Želiš jake i duge nokte? Znamo i kako doći do njih

Nokti i ruke puno utječu na prvi dojam o osobi. Ne kažemo da trebaš imati 'kandže', već uredne i njegovane nokte

Želiš jake i duge nokte? Znamo i kako doći do njih

Nokti su danas u fokusu više, no ikada prije zahvaljujući tehnologiji. Mobitele bi, bez pretjerivanja mogli nazvati novim vitalnim organom. Njegov touch screen gotovo pa je srastao s tvojim jagodicama. Razmisli samo koliko ga puta dnevno one dotaknu. Zbog toga kažemo da su nokti izloženi javnosti, više no ikada do sad pa ako si ih zaboravila urediti ili nisi stigla, ne možeš ih kao nekada skriti u džepove. Uz to, nemaš ni opravdanje što izgledaju loše - vjerojatno niti kopaš, niti oreš, a posuđe ti pere perilica. 

Image

TikTok pokreće trendove i u svijetu ljepote: Isprobaj jednu od pet manikura koje su nas oduševileshimmer fallback


(FOTO: Pexels)

Nisi pobornica geliranja i umjetnih noktiju, a želja su ti dugi i jaki prirodni nokti, ali listaju se čim počnu rasti? Nisi jedina. Puno je žena s istim problemom, a dobra je vijest da postoji rješenje. Stanje svojih noktiju možeš poboljšati, pristupiš li problemu s više strana. Pripazi na prehranu, nutrijente i higijenu te uloži u kvalitetan lak za nokte. 

Svakodnevno kožicu oko noktiju maži uljem

Ulje za kožicu oko noktiju trebala bi nanositi na dnevnoj bazi bez obzira puštaš li nokte da rastu ili ih držiš kratkima. Osobito u zimskim mjesecima. Kožica oko noktiju zna pucati, pritom nastaju bolne zanoktice koje mogu dovesti do infekcija.

shimmer fallback


(FOTO: Profimedia.hr) 

Pojačaj unos kolagena ili biotina u organizam

Obrati pažnju na svoju prehranu. Nokti su izgrađeni od proteina, među kojima je jedan od važnijih keratin te trebaju puno hranjivih tvari kako bi bili zdravi i jaki. Tu je i kolagen. Ako imaš deficit kolagena i biotina, nokti će se ljuštiti i lomiti, kosa će biti također lomljiva, suha i slaba, a i koža. Poradi na kvaliteti prehrane, a ako je potrebno uzimaju biotin i kolagen u obliku suplementacije.

shimmer fallback


(FOTO: Pexels)

Kožicu na noktima guraj prema natrag

Kao što smo spomenuli, briga o kožici noktiju ključna je za njihovo zdravlje. Osim svakodnevnog mazanja uljem, treba ju redovito gurati prema korijenu nokta kako ne bi previše narasla i puknula te povećala rizik od infekcija  Ne moraš to činiti svaki dan, dovoljno je jednom tjedno nakon tuširanja, kada je koža meka. Ili pak odvoji desetak minuta u tjednu za njegu noktiju. Namoči ih i uredi kožicu. 

shimmer fallback


(FOTO: Profimedia.hr)

Koristi kvalitetan odstranjivač laka za nokte

Nemoj kupovati najjeftiniji aceton, već izdvoji koju kunu više i kupi odstranjivač na uljnoj bazi, obogaćen hranjivim tvarima koji ti neće dodatno isušiti nokte.

shimmer fallback


(FOTO: Pexels) 

Investiraj u lak za nokte

Bilo da koristiš proziran lak za nokte ili onaj u boji, biraj lakove kvalitetnijeg sastava koji jačaju nokte i potiču njihov rast, a ne sadrže štetne kemikalije.

shimmer fallback


(FOTO: Pexels)

Koristi preparat za jačanje noktiju

Serumi za nokte obogaćeni su vitaminom E, a neki sadrže maslinovo ulje i/ili čajevac (prirodni antibiotik). Pomoći će ti u njezi  kožicu oko noktiju, ali i jačanju samog nokta. Iako izgeda kao sitnica, nakon nekog vremena primijetit ćeš da su ti nokti jači i ljepši.  

shimmer fallback


(FOTO: Pexels)

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.