Zaobiđi takvog

Oprez, oprez: 5 znakova da je tvoj frajer 'pravi mamin sin'

Na prvu ćeš možda pomisliti da je dobro odgojen jer je uvijek tu za svoju majku i njezine potrebe stavlja na prvo mjesto, no zagrebeš li ispod površine, vidjet ćeš da ništa nije kako se čini

rana-sawalha-IhuHLIxS_Tk-unsplash.jpg
Foto: Pexels

Frajer koji ima neraščišćen odnos sa svojom mamom, nešto je što ne želiš, ali i nešto što ćeš otkriti tek kada veza postane ozbiljna jer ćeš tada upoznati njegovu mamu. A tada već može biti prekasno jer ćeš biti zaljubljena. Na sreću postoje rani znakovi koji ukazuju na to da tvoj partner ima problem u odnosu sa svojom majkom, koji seže u rano djetinjstvo, a ti bi mogla zbog toga izvući deblji kraj. On nije nužno mamin sin, odnosno je jer mama upravlja njegovim životom, ali stvar je puno kompleksnija. Ne samo da je ovisan o mami, već ju i ne poštuje, što znači da neće ni tebe poštovati. Možda zvuči kontradiktorno to što ovisi o mami i sve čini za nju, a ipak ju ne poštuje, no zaista je tako.

Image
Ponekad ljubav nije dovoljna

Bliži li se vaša veza kraju? Ovi suptilni znakovi to otkrivaju

Obriši te ružičaste naočale, zauzdaj leptiriće u trbuhu i usprkos tome što si trenutačno u njega ludo zaljubljena prizovi se pameti i obrati pažnju na ovih nekoliko crta u njegovu ponašanju. Jer ukoliko ne pripaziš i vežeš se za muškarca koji ima problematičan odnos s majkom, dovodiš se u rizik da život provedeš s osobom koja te neće poštovati, neće ti biti vjerna, a između vas dvoje uvijek će biti njegova mama.

Image

Odnos s mamom naziva kompliciranim

Kada ga god pitaš o majci, izbjegava odgovor tvrdeći da je odnos između njih dvoje kompliciran.
Ovo je već zvono za uzbunu. Razmisli malo… ako je odnos zdrav, nikada ga nećeš nazvati kompliciranim. Muškarac ne bi trebao imati kompliciran odnos sa svojom majkom. On može biti dinamičan, imati svoje uspone i padove, no nije ni težak ni problematičan. O svojoj će majci uvijek govoriti s poštovanjem, ljubavi i nježnosti. Baš onako kako bi htjela da i o tebi govori nekome.

Image
Foto: Pexels

Ona mu je prioritet

Iako je još nisi upoznala, budeš li ga pažljivo slušala, ipak možeš otkriti je li mu majka prioritet i vrti li se cijeli njegov život oko nje. Je li ti pričao kako svake nedjelje ide kod nje na ručak i kako je to njegove bivše djevojke izluđivalo? Je li ti govrio kako je tijekom studija sve praznike provodio s mamom kako ne bi bila sama? Ostavlja li sve kada ona nazove, čini li za nju stvari koje otac ne želi? Ovo može na prvu izgledati kao ponašanje divno odgojenog sina, no budi oprezna. Postoji razlika između dobrog sina i onog koji uvijek potrebe svoje majke stavlja na prvo mjesto. Nemoj misliti da će u budućnosti biti drugačije. Nikada on seb neće biti na prvome mjestu, a time mu ni ti nećeš biti prioritet.

Image

Često mijenja žene i nikada nije sam

Ima muškaraca koji nikada nisu bili sami. Od ranog puberteta do zrelih godina i starosti uvijek su bili u vezi. Ne mislimo tu na dugogodišnji brak koji bi svima mogao biti uzor, već na one muškarce koji nisu u stanju biti vjerni te jednu ženu zamijene drugom i tako čitav život. Pitaš se kako ovo ukazuje na njegov problem s majkom? Muškarac koji ima problema u odnosu sa svojom majkom, nikada nije naučio poštovati žene jer nije ni nju naučio poštovati. Onaj pak koji ima zdrav odnos s majkom, zna što znači ljubav i poštovanje prema ženama i upravo će se tako ponašati prema tebi. Ne vara i ne odlazi čim se pojave prvi problemi. Ovaj drugi to čini.

Image
Foto: Pexels

Mijenja ponašanje

Nije isti kada je ona u blizini i kada nije. Mijenja li način govora kada razgovara s njom na telefon? Laže li joj i kod nebitnih stvari samo kako je ne bi razočarao? Ove sitnice ukazuju na potencijalne probleme. Osoba koja je sigurna u sebe i stabilna, neće mijenjati ponašanje ovisno o društvu niti će lagati.

Image

Emocionalno je zatvoren, ali traži emocije od tebe

Problemi s majkom koji sežu u rano djetinjstvo mogu kod muškarca izazvati emocionalnu blokadu, odnosno učiniti da se emotivno zatvori kako bi se zaštitio. U ljubavnom odnosu, žena se kraj ovakvog muškarca može osjećati usamljenom i nevoljenom iako to možda nije slučaj. S druge strane, on će od nje tražiti predanost, posvećenost i ljubav, uvjeren da ih i sam daje.
Na tebi je da odlučiš želiš li vezu s odraslom osobom kojoj životom upravlja majka, no dobro razmisli o tome prije no što maminom sinu daš svoje srce.

Image
Foto: Pexels