Pranje lica

Znaš li zašto ne bi trebala umivati lice tijekom tuširanja?

Iako je jako primamljivo staviti lice ispod tuša bez obzira pereš li kosu ili ne, izgleda da se radi o velikoj pogrešci u njezi kože

tuškasealjetugica.jpg
Foto: Unsplash

Lice radije operi prije ili poslije tuširanja

Steći naviku dobre, jednostavne rutine njege kože nije mala stvar. Ne samo da moraš usavršiti osnove: dobar vitamin C, djelotvorni SPF i pristojan retinol, već moraš osigurati i pravilno pranje lica.

Bez obzira jesi li osoba koja se tušira ujutro prije posla ili navečer prije odlaska u krevet, šansa je da je tvoja rutina vjerojatno neka vrsta varijacije sljedećeg: mokra kosa, šampon za kosu, regenerator za kosu, pranje lica, pranje tijela i gotovo.

Image

Koliko često zapravo treba umivati lice? Evo što o tome kažu dermatolozi

Međutim, imamo neke loše vijesti i žao nam je što moramo biti oni koji će ih prenijeti, ali imaš li sličnu rutinu tijekom tuširanja, najvjerojatnije činiš veliku pogrešku. Što znači da je vrijeme da zaboraviš sve što su te ikad učili o pranju lica.

To je zato što, prema stručnjakinji za kožu Jasmini Vico, nikada ne bi smjela prati lice pod tušem. I zapravo, s licem uvijek treba postupati odvojeno od tijela. Zašto? Pa, stvarno je prilično jednostavno - jer je temperatura vode potpuno pogrešna.

shimmer fallback

"Koliko god zimi moglo izgledati primamljivo dugo tuširanje s jako toplom, pa i vrućom vodom, može štetiti koži i uzrokovati crvenilo i razdražljivost", objašnjava stručnjakinja za portal Stylist. “Vruća voda također dehidrira kožu i može izazvati upalu. Iz tih razloga, vaše lice uvijek treba prati isključivo mlakom vodom."

Zapravo je popuno logično kad o tome stvarno razmisliš. Pogotovo ako uzmeš u obzir da vruća voda može isušiti tvoju kožu i ukloniti joj prirodna ulja i masnoće - nešto što je manje od idealnog za ljude koji već imaju suhu kožu. Ili ako imaš prirodno masnu kožu, vjerojatno bi tvoja koža mogla stvoriti više ulja suporotstavljajući se, što bi pak moglo učiniti tvoju kožu još masnijom.

Sada ovo možeš smatrati službenim upozorenjem da promijeniš rutinu i umjesto toga opereš lice prije ili nakon tuširanja.

Na kraju ćeš na ovom jednostavnom savjetu biti zahvalna i ti i tvoja koža - obećavamo.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.