2021. je godina kratke kose

Zaboravi na duge uvojke, vrijeme je za kratke funky frizure

Kratke frizure zbog kojih ćeš odmah posegnuti za škarama

frizure.jpg
Foto: Instagram

Tijekom pandemije mnoge od nas pustile su kosu da se malo odmori od konstantnog bojenja, feniranja, peglanja, a mnoge su zaboravile i na šišanje. No kako nam je kraj karantene sve bliže, vrijeme je da se pozabavimo frizurom.

Image
Vrijeme je za promjenu

Frizure koje će te pomladiti i 'izbrisati' godine s lica

Jednom kada ponovno budemo mogle uživati u nešto normalnijem svakodnevnom životu moći ćemo se i posvetiti svojoj kosi. Vrijeme je da dugu kosu skratiš i budeš dio najvećeg trenda u 2021. - kratkim frizurama. Bilo da je tvoja kosa ravna ili kovrčava, postoji kratka frizura koja će ti savršeno pristajati.

Već su se sada izdvojili trendovi u svijetu frizura koji će se nositi tijekom naredne godine, a mi smo ih sve istražile. Među njima je i nekoliko odvažnijih koje su savršene sada kada nas je korona naučila da trebamo živjeti svaki dan kao da je posljednji jer nikada ne znamo što nas čeka sutra.

Zato u #YOLO stilu zakaži termin kod omiljene frizerke, reci joj da pripremi škare, a sve što ti trebaš pripremiti je neka od fotografija u nastavku.

Vrlo kratki bob

Dok je prijašnjih godina dugi bob ili lob bio hit koji je pristajao svima, sada je na scenu došao njegov nasljednik. Radi se o ekstra kratkom bobu koji će biti dovoljno dug da dodiruje rub brade, ali ne i da je prelazi.

Cijela paleta šiški

Duge, kratke, baby, curtain, u stranu… koje god šiške da odabereš ove godine nećeš pogriješiti. Na jednu stvar samo pripazi - koliko god da je primamljivo, šiške si nikako nemoj šišati sama jer bi mogla izgledati više kao lik iz filma Glup i gluplji nego kao Beth iz Daminog gambita.

Ekstra kratko za najodvažnije

Nikada nisi isprobala kako ti stoji vrlo kratka kosa? Sada je pravo vrijeme. Najgora stvar kod ovako kratkih frizura je period kada ona izrasta, a više se niti za to ne moraš brinuti jer će kosa dok raste izgledati kao idući najpopularniji trend.

Fudbalerka

Istina je, fudbalerka će u 2021. biti još popularnija nego u 2020. Mnoge zvijezde nisu joj mogle odoljeti, a zaštitno lice moderne fudbalerke je svakako osebujna Miley Cyrus.

Retro vibra

Retro stil je iz godine u godinu sve popularniji, ali i za inspiraciju stalno idemo sve dalje u prošlost. Dok nam 80-te i 90-te polako padaju u zaborav, vračaju nam se trendovi iz 70-ih i 60-ih, a s njima i ovakve retro frizure.

Ukrasi za kosu

Ako već imaš kratki bob ili sličnu kratku frizuru, upotpuniti ju možeš velikim ukrasima poput šnalice i kopče za kosu. Što je 'glasnija' šnalica ili kopča, to će biti više trendi.

Zalizani chic

Za posebne prigode potrebna ti je i posebna frizura. Zalizani look godinama je pao u zaborav, ali se sada vratio na velika vrata. On nije rezerviran samo za žene s dugom kosom. Kratki bob ili pixie frizura odlično će izgledati zalizano, a još ako upotrijebiš proizvode koji će ti dati mokri look dobila si recept za najtrendi frizuru godine.

Prirodne teksture

Imaš vrlo kovrčavu kosu, no često je ravnaš peglom? Zaboravi na peglu i pusti svoje kovrče da skakuću slobodno. Prirodne teksture posebno će se slaviti ove godine, pogotovo jer nam je kosa svima zdravija nakon mjeseci mirovanja.

Igraj se s bojom

Ako ti nova dužina kose nije dovoljan izazov, zaigraj se i bojama. Dva plava pramena poput ovih na fotografiji popularizirao je TikTok, a odlično će izgledati i ostale kombinacije boja, poput ružičaste ili tirkizne.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.