Znaš li kojim bi točno redoslijedom trebala nanositi makeup?

Stražnja strana bočice tekućeg pudera možda će ti dati neke smjernice kako ga nanijeti na najbolji način, no definitivno neće reći u kojem ga trenutku nanijeti u tvojoj makeup rutini

Znaš li kojim bi točno redoslijedom trebala nanositi makeup?

Sa svim novim makeup trendovima koji se stalno javljaju, teško je znati koji od njih će se zadržati, a koji će pasti u zaborav. Od konturiranja do , strobinga - iako ih neki makeup artisti uopće ne preferiraju - ovi trendovi pronašli su način da postanu dio makeup rutine brojnih zaljubljenica i šminku.

No, klasika je uvijek klasika i dobri savjeti uvijek su dobrodošli. Zato ćemo se mi ovog puta držati nekog klasičnog redoslijeda nanošenja makeupa kako bi ti šminka na licu što bolje izgledala, ali i što dulje potrajala.

A, kada je riječ o bilo kojoj rutini nanošenja šminke, sve počinje s čišćenjem, pripremom i njegom kože...

1. korak: Njega kože

Kako će makeup izgledati na licu i koliko će potrajati, iako ima veze i s kvalitetom proizvoda koje nanosite, no još više s time kako se brinete o svojoj koži i kako je pripremite za nanošenje makeupa.

Nakon što odradiš svoju rutinu čišćenja, tvoj prvi korak trebao bi biti korištenje tonera. "To će vratiti PH ravnotežu tvojoj koži - bez obzira na to je li ona suha, masna ili kombinirana. Nakon toga trebalo bi nanijeti hidratantnu ili osvjetljujući kremu za okoloočno područje i dobar balzam ili ulje za usne. Nakon toga na redu je dobra hidratantna krema: nemasna verzija ili samo hidratantni primer ako imaš masnu kožu, ili kremastija, bogatija hidratantna krema ako imaš suhu kožu.

2. korak: Primer

Korištenje primera je zapravo prilično opcionalno,no spomenut ćemo ga. On se nanosi nakon njege kože. Primer je barijera između šminke i kože i pomoći će držati kontrolu nad masnoćom ili suhoćom kože. Vrlo je važno da razumiješ svoj tip kože za ovaj korak. Suha koža upija šminku i stvara linije i pukotinice; masna koža pak uzrokuje da ti šminka izgleda sjajno, što je ok ako biraš takav look. No ima primera koji pomažu s obje opcije.

3. korak: Oči i obrve

Ok, ovo nije čvrsto pravilo i više je stvar osobne preferencije i umješnosti u nanošenju makeupa, ali ima smisla zašto bi šminkanje obiju i obrva trebalo doći na red prije nanošenja pudera za lice.

To je zato što tada lako možete očistiti sjenilo koje je možda palo ispod očiju, bez brisanja korektora ili tekućeg pudera, pogotovo ako radite nešto intenzivniji makeup s tamnijim sjenilima.

Iako ova metoda pomaže u brisanju mrlja od sjenila ili maskare, makeup na oči možeš nanijeti i nakon nanošenja podloge - pa onda to postaje 5. korak.

4. korak: Puder i korektor

Makeup artisti ne slažu se uvijek oko toga treba li najprije nanijeti tekući puder ili korektor, no većina će ipak najprije nanijeti podlogu. Bilo da se radi o BB kremi, tekućoj, mousse ili nekoj drugoj varijanti pudera - odaberi ono što ti preferiraš.
Nakon toga možeš nanijeti korektor, ako je to uopće potrebno, na područje ispod očiju, na nepravilnosti ili crvenilo na koži te na područja koja želiš istaknuti poput čela i brade. Najbolja opcija je tekući korektor jer ćeš ga najlakše blendati i najprirodnije izgleda.

5. korak: bronzer / rumenilo / highlighter

Nakon što si izjednačila ton kože puderom po želji daj malo živosti i boje svom licu: nanesi konture bronzerom (od gornjeg vrha uha do sredine obraza - ispod jagodične kosti te malo na vrhove i rubove čela) na obraze nanesi rumenilo, a na visoke točke lica highlighter (na vrh jagodica, vrh brade, iznad obrva).

6. korak: Usne

Na kraju naglasi usne sjajilom ili ružem. Ako nanosiš ruž usne prvo uokviri i popuni olovkom za usne, pa nakon tog nanesi i ruž. Biraj onu boju koja najviše odgovara ostatku makeupa, Osim toga ruž ćeš najlakše i ponovo nanositi u toku dana kako se potroši.
Ruž zapravo možeš i nanijeti prije šminkanja očiju no to se obično radi samo onda kada su usne glavni fokus makeupa na licu pa se prema ružu prilagođava makeup očiju.

7. korak: Translucentni puder u kamenu ili prahu i sprej za fiksiranje šminke

Možeš koristiti oboje ili samo jedno od njih, no oba su proizvoda osmišljena kako bi pomogli da ti šminka duže traje i dobro izgleda i kroz cijeli dan. Zašto puder u kamenu ili prahu kao posljednji korak, a ne nakon nanošenja podloge? Dobri je ostaviti da se tekuća podloga malo osuši na licu prije nego što puderom sve "spojite". Ako je dan posebno pun vlage ili znaš da ti makeup mora dugo potrajati lice pošpricaj i sprejom za fiksiranje šminke.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.