Vrijeme je za promjenu: Pronašle smo najpoželjnije boje za kosu ove jeseni

Provjeri najveće jesenske trendove u boji kose, od duboke čokoladno smeđe i nijansi cimeta do bogatih medenih plavih i hladnijih tonova

Vrijeme je za promjenu: Pronašle smo najpoželjnije boje za kosu ove jeseni

Još uvijek ne možemo vjerovati, ali jesen nam se polako došuljala na vrata i vrijeme je za neke promjene, a to uključuje i potragu za najboljim jesenskim bojama za kosu

Image

Balayage je i dalje poželjan, pa smo pronašle tople jesenske nijanse


Promjenom godišnjeg doba, mijenjaju se temperature, ali i naše želje kad je u pitanju boja kose. Jednostavno rečeno, jesen je doba godine koje utjelovljuje tranziciju. 

Zendaya Hair Flip GIF from Zendaya GIFsJesensko lišće odgovara nekim od najljepših sezonskih trendova u boji kose, u rasponu od duboke čokoladno smeđe nijanse i nijansi cimeta do bogatih medenih plavih i hladnijih tonova. 

Pronašle smo nekoliko savjeta stručnjakinje i koloristice Caterine Alfieri te izdvojile 10 najljepših trendova u bojanju kose koji će te osvojiti ove jeseni.

Dašak crvene

Kad razmišljaš o svojoj sljedećoj boji kose, ne zaboravi razmotriti podtonove svoje kože, podsjeća nas Alfieri. "Svi podtonovi mogu izgledati sjajno s toplinom, jer upravo ta toplina nadopunjuje tvoj individualni podton. Ružičastija koža zapravo se omekšava ružičastim zlatnim tonovima, a ona sa žutim podtonom izgleda sjajno s prekrasnom bogatom nijansom ljubičasto-crvene boje."

Zlatno smeđa

Samo zato što temperature padaju, to ne znači da moramo zazirati od topline u boji kose, a ova zlatnosmeđa nijansa savršen je izbor za sve brinete željne promjene. Da bi ti boja ostala živahna tijekom cijele sezone, koloristica Alfieri objasnila je za portal Byrdie: "Njega kod kuće imperativ je postizanja i održavanja bilo koje željene boje kose, a s toliko proizvoda na tržištu sada je to lakše nego ikad."

'Zarasli' pramenovi

'Zarasli' pramenovi nikada nisu bili toliko u modi kao ove godine. Jedan od trendova koji nam je donijela karantena izgleda iznenađujuće , a koloristica kaže da ljudi traže "boju kose koja može izdržati ." Ovdje nas tamni korijeni niti malo ne smetaju.

Tamna čokolada

Bogata nijansa smeđe u boji tamne čokolade uvijek je hit u ovo doba godine. Ključ koji ovoj boji daje tu baršunastu dimenziju je uključivanje pramenova iste nijanse sa suptilnim varijacijama.

Boja cimeta

Postoji li boja za kosu iz koje više vrišti jesen kao iz boje cimeta? Razmišljaš li o ovakvoj promjeni, jesen je idealno vrijeme za bakrene tonove u nijansama cimeta.

Plave nijanse koje podsjećaju na maslac

Ako imaš svjetliju kosu i odlučna si održati taktičnost svoje plavuše, pokušaj ove sezone dodati malo topline svojoj boji. "Dodavanjem više zlatnih tonova vašim će se pramenovima dodati bogat izgled, gotovo masličasto plavi", kaže Alfieri, koji nas podsjeća da razmotrimo boje koje će rezultirati nježnijim izrastom, bez obzira na visok kontrast.

Pastelno ružičasta

Kaia Gerber među brojnim je zvijezdama koje ponosno nose postkarantensku frizuru s izrastom, a iako postoji bezbroj opcija boja koje izgledaju dobro u ovakvom izdanju, ružičasta je bez sumnje najpopularnija. "Lijepo je vidjeti da žene postaju sve pustolovnije i kreativnije te se poigravaju hrabrim bojama", objašnjava koloristica koja dodaje da je ovakva nijansa najbolja ako već imaš svijetlu ili posvijetljenu kosu

Cimet i tamna čokolada

Trik u postizanju ove savršene jesenske boje kontrast je stvoren između tople kestenjaste nijanse i tamne brinete. Slojevi su super suptilni i izgledaju nevjerojatno na svakoj dužini i teksturi kose.

Šampanjac u kosi

Dosadila ti je plava kosa, ali nisi baš spremna zaroniti potpuno u ružičasto? Blijeda boja šampanjca nalazi se točno u sredini i ima neku bajkovitu vibru. Istovremeno je topla i hladna boja, stoga izgleda dobro na bilo kojem tonu kože, čak i bez ljetne preplanulosti.

Bronde pramenovi

Ako želiš 'zamaskirati' mrski tamni izrast, ovo je idealna boja za tebe. Popularni bronde pramenovi rade se s više nijansi plavih i smeđih boja, a glavna boja bira se prema boji tvoje kose. Ni plavuša ni brineta, savršeno za sve neodlučne dame.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.