Znamo kako možeš osušiti kosu na zraku, a da izgleda kao da si bila kod frizera

Za sušenje ti više nije potrebno sušilo za kosu - sada ju možeš osušiti na zraku, a frizura će ti izgledati bolje no ikad

Znamo kako možeš osušiti kosu na zraku, a da izgleda kao da si bila kod frizera

Sušenje kose na zraku ne može se činiti jednostavnijim, no zapravo je puno kompliciranije od sušenja kose fenom, i to zato što ti je potrebno pregršt proizvoda i tehnika kako bi ju na pravilan način osušila. 

Bilo da imaš ravnu, valovitu ili kovrčavu kosu, svaki tip kose zahtijeva drugačiju njegu, a jednako tako i drugačiji postupak sušenja na zraku, a jednom kad naučiš pravila, svaki put kada opereš kosu imat ćeš savršenu frizuru.

Image

Maslinovo ulje kao savršen izbor za sjajnu kosu i zdravo vlasište


Učenje kako pravilno osušiti kosu nije nemoguć zadatak, sve dok odvojiš malo vremena i slijediš pravu jednadžbu za svoj tip i teksturu kose. Kako bismo ti pomogle u tome, izdvojile smo nekoliko savjeta kako osušiti kosu na zraku, i to prema tipu kose - za ravnu, valovitu i kovrčavu. 

1. Kako sušiti valovitu kosu

Prirodno valovita kosa trebala bi biti jedna od najlakših tekstura za sušenje na zraku, ali zbog činjenice da nisu svi valovi jednaki, postupak definitivno zahtijeva malo truda. 
Korak 1: Što je više vlage u kosi, tvoji će prirodni valovi biti definiraniji, zato koristi lagani hidratantni šampon i regenerator bogat sastojcima poput hijaluronske kiseline ili aloe vere.

Korak 2: Otpetljaj kosu češljem sa širokim zupcima, umotaj je u ručnik na pet minuta, zatim ga protresi i ostavi da se osuši na zraku još 15 minuta. Kad je još vlažna, nanesi malo spreja za volumen.

Korak 3: Nakon što se valovi potpuno osuše, utrljaj malo kreme za oblikovanje između prstiju, a zatim počni uvijati valove u nekoliko dijelova od kojih je svaki širok otprilike pet centimetara, što će tvojim valovima dati dodatnu definiciju i sjaj


Image

(Foto: Unsplash)

2. Kako sušiti kovrčavu kosu


Korak 1: Nakon pranja kose šamponom bez sulfata i hidratantnim regeneratorom, okreni glavu i nježno istrljaj višak vode ručnikom od mikrofibre.

Korak 2: Glavu okreni prema gore i kosu podijeli na četiri dijela. Zatim utrljaj lagani gel između dlanova i lagano klizi rukama po svakom dijelu kose i s unutarnje i s vanjske strane.

Korak 3: Kada se kovrče u potpunosti osuše, na kosu nanesi lagano ulje koje će ih definirati i razbiti gelasti premaz. 

Ako tvoje kovrče izgledaju pomalo lepršavo i nedefinirano kada kosu sušiš na zraku, moraš obratiti pažnju na proizvode koje koristiš i dati prednost onima koji će tvojim kovrčama dati oblik i teksturu.

Image

(Foto: Unsplash)

3. Kako sušiti ravnu kosu


Korak 1: Prvo ćeš morati promijeniti svoju rutinu pranja kose - započni s regeneratorom, a zatim nanesi super nježni šampon. To će ti pomoći da s kose ukloniš težinu od regeneratora bez da tvoja kosa izgubi vlagu.

Korak 2: Kosu osuši ručnikom - nemoj se bojati dobro ju protrljati, a zatim na ruku nanesi malo pjene za kovrčanje kose i lagano ju utisni u svoju kosu, stvarajući valove. Pusti da se osuši do kraja.

Korak 3: Prstima prođi kroz svoju kosu i nanesi malo gela kako bi svoje valove malo namočila. Završi tako da svoju kosu nekoliko puta zabaciš naprijed i natrag kako bi valovi izgledali što prirodnije.

Znaš za one meke i lagane valove koje uvijek vidiš na svom Instagram feedu? Za njih ti više ne trebaju ni pegla ni sušilo za kosu - samo slijedi ove trikove i kosu osuši na zraku.

Image

(Foto: Unsplash)