Neodoljivi mirisi

#zaraperfume pokret: Dupe verzije skupih i popularnih parfema

Zara ima nekoliko parfema koji neodoljivo podsjećaju na skuplje klasike poput Chanela i Yves Saint Laurenta, a mi smo izdvojile neke za koje ne moraš izdvojiti bogatstvo

zaraparfemi.jpg
Foto: Unsplash
Play logo

Zara ima fantastičnu kolekciju vlastitih parfema koji odlično mirišu, a mnogi su primijetili da ih neki od tih parfema neodoljivo podsjećaju na skupe dizajnerske verzije poput onih od Diora, Chanela i Yves Saint Laurenta. Brojni TikTokeri su otkrili da kolekcija mirisa brenda mirisom podsjeća na najtraženije dizajnerske parfeme - i to za samo djelić njihove cijene - a hashtag #zaraperfumes na ovoj je društvenoj mreži već skupio preko 500.000 pregleda.

Play logo
Image
Parfema nikad dovoljno

Ženski parfemi do 200 kuna koje možemo nositi cijele godine

To su takozvane "dupe" verzije parfema, koje su zapravo kopije ili vrlo slične nekom od dizajnerskih parfema. Ponekad će robna marka to učiniti vrlo namjerno. Međutim, ponekad je to više slučajnost jer se koriste neke iste bilješke.

Parfemi koje možemo pronaći u dućanima poput Zare i obično su mnogo, mnogo jeftiniji od njihovih dizajnerskih kolega. Ovo je sjajno ako imaš ograničen budžet i tražiš jeftinu verziju svog omiljenog mirisa. Također je savršen ako svoj high street parfem želiš koristiti za svakodnevicu, a dizajnersku verziju zadržati za posebne prigode.

Zara Waterlily Tea Dress i Byredo Gypsy Water

shimmer fallback

Tiktokeri kažu kako kad ne mogu kupiti kultni miris Gypsy Water by Byredo posežu za Zarinim parfemom Waterlily Tea Dress. Napravljen s notama Vert De Bergamota, metvice i mošusa, miris Zare je znatno pristupačniji - za 90 mililitara morat ćeš izdvojiti 199 kuna, dok ćeš za Gypsy Water za 50 mililitara morati izdvojiti 1,024 kune.

Play logo

Zara Gardenia i YSL Black Opium

shimmer fallback

Opojni jantarni cvjetni miris savršen za jesen, miris Zarine Gardenije često se uspoređuje s parfemom Black Opium Yves Saint Laurenta zbog nota bijelog cvijeća, vanilije i jasmina. I dok ćeš za Zarinu verziju morati izdvojiti 99 kuna za 100 mililitara, originalni Black Opium od 90 mililitara morat ćeš platiti 659 kuna.

Zara Applejuice i Chanel Chance Eau Tendre

shimmer fallback

Prema mišljenju "stručnjaka" s TikToka, Zarin parfem Applejuice navodno je odlična kopija parfema Chanel Chance Eau Tendre, zahvaljujući njihovim zajedničkim notama grejpa i jasmina od cedra. Svega 100 mililitara Chanela koštat će te 1,527 kuna, a za Zarinu verziju morat ćeš izdvojiti 99 kuna za 200 mililitara.

Zara Red Vanilla i Lancôme La Vie Est Belle

shimmer fallback

Još jedan voćni cvjetni miris, Zarina Red Vanilla i Lancômeov La Vie Est Belle kao da hodaju ruku pod ruku što se tiče nota. Prvi uključuje iris i vaniliju, dok se drugi može pohvaliti paletom mirisa uključujući iris i pačuli. Za Zarinu verziju morat ćeš izdvojiti 89 kuna za 100 mililitara, a ista količina Lancôme parfema nešto je skuplja, 675 kuna.

Play logo

Zara Black Amber i Dolce&Gabbana The One

shimmer fallback

Zarina toaletna voda Black Amber orijentalnog mirisa s notama mandarine, marakuje, vanilije i mošusa podsjeća na cvjetno-orijentalni miris parfema Dolce & Gabbana The One. Oba parfema imaju toplu, opojnu i ugodnu mirisnu kombinaciju, no dok ćeš za 100 mililitara Zarinog parfema morati izdvojiti 89 kuna, Dolce&Gabbana od 75 mililitara morat ćeš platiti 716 kuna.

Zara Femme i Dior Hypnotic Poison

shimmer fallback

Još jedna Zarina toaletna voda, Femme, može se pohvaliti orijentalnim mirisom s notama božura, vanilije i mošusa i neodoljivo podsjeća na Dior Hypnotic Poison, bogat ekstremno prirodnim mirisnim tonovima. Za Diorovu verziju morat ćeš izdvojiti 982 kune za 100 mililitara, a ista količina Zarinog parfema koštat će te 89 kuna.

Play logo
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.