu i brak treba zrelosti. Štoviše, to je temelj kvalitetnog i dugog odnosa između dvoje ljudi. No, vrlo često godine na papiru nemaju veze s onim što je nekome u glavi pa iako hodaš s frajerom koji debelo gazi 30-ima i gledaš ga možda kao svog budućeg supruga, on je po pitanju zrelosti ostao u pubertetu.

Image
Foto: Pexels


To ne znači da trebaš dići ruke od njega. Nije riječ o lošoj osobi, samo o nezrelom frajeru kojem treba doći iz stražnjice u glavu. Naravno, pitanje je hoće li se to ikada dogoditi. Ako si spremna uz svoju djecu odgajati i ovo veliko koje si dobila uz vjenčani prsten, nastavak teksta ne moraš čitati, ali ako želiš provesti život uz osobu zrelu, odraslu osobu koja će ti biti oslonac, pročitaj na što trebaš obratiti pozornost kako ne bi "zaglavila" uz tinejdžera u tijelu muškarca. Otkrivamo ti pet znakova da je tvoj frajer nezreo.

Sve je drama

Njegov život vrlo je dramatičan. Dignut će frku ako šef promovira kolegu, a ne njega (čak i ako je kolega to više zaslužio), dramit će ako mu se prijatelj ne javi na telefon kada ga nazove, možda čak i reći da prekida sve odnose s njim jer mu takav prijatelj ne treba, a i tvoje će potencijalne pogreške gledati pod povećalom.

Image
Foto: Pexels

Ako se ne slažeš s njim, loša si osoba

Ne samo da smatra kako je isključivo on u pravu, već su svi oni koji su 'u krivu' loše osobe pa čak i ti. Ne pružiš li mu podršku i ne kimaš li uvijek glavom na ono što on radi ili govori, nanosiš mu bol. Grozna si osoba i on ne zna čime je takvo ponašanje zaslužio. Kao malo dijete, zar ne?

Image
Foto: Pexels

On je žrtva

Uvijek su mu drugi krivi za njegove poraze. Roditelji jer su ga pogrešno odgojili, šef jer ga sabotira i ne voli, prijatelji jer ga zanemaruju, ti jer mu ne daješ dovoljno pažnje. Ako se slučajno požališ na to da njegov status žrtve onemogućava vašu komunikaciju i ugrožava vaš odnos, proglasit će te hladnom, nemilosrdnom i bezdušnom jer ne vidiš koliko je njemu teško, a to ne vidiš jer se sve vrti oko tebe.

Image
Foto: Pexels

Ponaša se kao pijani bogataš

Nezreli ljudi ne znaju s novcem. Troše stihijski i troše novac koji nemaju, a sve pod parolom: "Život je jedan i želim ga živjeti kao čovjek". Ili pak: "Ako si ne mogu priuštiti to i to, ne moram ni živjeti". Ako tvoj dragi zbog gluposti živi u minusu, ozbiljno porazgovaraj s njim ili, ako si na to spremna, preuzmi vaše financije u svoje ruke.

Image
Foto: Pexels

Emocije upravljaju njegovim životom

Nikada ne znaš kako će reagirati. Sklon je dramama i scenama jer se ne može kontrolirati (baš kao i dijete koje ima tantrume). Ako voliš scene, on je prava osoba za tebe. Ako si ipak sklonija muškarcima koji stoički podnose odbijanje, koji neće pošiziti ako poljubi vrata dućana jer na njima piše odmah se vraćam i neće "zakrviti" s tvojom obitelji radi gluposti, uvrijediti se i više se ne pojavljivati na nedjeljnim ručcima, nezrelog frajera zaobiđi u širokom luku.

Image
Foto: Pexels