Znaš li da možeš imati značajno dulje i gušće trepavice potpuno prirodno? Ovo će ti pomoći!

Prirodna ulja i vitamini mogu imati čudesan efekt na tvoje trepavice

Znaš li da možeš imati značajno dulje i gušće trepavice potpuno prirodno? Ovo će ti pomoći!

Kako sve više saznajemo o kemikalijama i koliko su štetne za naše zdravlje, tako se sve više okrećemo prirodnim sastojcima i pripravcima koji su danas veoma popularni u domeni ljepote i brige za ljepotu cijelog tijela. Njihov cilj je u potpunosti ukloniti kemikalije iz proizvoda kojima se tretiraju koža, kosa i nokti, pa tako i trepavice. Trepavice su okvir naših očiju, naglašavaju pogled i čine nas ljepšima, a ako želiš takve trepavice bez ugradnji ili lijepljenja umjetnih, isprobaj sljedeće savjete:

Ricinusovo ulje

Kada je u pitanju obnavljanje trepavica prvo na popisu je ricinusovo ulje. Njegovo čudotvorno djelovanje poznato je još od davnih antičkih vremena. Naime, stari Grci su ga koristili kao mast za tijelo za ljepšu kožu i za rast kose, a koristili su ga za ljepotu kose i kože i u doba starog Egipta. Nadimak mu je i Kristov dlan, a to možda i najbolje opisuje djelotvornost njegovih sastojaka. S visokim udjelom vitamina E i ricinoleične kiseline, ricinusovo ulje dubinski njeguje kožu, kosu, nokte, te djeluje antibakterijski.

Nanesi ga na trepavice (nakon što si uklonila šminku) čistom četkicom za maskaru ili kistićem u tankom sloju uz liniju trepavica . Čini to jednom na dan i nakon nekoliko tjedana, sigurno ćeš biti i više nego zadovoljna rezultatima, jer ulje stimulira rast i gustoću.

Maslinovo ulje

Sličan efekt kao ricinusovo ulje ima i maslinovo koje se može naći u gotovo svakom domaćinstvu. Više nije nikakva da maslinovo ulje ima čudesan efekt na rast kose i njeno obnavljanje, a isti efekt minerali i vitamini iz ulja imaju i na trepavice. Vatinim štapićem nanesi maslinovo ulje na korijen trepavica i po njima, ostavi da djeluje najmanje 5 minuta i onda isperi mlakom vodom. Čini ovo četiri tjedna i rezultati su zagarantirani, a tebi će, osim što ćeš ojačati stare, početi rasti nove i jače trepavice.

Vitamini

Manjak određenih vitamina u našem tijelu odrazit će se na kvalitetu trepavica. Regularno uzimanje nutrijenata kao što su vitamini B (osobito biotina) i D veoma su važni za ljepotu trepavica i njihovu otpornost na štetne utjecaje kao što su nepravilno čišćenje, korištenje maskare ili uvijača za trepavice. Folikuli trepavica trebaju specijalan tretman iznutra kada ih izlažemo ovim vanjskim utjecajima, tim više što trepavice teže i sporije rastu od ostatka “dlaka i vlasi” koje imamo na tijelu.

Ulje vitamina E

Ubrzavanje rasta i jačanje trepavica može se postići i vanjskom uporabom nutrijenata ulja vitamina E. Vitamin E je jedan od najboljih “lijekova” protiv opadanja i jačanja trepavica te obnavljanja njihove prirodne ljepote. Vitamin E kupite u ljekarni ili dućanima koji prodaju kozmetiku, a nanesi ga jednako kao i prije spomenute proizvode.