Watercolor tetovaže - novi trend u ukrašavanju tijela

Tko kaže da tetovaže ne mogu biti umjerene i elegantne?

Watercolor tetovaže - novi trend u ukrašavanju tijela

Trendovi su opće sklonosti društva prema određenoj pojavi, a sve mi smo bile uvučene u barem 1 trend do sada (khm, duck face selfie). Neki besmisleni trendovi odjednom zažive, bez posebnog razloga i iako se zapravo nikom ne sviđaju, ljudi ih zbog nekog razloga održavaju živima. Crocsice, Harlem Shake ples, yolo tetovaže, muške torbice koje se nose oko struka, gledamo u vas. No, neki trendovi nam donese bolje alternative, više izbora i potiču otvoreno razmišljanje. 

Tetovaže su u povijesti često sa sobom nosile negativne konotacije, no u 21. stoljeću te konotacije su potpuno nestale, a tetoviranje je postalo jedan od glavnih oblika društveno prihvaćenog samoizražavanja. Fraze kao "Nosit ćeš to na sebi do kraja života?" su zastarjele, a tetovaže i način izrade postaju sve originalnije.

Najnoviji trend u svijetu tinte su watercolor tetovaže koje možeš vidjeti na gotovo svakoj drugoj objavi na Instagramu. Tradicionalne tetovaže tipično su karakterizirane debelim crnim linijama, čvrstim blokovima boje i jednostavnim sjenčanjem.  Nedavno se pojavio novi način tetoviranja - watercolor tetovaže - koji ima puno fluidnije oblike i živopisnije nijanse sjenčanja.

Akvarel ili watercolor tetovaže se rade na isti način, koristeći iste 'alate' kao i obične tetovaže, a jedine razlike su stilovi i tehnike sjenčanja i bojanja koji su uključeni u stvaranje tih tetovaža. Dok se tradicionalne tetovaže obično sastoje od mnogih područja punih boja koje su sve spojene zajedno u jednu veću sliku, watercolor tetovaže su stvorene s mnogo više postupnog bojanja.

Ovi suptilni prijelazi gdje je stapanje boja znatno manje izraženo pomaže u stvaranju željenog izgleda, koji je obično sličan karakteristikama klasičnog akvarela. Ako se ne bojiš igle i želiš na sebi nositi nešto potpuno originalno i elegantno, watercolor tetovaže mogle bi biti pravi odabir za tebe.


Image

Razgovarale smo s tattoo majstoricama: Evo što savjetuju u njezi kože i kad je najbolje vrijeme za tetovažu


Donosimo ti najljepše watcercolor tetovaže s Instagrama.

Možda će te zanimati

Image
LJUBAV JE PRED VRATIMA

SRETNA 2024.- Horoskopski znakovi koji će pronaći ljubav do kraja ove godine

Image
PROSINAC U KINO DVORANA

Beyoncé, Maria Callas, Orašar i filmski doček nove godine – čarolija ovog prosinca u Cinestaru!