'Vražje usne': Novi bizaran trend u industriji ljepote

Stručnjaci upozoravaju da bi ovaj neprirodni izgled mogao dovesti do nepovratnih izobličenja

'Vražje usne': Novi bizaran trend u industriji ljepote

'Vražje usne' posljednji su, i vjerojatno najbizarniji beauty trend koji smo mogli vidjeti da se širi društvenim mrežama. 

Ova viralna senzacija, za koju se pretpostavlja da korijene vuče iz Rusije, trend je na Instagramu u Ujedinjenom Kraljevstvu, a stručnjaci i doktori diljem zemlje upozoravaju Britance da izbjegnu ovaj novi trend. 

Image

Želiš imati punije usne? Ovi trikovi stvarno pale

Stručnjaci su ga označili 'neprirodnim' i opasnim, ali brojne žene ni to nije omelo da isprobaju fillere koji će njihove usne pretvoriti u valovite usne inspirirane vragom. Ovaj polutrajni proces uključuje ubrizgavanje fillera u vanjski dio usne kako bi se stvorili neobični valovi.

Dr. Krystyna, kozmetička stomatologinja i estetičarka za lice iz Londona ističe da žene ne mogu na ovaj način mijenjati anatomski oblik usne. Smatra da žene mogu konturirati usne, ali da je ovakav izgled jednostavno neprirodan

"Nepravilno ubrizgani filleri mogu završiti u krvnim žilama koje se nalaze oko usana, što može uzrokovati blokade i dovesti do nekroze, odnosno odumiranja tkiva", kaže dr. Krystyna. 

Za one koji ipak nisu spremni riskirati, 'vražje' usne mogu napraviti korištenjem šminke ili Photoshopa.


Trend je na društvenim mrežama pozdravljen miješanim reakcijama, od komentara poput 'odvratno' do 'mislim da mi se sviđa'. 

Celebrityji poput Rochelle Humes trend smatraju zastrašujućim, dok šminkeri poručuju ljudima da se probaju prijaviti za posao s takvim usnama. 

Beauty guru Nilam Holmes na svom je Instagram profilu ovaj 'trend' označila 'pogrešnim na svim razinama' i rekla kako izgleda neprirodno i smiješno


"Kada sam prvi put vidjela ovo, mislila sam da je Photoshop ili šala za Noć vještica, ali očito nije. Ne budite naivni i ne slijedite glupe trendove poput ovog", poručila je Holmes i dodala da jednom kada to naprave, više nema povratka na staro

Granica usana bit će iskrivljena, a usne više nikada neće poprimiti svoj prirodni oblik.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.