5 stvari koje moraš napraviti ako on više nije zainteresiran za seks

Manjak seksualne želje znak je nekih drugih problema - koje, na svu sreću, relativno lako ti i partner možete riješiti. Samo nemojte ignorirati problem!

5 stvari koje moraš napraviti ako on više nije zainteresiran za seks

Jeste li nekada ti i partner imali uzbudljiv seksualni život, a sada se čini kao da je sve to isparilo u zrak? Nestali su spontana "hvatanja", strastvena vođenja ljubavi gotovo svakog dana? Sada se to dogodi tek tu i tamo? Problemi sa seksom obično su znak da nešto nedostaje u tvojoj emocionalnoj vezi s partnerom.

Ako pak si sigurna da ti i partner nemate nekakvih problema u vezi (osim manjka seksa), kao i da je sve ok s tvojom seksualnom željom, moguće je da tvoj partner ima problema s libidom. A možda su u pitanju i neki drugi problemi... Kako god bilo, ako seksa u vezi više gotovo da nema - ovo su stvari koje oboje morate poduzeti:

1. Kompletni sistematski

Redoviti kompletni zdravstveni pregledi važni su za oba spola, no ključni su za muškarce. Njihov penis često odražava njihovo fizičko zdravlje. Ako nešto nije u redu i/ili ima erektilnu disfunkciju - to je često prvi pokazatelj nekih zdravstvenih problema.

2. Provjera razine hormona

Kao i na nas žene, hormoni imaju veliki utjecaj i na muškarce. Ako on više ne osjeća želju za seksom moguće je da mu razine testosterona nisu kakve bi trebale biti. A to se da lako i relativno brzo riješiti.

3. Edukacija

Oboje saznajte više o komunikaciji, vezi i intimnosti. Postoje mnoge dobre web stranice koje će vam oboma pomoći transformirati i poboljšati vašu intimnost. Jedna od njih je i, naravno, naša stranica na kojoj možete pronaći sve o boljem povezivanju s partnerom.

4. Prestani to shvaćati osobno

Ne radi se ovdje o tome da si iznevjerila svog partnera ili je on iznevjerio tebe. Jednostavno, oboje morate preuzeti "odgovornost" nad problemom zajednički kao par. To je problem koji možete riješiti zajedno.

5. Shvati da su muškarci jednako osjetljivi kao i žene (ako ne i osjetljiviji)

Svi mi nosimo sa sobom prtljagu iz naše prošlosti koja utječe na našu seksualnu želju i našu sposobnost povezivanja emocionalno. Uzbudljiv, čest seks s partnerom nije samo dobar za vašu vezu, već i za vas same. Vaše zdravlje i emocionalno blagostanje puno su bolji kada u životu imate zadovoljavajući seks.
  Više nije tajna da, ako želite održati vašu vezu živom, morate oboje raditi na tome. Ako seks nije živ, onda je nešto ne valja u vezi i tu nema krivca, samo mogući problem s kojim se treba hrabro i čim prije uhvatiti u koštac. Zacementirajte zajedničku budućnost, vaš odnos i vaše zdravlje tako što ćete se pobrinuti da ponovno zapalite plamen strasti.