Savršeni rezovi

Ženstvene i moderne frizure za žene iznad 50 godina

Hormonalne promjene utječu na kosu pa ona postaje tanka, slaba, lomljiva i sijeda i traži drugačiji pristup, no dosad. Bitno je dobro je ošišati

profimedia-0663100688.jpg
Foto: Profimedia.hr

Mnogo divnih stvari dolazi s godinama -mudrost, samopouzdanje, neraskidiva prijateljstva, obitelj, jasnoća misli, uvidi u to što je zaista bitno, a s čime se ne treba zamarati, unutarnji mir kojemu cijeli život težiš, sada je na dohvat ruke, samo da ti je još jednu sitnicu srediti. Naime, zadovoljna si svojom glavom (upravo zbog svega navedenog), no ono na njoj ima moć izbaciti te iz takta ranom zorom, a dobro znaš koliko je bitno lijepo započeti dan.

Image
Vidimo se u salonu

Novi, stari trendovi: Frizure za 2022. koje će biti 'in'

Naime, hormonalne promjene utječu na kosu pa ona postaje tanka, slaba, lomljiva i sijeda (ako dosad nije, sretnica si). Suha je, neposlušna, izgubile su se one zanosne kovrče i volumen pa sada više podsjeća na metlu. No, ne smiješ je počupati od bijesa, jer joj je korijen toliko slab da ćeš osati bez nje, ne budeš li nježna. U svakom slučaju, zbog kose redovito doživljavaš muke pred ogledalom.

Kako bi doskočila ovom problemu i konačno pronašla taj unutarnji mir, bitno je izabrati pravu frizuru. U nastavku ti donosimo nekoliko modernih i cool frizura za žene iznad 50 koje će ukrotiti tvoju kosu i vratiti joj mladolik izgled.

Do ramena

Ovo je izvrsna dužina za šiške koje ćeš češljati na stranu ili popularne "zavjesa" šiške, osobit ako ti se kosa prorijedila. Ova frizura daje joj volumen. Osim toga, dobar je izbor za sijedu kosu jer će joj slojevi dati živost.

Pixie shag

Dulje od klasične pixie frizure, a kraće od boba - kompromis koji je savršen za žene iznad 50 godina, kada govorimo o frizuri. Pixie shag puna je prozračnih slojeva i pramenova koji kosi daju volmen, a dodatni je plus što se jednostavno održava. Bitno je samo redovito odlaziti frizeru kako bi održavala dužinu. U dva mjeseca jednom.

Skroz kratka frizura

Voliš li kratke frizurice, ova je savršena za tebe, osobito ako ti je kosa prorijeđena i sijeda. Kratka frizura će ukrotiti sijede, dati joj živost i prikriti vizualno činjenicu da je prorijeđena i tanka, osobito ako sprijeda pustiš malo dulje pramenove, kao na fotografiji.

Bob

Svevremenska frizura koja odgovara svakom obliku lica i tipu kose upravo je bob. Baš zbog toga i postoje brojne vrste ove frizure - dugi bob, kratki, asimetrični, A-line bob te mnogi drugi. Koji god da izabereš, nećeš pogriješiti. Za dodatni volumen, kosu suši tako da glavu spustiš pa kreni sušilom od zatiljka prema čelu. "Pali" i trik s promjenom razdjeljka. Napravi ga na jednoj strani pa ga prebaci na drugu.

Sijeda duga kosa

Jesi li dovoljno hrabra za ovu frizuru? Pusti da ti izraste tvoja prirodna kosa, a pritom je njeguj kvalitetnim sredstva koja su namijenjena upravo za sijedu kosu. Naravnno, ovakva frizura izgledat će dobro ukoliko imaš jaku i gustu kosu, ukoliko je tanka i rijetka, bolje će joj pristajati kraće frizure.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.