Za blistaviju kožu u vodu ubaci ovo voće i povrće

Aromatizirana voda osvježit će te u ovo ljetno vrijeme, ali i pomoći za zaštitiš kožu i da bude blistavija

Za blistaviju kožu u vodu ubaci ovo voće i povrće

Pij puno, puno vode za hidrataciju. Ovo je jedan od najstarijih beauty trikova i vrlo jednostavan, a velike zvijezde priznaju da ga svakodnevno koriste kako bi im koža što dulje zadržala sjaj. Da, svi znamo da će konzumiranje vode jača naše zdravlje i kožu, ali mnogima je teško držati se preporučene količine od dvije litre dnevno. Mi imamo rješenje. Aromatizirana voda. 

Image

Napravi sama: Maske za lice od zelenog čaja koje će tvoju kožu učiniti blistavom u samo nekoliko minuta


Aromatizirana voda trenutno je veliki hit na društvenim mrežama. Osim što je ljeto pa tražimo osvježenje, zaljubljenici u aromatiziranu vodu hvale je zbog blagodati za kožu. Tako se u vodu može dodati različito voće poput borovnica ili kivija. Ako želiš više učiniti za svoju kožu, a da nije komplicirano onda je ovo odlično za tebe. U nastavku pročitaj koje voće i povrće najbolje štiti našu kožu:

Borovnice za blistavu kožu

Tamni pigment u borovnicama rezultat je visokog udjela karotenoida koji može aktivirati vitamin A u tijelu. Vitamin A potiče obnovu stanica kože što joj daje mekši i blistaviji izgled.

Image


(Foto: Pixabay)

Krastavac za akne

Nema ništa bolje za opuštanje i oporavak kože od stavljanja svježeg krastavca na oči. Pogotovo ako želiš maknuti umor s očiju nakon loše prospavane noći, ali njegovo djelovanje se može pojačati ako piješ vodu s krastavcima. Ovo povrće je bogato vitaminom E koji pomaže u borbi protiv slobodnih radikala koji mogu uzrokovati akne.

Image


(Foto: Pixabay)

Jabuke za zaštitu od sunca

Jedna jabuka dnevno čuva kožu od sunca! Visoka razina vitamina C u jabukama potiče kožu da proizvodi melanin, pigment koji je odgovoran za boju u našoj koži. To će pomoći u zaštiti kože od UV zračenja.

Image


(Foto: Pixabay)

Maline protiv bora

Slatke su, sočne i prepune esencijalnih masnih kiselina. Zapravo, šalica malina osigurava 155 mg omega-3 masnih kiselina koje mogu smanjiti bore nagomilavanjem masnih stanica u koži.

Image


(Foto: Pixabay)

Limun i naranče kao zaštita od UV zračenja

Ovi agrumi sadrže puno vitamina C koji pomaže u zacjeljivanju suhe, ispucale i oštećene kože od sunca, kao i  pojačavanju proizvodnje kolagena koji pomaže u održavanju elastičnosti i tonusa.

Image


(Foto: Pixabay)

Kivi za sve

Kivi je ukusno voće, ali i vrlo svestrano. Sadrži puno antioksidansa, uključujući vitamin C i E, a sadrži i cink koji pomaže u očuvanju zdrave kose, noktiju, zuba i kože.

Image


(Foto: Pixabay)