Snjeguljica look

'Zbog jedne divne crne žene': Frizure za fatalne crnke

Kombinacija zdrave crne kose i besprijekornog tena je bezvremenska, a mi ti donosimo par ideja i razloga zašto je pravo vrijeme da postaneš crnka

Kylie Jenner
Foto: www.profimedia.hr

Pisali smo o plavušama, brinetama i crvenokosim ženama, a sad je došao red i na crnke. Crna kosa povijesno gledano dugo je vremena bila povezivana s vješticama i smatrana je "nepodobnom". U povijesti Europe estetski su bile preferirane svijetle, zlaćane boje kose kod žena, no srećom u 20. stoljeću se mnogo toga promijenilo, pa i stav prema crnoj, posve tamnoj kosi. Danas mnoge žene govore za svoju kosu da je „tamna kao noć“ i time se iznimno ponose.

Izgled Snjeguljice ima posebnu karizmu - tamna kosa istovremeno je seksi i zavodljiva, savršeno odražava sjaj vlasi, a uz to dodaje i dašak misterioznosti svakoj dami koja se odluči za ovakav look. I dok neki i dalje misle da se plavuše najbolje zabavljaju, mi bismo rekle da su danas crnke te koje su prave buntovnice ženskog spola.

Image
Bezvremenska oxford košulja

Ova košulja bit će najveći trend 2021. - i vjerojatno je već imaš u ormaru

Crna, kao ugljen tamna kosa elegantan je izbor koji odaje senzualnu stranu svake žene, pa nije ni čudo da se na Instagramu mogu pronaći brojne frizure kojima je glavna karakteristika to da su crne. Od klasičnih bobova, dugih valova pa sve do prošarane igre crnih i svijetlih pramenova - jedino što je bitno je to da crna kosa igra glavnu ulogu u ovim lookovima.

U našoj galeriji pronađi najbolje frizure za crnu boju kose, ali i inspiraciju za bojenje u crno i uvjeri se koliko ovakav izgled može biti efektan.

Dugi sjajni crni valovi

Romantični dugi valovi u kombinaciji s crnim, posve tamnim tonovima kose posebno će istaknuti sjaj vlasi, pa će takva njegovana kosa izgledati jako zdravo i lepršavo. Za stiliziranje ovakve frizure ne treba ti ništa posebno - samo vikleri ili figaro te što tamnija nijansa crne boje za kosu. Dobra je stoga vijest da je ovakav izgled lako postići i u vlastitoj kupaonici.

Crni bob

Bob je bezvremenska frizura koja sjajno pristaje svim oblicima lica i debljinama kose, a posebno će ga lijepo istaknuti crna nijansa. Ovo je pravi odabir za sve dame koje žele istinski oživjeti izgled Snjeguljice.

Dugački crni lob

Lob je već godinama među najtraženijim frizurama na svijetu, a posebno je popularan u valovitoj formi. I dok ga mnoge žene nose uz bakrene ili medene pramenove, nama se jako sviđa i ideja crnog loba koji savršeno okviruje lice te mu istovremeno daje na nježnosti, ali i misterioznosti.

Crna pixie frizura

Kratka pixie frizura uvijek izgleda jako cool, a posebnu dozu buntovništva dodat ćeš joj obojiš li je u ugljeno crnu nijansu. Ovakv look jako je kulerski, ali lijepo otkriva vrat i naglašava nježnost ženskog lica, pa može izgledati i vrlo seksi.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.