Vrijeme je za promjenu! Ovo će biti najpopularnije frizure ovog proljeća

Ovo su najtrendi frizure za sve duljine i tipove kose

Vrijeme je za promjenu! Ovo će biti najpopularnije frizure ovog proljeća

Dosadila ti je tvoja dosadašnja frizura i spremna si za nešto potpuno novo? U potpunosti te razumijem i ja ozbiljno razmišljam o nekoj promjeni. Nova frizura donosi novu svježinu i novu perspektivu (ne mijenjaju žene frizure često nakon prekida bez razloga). A kod odabira novog friza uvijek je dobro voditi se nekakvim generalnim trendovima.

Tako smo u prošloj godini po pitanju kose voljeli dramu - pa su "it" frizure bile ili veoma duge i bujne ili potpuno suprotno - kratke i teksturirane. Ova godina nije baš toliko podijeljena velikim različitostima i sve je nekako umjerenije, no neki trendovi ipak su isplivali kao popularniji od ostalih. Evo onih najpopularnijih:

Ravni bob do brade


Ako nisi baš bila uvjerena da bi trebala odrezati kosu u najpopularniju frizuru u posljednjih nekoliko godina - onda je možda baš 2019. pravo vrijeme za to! Ovogodišnja verzija boba je ravna i doseže do čeljusti ili tik ispod nje, a kada se kosa stavi iza uha, dobit ćete efekt A-linije. Ovo je također odlična frizura ako želiš da ti kosa djeluje punije i gušće jer ova je frizura idealna za to (ne nosi je uzalud već desetljećima slavna Anna Wintour).

Novi shag


Ova slojevito šišana frizura protanjenih vrhova koji završavaju u repićima nije jednaka onoj kakvu je tvoja majka (ili sad već i baka) nosila u sedamdesetima. Ovo je moderna verzija s nešto diskretnijim slojevima - i upravo je ova frizura idealna za gotovo sve teksture i duljine kose. Ovo je i odlična opcija za sve žene koje se odlučuju za puštanje kose iz kraće u dužu.

Bob sa šiškama


Ako ne voliš bob, žao mi je ali njegova dominacija ne jenjava (što nije niti čudno jer je riječ o divnoj i veoma praktičnoj frizuri koja se lako održava). Jedna od varijanta koje će biti najpopularnije ovog proljeća je bob sa šiškama koje će dati divan okvir vašem licu.

Ako imaš kovrčavu kosu, ona odaberi u skladu s prirodnom strukturom tvoje kose i nemoj birati prekratke šiške. S ravnom kosom, imaj na umu oblik lica pri odabiru željenog stila šiški. Najbolje će biti da ti dužinu predloži frizer.

"Pušteni" pixie


Ovo je jedan flashback u devedesete kada su ovu frizuru nosile sve naše najdraže slavne zvijezde. Samo što ova frizura puno ljepše izgleda na Emiliji Clarke nego li na Brad Pittu (to je ono vrijeme kada je kopirao friz od Gwyneth). Današnji Pixie je kratak sa strane s dužim stepenastim slojevima na vrhu. Ova frizura je vrlo lijepa i odgovara različitim oblicima lica, a i praktična jer postoji mnogo načina na koje ju možeš oblikovati.

Zavjesa šiške


Dugačke šiške koje uokviruju lice poput zavjesa već su neko dulje vrijeme popularne, a kako se čini ovaj retro-nadahnut trend ne napušta nas niti u 2019. Ako si razmišljala o tome da ošišaš šiške - ova verzija je idealna za tebe jer ne mora odmah biti predrastična razlika (mogu biti duže), a i veoma su lake za održavanje. Osim toga ako se predomisliš jer šiške nisu za tebe - izbjeći ćeš onu nezgodnu fazu šišaka dok ih puštaš da narastu.

Dugi, istanjeni slojevi


Imaš dugu kosu i želiš neku promjenu, ali ne želiš kratiti kosu? Onda je ova slojevita frizura jako dobra opcija. Ona će kosi i licu dati mekoću i ljepši "okvir". Ako se odlučiš za lepršave slojeve u svojoj dugoj kosi, dobit ćeš živost bez gubitka prekrasne, pune duljine, što ovu frizuru čini savršenim za većinu tipova kose. Iako ova frizura dobro funkcionira i na ravnoj, valovitoj ili kovrčavoj kosi, ako imaš tanku kosu - slojevi neka budu minimalni jer previše drastični rezovi mogu učiniti da ti kosa djeluje još tanjom. Ova frizura odlična je i ako si imala bob ili lob i sada si spremna pustiti kosu da malo naraste.